Cevap: Burs kapsamı değişikliği
Mahkeme sizinde belirttiğiniz gibi. Yürütmeyi durdurma istemimi reddetti. Hakim ile görüştüm ve bu benim davamın reddedildiği anlamına gelmediğini, para söz konusu olduğu için yürütmenin durdurulmadığını belirtti. Davalı idarenin savunmasını okudum bu arada. Ben davayı açtıktan sonra yeni bir karar almışlar ve savunma olarak onu sunmuşlar. Bu durumda davayı kaybetme riskim var mı?
Tekrar çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar
YD talebinizin muhtemelen reddedileceğini ve bunun önemli olmadığını size yazmıştım. Davalı idare nasıl bir yeni karar almış? Bu karar mağduriyetinizi gideriyor mu? Bu kararda sizin aleyhinize olabilecek yeni birşey var mı? Davaları kazanma şansı kadar kaybetme riski de her zaman vardır.
Benim okula girdiğim dönemde alınan kararın yerine, ben davayı açtıktan sonra para olarak burs verilmeyeceğini, sadece eğitim ücretinin karşılanacağını belirten yeni bir karar almışlar. Fakat bu karar, ben okula başladıktan yaklaşık 1 sene sonrasında alınmış. Ayrıca, mahkeme açıldıktan sonra bu kararın alındığı da karar tarihinden belli. Davalı idare, benim istemime karşı savunma olarak bunu sunmuş ve davanın reddini talep etmiş. Dava reddedilmedi fakat YD kararı da verilmedi. Bundan sonra ne gibi bir şey yapabilirim? Okul aslında, daha sonradan bir karar alarak, benim dava konusu talebimde haklı olduğumu kanıtlamıyor mu?
Tekrar ilginiz için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.
Davanın seyri sırasında aleyhinize alınan kararlar lehinize olan önceki hukuki durumu etkilemez diye düşünüyorum. Bu nedenle davalı idarenin yeni kararı ve cevabına eğer gerekiyorsa ek bir dilekçe ile cevap verebilirsiniz. Tüm iddalarınızı bu cevabınızda yazabilirsiniz.