konu hakkında bilgi verecek yokmu acaba cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
konu hakkında bilgi verecek yokmu acaba cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle gecmis olsun..
Mermileri koruculara sattiginiz iddia ediliyor, mermileri sattiginiz iddia edilen korucular neredeler? Mahkeme onlarin ifadelerine basvurmadimi? Bunla ilgili bilgi verirseniz dilimizin döndügünce düsüncelerimizi söyleriz..
Aciginizin kaldirilmasi konusuna gelince, hakkinizda mahkemece hüküm kurulmadan aciginiz kaldirilmaz..
Yeniden yargilamada, daha önce aldiginiz cezadan daha fazla ceza almayacaginizi söyleyebilirim..Hersey yargilamanin seyrine bagli..Lehinize olacak deliller bulmaniz beraat sansinizi artiracaktir..Örnegin mermilerin sattiginiz iddia edilen korucular mahkemeye gelip, yada sizin talebinizle konuyla ilgili ifadeleri alinirsa ve hayir biz mermileri satin almadik diye ifade vermeleri sizi kurtarabilir gibi görünüyor..
Kac yillik rütbelisiniz bilmiyorum ama bu tür emirlerde tutanaksiz (Basit bir Malzeme teslim tutanagi bile olur)yada el senedi ek siz is yapmayin, yaptiginiz islemi resmilestirmis oldugunuz icin herhangi bir olumsuzlukta hakliliginizi gösterebilecek delil olur elinizde..
Anladim, zaten mahkemenin hakkinizdaki kararini usulden bozulmus Askeri Yargitay..Bu arada dava konusu mermiler nerede?
Sattiginiz iddia edilen korucuda bulunduysa mermiler, sizden mermileri alan korucununda ceza almasi gerekirdi..Bununla beraber dosyanizin icerigini tam bilmedigimiz icin en yakin ihtimallerden fikir sunmaya calisiyorum size..
As.C.K. Mad.131 inceledigimizde sucun olusmasi icin gerekli unsur, "malzemeyi vermek" eylemi oldugu icin satilmis olup olmamasinin bir önemi yok..Elinizde mühimmatin verilmesi icin yazili bir emir yada sizin teslim tutanagi düzenlememis olmaniz tabiki aleyhinize gözüküyor..Bide dava konusu mermiler korucuda bulunduysa sonucun degismesi pek mümkün görünmüyor maalesef.
Tekrar gecmis olsun, Umarim lehinize olumlu gelismeler olur davanizda..