Cevap: Herkese yazılan ceza emniyet müdürüne yazılınca hem sürgün hem soruşturma
Öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..
Konuyu eksik anlatığımın farkına vardım ve eksiklerimi tamamlaak istiyorum...
Birinci yazdığım ceza ile ikinci yazdığım ceza arasında en az bir sene var..
Emniyet Müdürü Devamlı olarak aynı ortamda bulunmakta...
Benim sürgün yediğim karakoldan yaklaşık 15 gün öncesi çalıştığım birime memur alımı gerçekleşti
Yaklaşık 4 memur alındı...
Sizlere çok teşekkür ediyorum ve yukarıda vermiş olduğum tüm bilgileri ispatlayabiliyorum...
Ben idari mahkemeye gittiğim zaman 100 de 99 kesin olarak branşıma döneceğimden eminim ama kağıt üzerinde kalacak..
Yanlış çözüm isteğinde bulundum galiba, ben tekrar trafik branşına geri dönmek istemiyorum..
Beni istediğim şey...
İadei itibar...
Rüşvet yiyen kadın kıza toza bulaşan memur gibi sürgün yemem branşımın haricinde çalıştırılmam ağırıma gidiyor...
Ben hakkımdaki tüm soruşturmalardan ceza almadan kurtuldum..
Takdirname,maaş taltifi gibi ödüllerim var... Benim personel dosyama E.Mdürü ile husumet içerisinde ve arkadaşları ile geçimsiz şeklinde not düşülmüş...
Benim istediğim şey Bu Emniyet Müdürü Hakkında nasıl bir hak arayabilirim..
İadei itibarımı nasıl tekrar kazanabilirim.
En kısa şekilde nasıl sorunumu çözebilirim
Sanırım derdimi biraz daha net anlatabildim..
Yardımcı olursanız sevinirim
Şimdiden herkese sonsuz şükranlarımı sunarım..
Cevap: Herkese yazılan ceza emniyet müdürüne yazılınca hem sürgün hem soruşturma
eminyet müdürü ile mahkemelik olduktan sonra bir daha aynı kişiye ceza yazmanız,belki haklısınız ceza yazmakta ama akla da acaba ?sorusunu getiriyor,idarenin de haklı yönleri var,tabi derdinizi ispatlayabilirseniz farklı olur ama,uzaktan bakıldığında husumet kokusu geliyor..idarede böyle yorumlamış olabilir,iki defa ceza kesmeniz,mahkemelik,soruşturmalık olmanız,idareyi takdir yetkisi kullanmakta haklı çıkaran nedenler,tabi hepsine mahkeme karar verir..
Cenker Bey olaya farklı bir pencereden bakmama yardımcı oluyorsunuz.
Teşekkür ederim ama benim asıl ıstediğimi sanırım tam anlatamıyorum.
Ben branşımın niye değiştirildiğinde değilim ya da geri dönmek de istemiyorum.
Benim istediğim şey bana asılsız iddalar da bulunarak hakkımda soruşturma acılmasına sebep olan ve psikolojık olarak bana zarar veren yerimin değişmesine sebep olan mahkemelerden devamlı beraat ettiğim emn. müdürü hakkında menevi tazminat gibi ya da onun hakkında suç duyurusu gibi yapabileceğim bir şey var mı?
İstediğim bu.
Yoksa idari yönden yapılana karşı ne yapabilirim diye bir sorunum yok.. İstesem gider idari mahkemeye davamı kazanırım.Eminim.
Bir de husumetden bahsetmişsiniz.
Ben husumet yapmak istese idim ilk ceza ile son ceza(toplamda iki ceza uygulandı) arasında bir sene beklemezdim... Bu nokta sanırım dikkatinizden kaçıyor.. Ben her gün her gün ceza yazmadım.biri 2007 aralık diğeri 2009 aralık... lütfen olaya bir de benim penceremden bakarak bana yardımcı olabilcek bilgiler verirseniz sevinirim.
Saygılarımla.
o zaman mahkemeye verin idareyi,kazanın kazandıktan sonra da görevi kötüye kullanmaktan idare hakkkında savcılığa suç duyurusnda bulunun,yıpranmışlığınız da varsa manevi tazminat davası açın..
Sayın Mesut Bey,
Bence idare mahkemesinin kararı ile eski görevinize dönebilirseniz bu sizin için aynı zamanda bir iadei itibardır. Bu karar aynı zamanda sizin atamanızı haksız yere yapan (davayı kazandığınızı varsayıyorum) idarenin başındaki kişiye de "yartığın hukuksuzluktur, hakkaniyetsizdir, hukukua uygun hareket et" anlamında bir ihtardır.
Bundan daha iyi iadei itibar mı olur?
Sayın Mesut Bey,
Bence idare mahkemesinin kararı ile eski görevinize dönebilirseniz bu sizin için aynı zamanda bir iadei itibardır. Bu karar aynı zamanda sizin atamanızı haksız yere yapan (davayı kazandığınızı varsayıyorum) idarenin başındaki kişiye de "yaptığın hukuksuzluktur, hakkaniyetsizdir, hukukua uygun hareket et" anlamında bir ihtardır.
Bundan daha iyi iadei itibar mı olur?
Haklısınız.
Hepinize çok teşekkür ederim.
Malum sebeplerden dolayı idari mahkemeye gitmeyecektim ama,
Ne olursa olsun idari ahkemeye gideceğim.
Sonucu da burada yazarım.
Tekrar herkese teşekkürler.