Cevap: Kızımı,Evimi ve nafaka vermeden kurtulmak istiyorum
Çok kararlı olduğunuz anlaşılıyor. Ancak bütün yolları tüketmeden kestirmeden kaçış yolu aramayın.
Eşinizi sevdiğinizi söylüyorsunuz. Bu durumda bir evlilik terapistine mutlaka gidin.
Her şeyden önce daha 4 yaşında bir çocuğunuz var onun menfaatleri herşeyden daha önemli olmalı bu aşamada.
Tek başına annesiz yada babasız çocuk büyütmek inanın çok zor. Başınıza gelmeden bunu anlamanızda.
Vaktiniz varsa adliyeye gidin, bir kaç boşanma davası izleyin, boşanmak üzere olan insanlarla konuşun eminim vaz geçeceksiniz. Hatta forumları okuyun insanların boşanma sebeplerini, yaşadıklarını öğrenin. Şu an yaşadığınız bunalımın kaç katıyla karşılaşacağınızı anlayacaksınız eminim.
Ev işlerinin paylaşımı, gömlek, ütü bunlar o kadar eften püften şeylerki inanın diğer dertlerin yanında bana çok komik geliyor.
Boşanma nedenleriniz sadece bunlar ise işiniz çok zor varsayalım boşandınız hizmetçi ruhlu bir bayanı nerede bulacaksınız? Tekrar bir yuva kurabilecekmisiniz? Gelen dahamı iyi olacak? vs vs uzar gider.
İyi düşünün.
Haklısınız düşününce dedikleriniz doğuru fakat beş senede düzelmeyen kişi bundan sonra terapiyi bırakın onun istediği ülkeye gidip yaşamaya başlasan dahi değişmez yani huylu huyundan vaz geçmez
bana bu konularda çok çok iyi bir avukat gerekli bana iş garantili çalışacak hakkı neyse alacak bildiğiniz önerdiğiniz biri varmı
Alıntı:
sonuc rumuzlu üyeden alıntı
Haklısınız düşününce dedikleriniz doğuru fakat beş senede düzelmeyen kişi bundan sonra terapiyi bırakın onun istediği ülkeye gidip yaşamaya başlasan dahi değişmez yani huylu huyundan vaz geçmez
bana bu konularda çok çok iyi bir avukat gerekli bana iş garantili çalışacak hakkı neyse alacak bildiğiniz önerdiğiniz biri varmı
O kadar ön yargılı olmayın. Uygulayın sonuç alamaz iseniz gerekeni yaparsınız. En azından sonradan vicdanen rahat olursunuz hem kendinize hem çocuğunuza karşı bence. İnsanları olduğu gibi kabul edemez iseniz böyle çatışmalar yaşamanız son derece normal. Ben terapist konusunda ısrarcıyım lutfen kestirip atmayın, mutlaka bildiğimiz bir şey vardır değilmi? Eş seçiminizdeki hatanın bedelini çocuğunuza ödetmeyin diyorum son olarak.
Hukuki.net'te avukat önermesi yapılamıyor ve mahkemede kararı hakimler verir dolayısı ile hiç bir avukat sizin davanızda kesinlikle bu sonuç çıkar diyemez benim bildiğim. Yani yok öyle iş garantili avukat:) Ama isterseniz bir avukata giderek danışma ücreti ödeyip istediğiniz ön bilgileri etraflıca alabilirsiniz. Bulunduğunuz ilin baro sayfasından birçok avukata ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Alıntı:
anlamıyor diyorum bak çağır kuru temizlemeyi kapıdan alıp kapıdan teslimediyorlar diyorum gende yok. ben boşanacağım kafama koydum bunu yapacağım ben çıkış yolu arıyorum (ev işlerine yoğun olduğunda yardım ederim) ve kızımıda ana okuluna gönderiyorum akşama kadar evde tek başına siz biraz olaya öbür tarafından bakıyorsunuz gibi ama emin olun bir kadının aradığı özelliklerde biriyim bence yani ben uyaroğlu bir insanım ama o bunu anlamıyor utanmasa yada biraz çekinmese akşamları eve gittiğimde evi temizle,bulaşığı yıka,çamaşırı yıka as yerleri sil der emin olun eğe geriye ne kaldı.
Benim eşim de "boşayamayacağım/boşanamayacağım"dan dem vurup çalışmadığı halde evle hiç ilgilenmezdi....tipik çöp evde yaşıyorduk....maaşımdan geçimlik kısmı dışında bütün edinilmişleri ve velayetleri kendisine teklif ettiğim halde "anlaşmalı" ya yanaşmadı.....çaresiz boşanma davası açtım....6.cı senem bitmek üzere....halen boşanamadık...olan ikimizin ömrüne oldu....dava açmadan evden geçici süre ayrılmadığıma şimdi pişmanım....bazen kadınların, "analık duygusu acıma hissiyle" hareket etmesini beklemek lazım belki...
eşinizde sizi kafasında bitirmişse zaten arayıp sormaz....bütün bunlar olmazsa, en güzeli anlaşarak boşanmak.... kaybettiğiniz mal geri telafi olabilir....yaşadığınız stres aslaaa....
[QUOTE=HUKUKCULAR KRALI;345296]Benim eşim de "boşayamayacağım/boşanamayacağım"dan dem vurup çalışmadığı halde evle hiç ilgilenmezdi....tipik çöp evde yaşıyorduk....maaşımdan geçimlik kısmı dışında bütün edinilmişleri ve velayetleri kendisine teklif ettiğim halde "anlaşmalı" ya yanaşmadı.....çaresiz boşanma davası açtım....6.cı senem bitmek üzere....halen boşanamadık...olan ikimizin ömrüne oldu....dava açmadan evden geçici süre ayrılmadığıma şimdi pişmanım....bazen kadınların, "analık duygusu acıma hissiyle" hareket etmesini beklemek lazım belki...
eşinizde sizi kafasında bitirmişse zaten arayıp sormaz....bütün bunlar olmazsa, en güzeli anlaşarak boşanmak.... kaybettiğiniz mal geri telafi olabilir....yaşadığınız stres aslaaa....[/QUOTE]
Sn. Kral,
Nihayet doğru bir şey söylediniz. Tebrikler.
Sn.swan daha önce hiç mi doğruyu söylemedim....yine de berhudar olunuz....sizin üstün gayretinize de tebrikler...
siz altı senedir uğraşıyorsunuz birde mal mülk verdiğiniz halde ben vermeyeceğim ve o almak isteyecek desenize benimki ömür boyu sürecek:)
Alıntı:
siz altı senedir uğraşıyorsunuz birde mal mülk verdiğiniz halde ben vermeyeceğim ve o almak isteyecek desenize benimki ömür boyu sürecek:)
Beyefendi eşinizin boşanma durumunda hakları olduğunun farkındasınız değil mi? Yani ben vermek istemeyeceğim gibi bir durum yok, kararı Yargıtay'a götürürsünüz; ancak eşiniz ağır kusurlu olmadığı için
hakları düşmez şu durumda. Yani bugün sizin yazdığınızı okuduktan sonra mahkemede avukatıma sordum, gömleklerimi ütülemiyor diye haklı boşanma sebebi olmaz dedi.
Siz boşanmak konusunda kararlıysanız eşinizle oturup anlaşın uzun sürmesin; ama velayet için annesinde kalacağını (büyük ihtimalle) çalışmadığı zaman nafaka alabileceğini ve ortak mallarınız üzerinde hak sahibi olduğunu unutmayın.
Alıntı:
Öncelikle herkese vereceği bilgiler için teşekkür ederim.
2005 yılında evlendim evliliğimizden dört yaşında bir kız çocuğumuz var.Aile şirketimizde asgari üçletle çalışan bir işçi olarak görünmekteyim evliliğimizin 3. yılında bir ev aldım ve kendi üzerime bunun dışında üzerime kesinlikle hiç bir mal varlığı bulunmamaktadır.Başta kızımın velayetini ve evi eşime kaptırmak yada ortak çıkartmak istemiyorum bunun için ne yapmam gerekli veya kanun ne gibi yol izliyor bilgi alabilirmiyim.
soracak olduğunuz sorulara cevap vermek için bekliyorum.
Açılmış bir davamız henüz bulunmamaktadır önce araştırma yaparak kendimi garantiye almak istiyorum.
bende ayni sen gibi karimdan bir an önce kurtulmak istiyorum tabi 5 yasindaki kizimi ve evimden arabamdan ve paramdan hisse vermeden
ama benim konuda isin icinde zina var durumumu ögrenmek istersen asagidaki konuya bak..
https://www.hukuki.net/showthread.php...890#post344890