Cevap: Cevabını Çok Aradığım Birkaç Özel Soru
Sayın Gülsu; benim de genc bir arkadaşım gelse dese ki nerde okusam şüphesizki bende sizinle aynı tavsiyede bulunurum. bizler 10 yıldır Kıbrıs mezunları olarak meslek icra ediyoruz. Ne yazık ki hala rüştümüzü ispatlayamadık. Gerekçesi gerekl nete sahip olmamk ve ekonomik imkanlarımızın eğitim almaya daha yakın olması.
Bu bir kusur değildir. Meziyet ise hiç değildir.
Başkent- Galatasaray-Yeditepe-DAÜ ve diğer devlet okulu olmayan okullardan mezun olmak ayıpmı ki?:)
Konu bu aslına bakarsanız.
Sn Tekay, özel bir üniversiteden mezun ancak 10-15 yıllık yüzlerce avukatı tek eliyle ikiye katlayabilecek bir stajyer arkadaşla beraber çalışmış birisi olarak söyleyebilirim ki rahatlıkla, eğitim-öğretim kişinin kendisiyle ilgilidir.
Genel geçer önyargıların arkasına sığınarak kimseyi itham etme-küçümseme haddim yoktur, olamaz.
Yukarıda da izah ettiğim üzere, özel üniversitelerin eğitim kalitesi ve öğrenci tipolojisi ayrı konu. Bunlar uzun uzun tartışılabilecek ve buna rağmen içinden çıkılamayacak çetrefillikte mevzular. Ancak, tartışmaya kapalı ve net olan husus, o okullarımızın içler acısı taban puanları... (Burslu bölümlerden ve istisnai birkaç okulumuzdan bahsetmiyorum.)
Benim devlet okulu tavsiye etmemin asıl nedeni ise, taban puanlarından ya da çıkarılan netten ziyade devlet üniversitelerimizin genel itibariyle az da olsa bir geçmişe ve dolayısıyla oturmuş bir hukuk nosyonuna sahip olmalarıdır. Yoksa hukuku seven insan nerede olsa okur ve gerçek bir hukukçu olur... Özelde okuması önem arz etmez. Dediğim gibi, bunun çok güzel bir örneğini de gördüm.
Ha yine de "aşağıladın" derseniz... Dilimde tüy bitti. :):)
Ben Ankara Hukuk mezunuyum ama keşke en ücra bi ilde açılmış hukukta okusaymışım. Derse devam mecburiyeti yok, 800 kişilik amfilerde hocanın ne dediği anlaşılmaz bir sınıfı olan, hocaların hiç bi öğrencisini tanımadığı iletişim kurmadığı, ders notlarını hazır olarak satın alabildiğiniz bir okul. Şehir dışında hayatını sürdürüp ders notlarını adreslerinde teslim alan nice öğrencisi olan bir okul. Bununla birlikte ders geçmenin oldukça zor olduğu bir okul. Okulu bitirince mesleği sıfırdan öğrenmeye başladığımız bir okul.
Evlere şenlik, akıllara zarar okul AÜHF :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ben Ankara Hukuk mezunuyum ama keşke en ücra bi ilde açılmış hukukta okusaymışım. Derse devam mecburiyeti yok, 800 kişilik amfilerde hocanın ne dediği anlaşılmaz bir sınıfı olan, hocaların hiç bi öğrencisini tanımadığı iletişim kurmadığı, ders notlarını hazır olarak satın alabildiğiniz bir okul. Şehir dışında hayatını sürdürüp ders notlarını adreslerinde teslim alan nice öğrencisi olan bir okul. Bununla birlikte ders geçmenin oldukça zor olduğu bir okul. Okulu bitirince mesleği sıfırdan öğrenmeye başladığımız bir okul.
Evlere şenlik, akıllara zarar okul AÜHF :)
Engin Bey canınız okumak çekti herhalde:)
Sayın Gülsu; Sizde Engin Bey'e sıra arkadaşı olun. Bende tam arka sırada otururum:) Kağıtlarınızı açın ama kopya için..
Yok, bizde derse devam zorunluluğu vardı. Bir de mikrofonlarımız vardı, duyabiliyorduk. Kopya hiç çekmedim. Ama gerçekten çekmedim. :):):)
Canımıza okudular Duygu hanım belki alışkanlık yaptı :)
Siz arkada dersi kaynatacaksınız sonra bizden kopya çekeceksiniz varmı böyle bi adalet, hep birlikte arkada gır gır yapalım daha adil olmazmı sonra kağıdını açmayanları siz bildiğiniz gibi yapın :)
Alıntı:
Av. Münteha Jan Gülsu rumuzlu üyeden alıntı
Yok, bizde derse devam zorunluluğu vardı. Bir de mikrofonlarımız vardı, duyabiliyorduk. Kopya hiç çekmedim. Ama gerçekten çekmedim. :):):)
Şaka olsa gerek.. Neden ama?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Canımıza okudular Duygu hanım belki alışkanlık yaptı :)
Siz arkada dersi kaynatacaksınız sonra bizden kopya çekeceksiniz varmı böyle bi adalet, hep birlikte arkada gır gır yapalım daha adil olmazmı sonra kağıdını açmayanları siz bildiğiniz gibi yapın :)
Oluurrr.. :)
kıbrıs'tan çok istanbul veya ankara'daki özel üniversiteleri tercih etmeni öneririm. zaten yök başkanı sağolsun artık herkes istediği alanın testlerini yaparak istediği bölüme girebiliyor.lakin üst kısımlarda bazı avukat arkadaşların söylediği gibi barajı aşıp girmen zor olabilir. son senelerde özel üniversitelerin hukuk bölümlerinin bile puanları baya arttı.
Alıntı:
spreeX rumuzlu üyeden alıntı
tabi bende öncelikle devlette okumak isterim ama dilden mezun olacağım için pek umudum yok önümdeki 1 senede sayısal derslere sıfırdan başlayıp devlet üniversitesi kazanmak açıkçası hayal gibi bişey...
Aile durumun iyiyse babangil matamatiği halletmiş zaten,sende biraz coğrafya biraz tarih,istediğin yere girersin.Başarılar.