Cevap: Ödeme emri hakkinda
yani bence de sacmalik sehven yapilan bir hata duzeltilebilmesi lazim. Engin bey benim dosyama da onama gelirse sasirmayin demissiniz. onama ne demek benim talebim onaylanacaksa ne ala. burada gozgore gore mahkeme tarafindan yapilmis bir hata var. sadece onun duzeltilmesini talep ettim.
merhaba, daha once belirttigim gibi benim yapmis oldugum ilamsiz icra takibe karsi taraf itiraz etmisti. bende itirazin iptali davasi acmistim. Davayi kazanmistim. Ancak karsi taraf temyize gitti. Simdi internetten baktigimda Yargitay karari "bozma" olarak gorunuyor. yani bu karar benim aleyhimemi. Dava tekrar mi gorulecek. Goruslerinizi alabilir miyim?
Oncelikle bu konuda bu sitede benim diger insanlara yardim ettigim kadar yeterli yardim alamadigimi belirtmek isterim. Yargitay dosyayi %40 inkar tazminatinin da hukum kismina ilave etmesi icin karari bozup yerel mahkemeye gondermisti. Yerel mahkeme inkar tazminatini da ekleyip, tekrar ayni karari verdi. Karsi taraf yine temyiz etti. Bugun yargitay'in karari onayladigi haberini aldim. Yani parami kurusuna kadar alacagim, butun masraflarda dahil. karsi taraf temyize giderken teminat olarak evini ipotek ettirdigi icin artik kacis sansi kalmadi. Yasasin adalet, cok mutluyum. Darisi davasinda hakli olanlarin basina. Buda o kisiye insallah ders olur.
Hukukcularimizdan bundan sonraki asama icin bilgi alabilir miyim? Yargitay onayi ulastiktan sonra ne yapmam gerekiyor. Asil alacak, ihtarname tarihinden sonra isleyen faizleri, inkar tazminati, yargilama masrafi, avukat masrafini karsi taraftan nasil tahsil edecegim. Ayri bir takip mi yapmam gerekiyor.
Onama kararını icra dairesine ibraz edip teminatı paraya çevirmek kalıyor.
Engin bey, karsi taraf teminat olarak evini iptek vermisti. Onama karari ile gittigimde ne gibi islemlerle karsilacagim. Internette yargilama masrafi, avukat masrafi, icra inkar tazminati icin ayri takip yapilmasi gerektigini okudum. Tabi yargi karari oldugu icin ilmali takip yapilmasi gerekiyormus. Bu bilgi hala guncel mi bilmiyorum. Yani degisiklik olmus mudur? yoksa dediginiz gibi icra dairesine gidip, onayi verip, ipotegi nasil nakde cevirecegiz. Detayli bilgi verebilirseniz cok sevinirim
Bu konuda bilgili tecrubeli bir hukukcu yok mu?
Onama kararını ibraz edip ilama göre dosyanın son hesabını yaptırırsınız teminatın paraya çevrilmesi için talepte bulunursunuz. Burdan hukuçu görüşü beklemenize gerek yok daireye gidip dosyanızı çıkartıp müdüre müracaat etseniz kafi onların görevi ve sorumluluğu bu işler.
tesekkurler Engin bey, yok yargitay karari gelmedi daha. en azindan hazirlik olayim diye sordum.. cok tesekkurler tekrar saglicakla kalin
Engin bey, karari yargitay'da gordum. Teblig icin postalandi. Ancak karar duzeltme yolu acik sanirim. Karar duzeltme hakkinda bilgi verir misiniz? Sartlari suresi vs nelerdir?