Cevabınız için Teşekkürler
Printable View
Cevabınız için Teşekkürler
Kimse senin domaini senin üzerindeyken alamazki domainin süresi bitse bile ödeme yapmasan bile uzatmasan bile belli bir süre parking olur ondan sonra düşer firmanın bir yanlışlığı olmuş olabilir..
Yanlışlık şurada, firma benden parayı tahsil etti fakat domain'nimi uzatmamış. Bende ödedim diye takip etmedim. Bir süre sonra demek boşa çıktı ve başkası aldı. Böyle olduğunu düşünüyorum, tam olarak emin değilim.
Dediğin olabilir firma yetkilileriyle görüşmeyi denedin mi ? Artı fatura kesiliyor fatura kesmediler mi ?
Faturalar var ama onlar da işe yaramıyor, firma para iadesini yaparım diyor. Bu işler bukadar basit demek onların açısından.
Domain pat diye düşmez, mesela ufukkaraca.net domainin süresi 13 nisan 2010'da doldu uzatmadım com.tr aldığım için şuanda RENEWAL HOLD yani yenileme sürecinde, sorgulama yaptığınız zaman bunun dolu olarak gösterir çünkü yenileme sürecinde almak istersen ücretin fazlasını vermek zorundayım mesela 15 tl ise 120, 200 usd falan bunu da domain kalitesine göre belirliyorlar herhalde. 60 gün biter ve 60 günlük sürenin sonunda PEDDİNG DELETE süreci girer bu süreç 5,10 gün arası değişmektedir bazen 15 günde olabiliyor, Bu süreç bitene kadar kimse domain'i alamaz pedding delete domain'in silinmesi anlamına geliyor bu süreç bittikten sonra domain'i başkaları alabiliyor.
Yani domain'in süresi bitti hemen başkası kaptı muhabbeti imkansız.
u.karaca haklısınız, aslında olay süresi bitti başkası kaptı değil, süresi bitti, ben türk firmasına ödemesini yaptım, ve bir daha açıp bakmadım. Sanırım türkiyedeki firma benden ödemeyi aldı fakat yurt dışına bildirmedi veya oraya ödeme yapmadı. O yüzden domainim boşa çıktı.
Türkiyedeki firmaya sorduğum zaman çok rahat bir şekilde bir hata olmuş ve yapacak bir şey yok diyorlar
Ödemeyi yaptıysan sorumluluk firmanındır çoğu firma karavana iş yapıyor Türkiye'de Ama firmayı iyi seçmek lazım yıllık 15 TL domain'in yani 30 tl verip 2 yıl alsan başın ağrımaz en azından ama dediğim gibi ödeme süresi bittiği gibi kesinlikle alınamaz.
ufukkaraca.net 43 gün geçti domain düşeli ama almaya kalktığınız zaman alamazsınız.
Whois çektiğiniz zaman dolu gösteriyor http://whois.domaintools.com/ufukkaraca.net
Whois çekildiği zaman şu kısma dikkat edin Domain Durumu: REDEMPTIONPERIOD/Zaman Aşımı Süresi 43 Gün geçmiş olmasına ragmen domain alınamıyor bundan yola çık işte...
Bi domain için 90 gün beklediğimi biliyorum :)
Muhatab olduğum firma türkiyedeki en büyüklereden biri, alan adı artık geri gelemez çünkü başkası tarafından kullanılmakta. Ben biraz araştırdım ama bilişim hukuku konusunda iyi bir avukat bulamadım, yani ne yapılabilir konusunda açıklayıcı bir bilgi alamadım. Şimdi türkiyede ki firmaya ihtarname göndermeyi düşünüyorum. Sorun açık ve net, firma benden ödemeyi aldı ama karşılığında hizmet vermedi. Benim alan adımı uzatmadığı için boşa çıkmış ve başkası tarafından alınmış.
Bir üstteki konuma bak işte bundan yola çık şuanda 47 gün oldu ama halen benim adıma kayıtlı duruyor... Almak isteseniz alamazsınız dolu gösteriyor.