Cevap: Yükseköğretim kanunu disiplin yönetmeliğinde kınama cezasına itiraz
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.Bu gün kınama ceza itirazını bir üst amire yapmış bulunmaktayız.Eğer ceza kaldırılmazsa idare mahkemesine başvuracağız.Ancak okul idaresi kınama cezasına dayanarak yurtdışı sempozyumuna katılmak için gereken 1 haftalık idari izni vermeme gibi bir hakka sahip midir?
Kınama cezasına itiraz dilekçemizi rektörlüğe verdiğimizden bugüne kadar 30 gün doldu.YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETİCİ, ÖĞRETİM ELEMANI VE MEMURLARI DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ'i madde 48'in son paragrafında "itiraz mercileri, itiraz dilekçesi ile karar ve eklerinin, kendilerine intikalinden itibaren 30 gün içinde kararlarını vermek zorundadırlar."demektedir.Ancak karar hala bize iletilmedi.Bu karar sonucunda kınama cezası kalkmamışsa ve bana 10-15 gün sonra tebliğ ederlerse idare mahkeme hakkımı kaybeder miyim?Bu durum için rektörlüğe tekrar dilekçe vermem uygun mudur .Bilgi verebilir misiniz?Teşekkürler.
Ceza size tebliğ edildikten sonra yeniden 60 günlük dava açma süreniz başlar..
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.
Merhaba,yüksek öğretim kurumunda öğretim elemanı olarak çalışan eşime okul idaresi tarafında kınama cezası verilmişti.Rektörlüğe yaptığımız itiraz sonucu cezayı uyarma cezasına indirdiler.Ancak haklı olduğu bir konuda ceza alması kabullenebilecek bir durum olmadığı için idare mahkemesine baş vurduk ve dava şu anda devam etmektedir.20 Kasım 2009 tarihinde tutananak tutmuş ve soruşturma başlatmıştı.Eşimin çalıştığı kurum o gün eşimin yannda ben de olduğum için benimde olayla ilgili olduğumu öne sürerek benim çalıştığım kuruma 8 ay sonra yazı yazarak hakkımda işlem yapılmasını istemiştir.1 ay sonrada bugün çalıştığım kurum benden savunma isteğinde bulundu.Eşimin kendisine verilen cezanın iptali için mahkemeye başvurmasından sonra ,benim kurumuma yazı yazarak benim içinde disiplin soruşturması açılması istemesinin ne derece yasal olduğu konusunda bilgi verebilir misiniz?Böyle bir uygulama mümkün müdür? Teşekkürler