Cevap: Köpeğimi ve beni apartmandan atmak isteyen komşularım
diyelimki mahkemeye verildim ve kaybettim. Masraflar çok yüksekmi? mücadele deceğim ancak mahkemeyi kaybetme riskimde olduğundan tutarların az çok yaklaşık olarak söyleyebilirmisiniz. Yada temyize gitme hakkım var mı?
ev sahibiyle konuştuğumda hiçbirşey yapamayacaklarını iletti ama ben korkuyorum. yeni taşındığımız belediyeye köpeğin kaydını yaptırıcam oda benim lehime bir işlemmiş.
Alıntı:
gayese rumuzlu üyeden alıntı
diyelimki mahkemeye verildim ve kaybettim. Masraflar çok yüksekmi? mücadele deceğim ancak mahkemeyi kaybetme riskimde olduğundan tutarların az çok yaklaşık olarak söyleyebilirmisiniz. Yada temyize gitme hakkım var mı?
ev sahibiyle konuştuğumda hiçbirşey yapamayacaklarını iletti ama ben korkuyorum. yeni taşındığımız belediyeye köpeğin kaydını yaptırıcam oda benim lehime bir işlemmiş.
yargılama masrafları varsa vekil ücretleri dışında bir masraf olacağını zannetmiyorum... temyiz bir çok hukuk davasında yer alan üst yargılama biçimi..
ancak temyiz yoluna başvurmak gerekçeli kararın -ilamın icraya verilmesini durdurmaz..bu da varsa vekil/yargılama giderlerinin davayı kaybetmeniz halinde üzerinde kalınmasını beraberinde getirir..
Karşı taraf avukat tutarsa bunun ücreti size yüklenir (500 TL). Avukat tutmazlarsa dava masrafları çok cüzi bir miktar olur. Yargıtay'da temyiz hakkınız elbette vardır.
peki son sorum yargılama masrafları varsa vekil ücretleri çok yüksek tutarlarmı? hiç bilgim yok?
yardımlarınız için çok teşekkürler
hakkarili bey çok tşkler bilgi için eğer tutar gerçekten bu kadarsa sonuna kadar hakkımı savunucam .
ancak çok fazla tutarlar olabilme ihtimali var mı?
Dava sulh hukuk mahkemesinin görev alanındadır. Davayı kaybettiğinizi ve karşı tarafın avukat tutmuş olduğunu varsayarsak, karşı taraf avukat ücreti olarak avukatına kaç lira ödemiş olursa olsun size yansıyacak olan ücret asgari tarife olan 500 TL'dir. Diğer yargılama giderleri de 25-30 TL tutar.
bilgi veren herkese çok teşekkürler