Cevap: Bilmeden çalıntı cep telefonu alma
konunun ustunden 7 ay gecmesine ragmen, halen davamın devam ettigini ve gercekten birilerinden yardım istedigimi belirtmek isterim
19 haziranda cıktıgım dava sonucunda hakim 19 ekime davayı ertelemiş bulunmaktadır..
dava seyrinde telefonun asıl sahibi , t,elefonu asıl çalan ve ben bulundum... aradaki iki telefoncu ise davaya gelmediler.. hakimin sorularına eksiksiz cevap verdim ancak halen sanık pozisyonunda yargılanıyorum, maddi magduriyetim giderilmedi bile.. zaten hakimde dogru duzgun konusturmadı bile beni...
benim asıl kafama takılan konu şu.. olayın ilk vukuu buldugu gunde ben polis karakoluna gidip telefonu asıl sahibine teslim ettigimde, ve telefonu asıl calanları kendi cabamla bulup soyledigimde hırsızı polis yakaladı... ve orda gelişen olay aynen şöyle devam etti.. telefonun asıl sahibi hırsızın tanıdıgına ''bana bu telefonun aynısından alın sikayetimi geri alıyım dedi ve aynen oyle oldu... telefonun asıl sahibi sikayetini geri aldı, adam serbest bırakıldı ancak sadece kamu davası olarak devam ediyor dava... sonuc olarak suan telefonun asıl sahibinde hem benden almıs oldugu telefon hemde orda hırsızlardan pazarlıkla almıs oldugu telefon mevcut.. mahkemede ise ustu kapalı cumlelerle hakime ben magduriyetimi giderdim kapansın konu gibilerinden laflar edildi...
burda sormak istedigim şu.. ben olayların en dısında yani tabiri caizse zurnanın son deligi olmama ragmen müşteki durumunda olmayıp sanık durumundayım... telefonu calan hırsız suan serbest, telefonun asıl sahibinde 2 adet telefon oldu, telefonu bana satan telefoncular ise zaten paralarını alarak karlarını arttırdılar... ee simdi ben ne olacagım?? ben magduriyetimi nasıl gidericegim? telefoncuya gidiyorum vermiyorum paranı git sikayet et diyo...(bugunki adalet sistemine guvenerek tabi) olayın ustunden tam 8 ay gecmiş ben halen sanık durumunda yargılanıyorum ve maddi zararım var.. savcıya tekrardan sikayette bulunmalımıyım? biri Allah askına yardım etsin lutfen
Siz cep telefonu satan bir bayiden telefonu satın aldığınız için size bir ceza verilmeyeceğini umuyorum. Uğradığınız zararı maddi ve manevi tazminat davası yolu ile cep telefonu bayisinden tazmin edebilirsiniz.
TMKDA bir hüküm var ama uygulamada dikkatten kaçınılmakta, eski MK 902/son yeni MK 989 maddesi, taşınırı (taşınır mal) çalınan,kaybolan yada iradesi dışında herhangi bir şekilde elden çıkan(kaybetme gibi) gibi hallerde herkese karşı 5 yıl içinde dava açar,bu taşınırı açık artırmada,pazardan veya benzeri eşya satanlardan iyiniyetle edinilmiş ise (böyle yerden satın alınmışsa) kaybeden çaldıran kimsenin açacagı dava ödedigi bedelin geri verilmesi koşuluna bağlanmıştır 4HD çalıntı otomobili satın alan kimse,pazar veya benzeri eşyaların satıldıgı bir yerden almışsa malın iadesi satış bedelinin alıcıya ödenmesi koşuluna bağlıdır(4HD
1997710018-1998/521 Ykd 1998 SH 345)
Ben olsam mahkeme dosyasının bir adet fotokopisini alır ve tüketici hakemheyetine giderdim sonuçta bayiden telefonu aldığıma dair resmi belge var, ben tüketiciyim beni ''görevini ihmal ederek'' madur eden bayi, diyebilirki faturanı getir buda vergi kaçırmak fatura yok ortada vergisini ödemeyerek dürüst çalışan işletmelerle haksız rekabet vs.
sonuc olarak yarın durusma var ve ben halen ne yapacagımı bilmiyorum... 2.celsede benim sanık olan durumum musteki duruma gecermi? yani tam olarak ne demeliyim? git gel bıktım cunku benimle alakası olmayan bir konudan oturu
Alıntı:
cag34 rumuzlu üyeden alıntı
git gel bıktım cunku benimle alakası olmayan bir konudan oturu
Sen hala telefonunun parasını alamadınmı?
hayır... telefonu aldıgım bayiye gidiyorum battım öldüm bittim veremem param yok zaten mahkemeye verdin bizi falan gibilerinden bide uste haklı pozisyona cıkarmıs gibi yapıyor... artık ya yapısacam gırtlagına dukkanını basına yıkıcam yada mahkemeyi bekliycem..
son yapılan 19.10.2010 tarihli celsede hakim beni 1 snye bile konusturmadı tamamen konu mankeni olarak orda durdum,söz almak istiyorum dedim onu bile vermedi, yine dava ertelendi 26.01.2010 tarihine... git gel artık tamamen bıktım...
ama şunu anladımki bu ülkede adalet denen bir şey yok... telefonu caldıgını acıkca itiraf eden kişi halen dısarıda elini kolunu sallaya sallaya geziyori, telefoncular yaptıkları para kar larıyla zaten yedi bitirdiler, telefonun asıl sahibi mustekinin zararı zaten karsılandı, sadece olan biten bana oldu..git gel mahkeme salonları... bide konusturmuyolar 3 ayda bir davaya gidiyoruz.. artık gercekten proffosyonel yardım alıp avukat tutucam kendime..