-
sayın avukatlar beni tayin olayı için kullandığından dolayı maddi ve manevi tazminat davasını nasıl açacağım ve açtığımda kazanma şansım var mı.çünkü duyuyorum sadece sözle hakaretten dolayı 20-30 milyarlık davalar açıyorlar.bu kadar olmasa da bir cezaya uğramasını isterim.hatta geldiği yere benzer bir yere gönderilmesini de isterim.maddi ve manevi tazminat davasında ünlü olmak, mevkisi yüksek olmak, çok para kazanıyor olmak, eğitimi yüksek olmak ve yapılanı çok kişinin duyması bunların hangisi etkili sizce?yada ikimizin ne iş yapıyor olduğu önemli mi ?davayı kazanmak için somut delile ihtiyaç varsa benim olayda somut delil ne olabilir?sinirlerimi bozdu bu olay.
-
Sayın Senini; maddı ya da manevi tazmınat davası acabılmenız için saymış oldugununz gıbı şaşalı bır takım sebeplerın mevcuduyeti önemlı degıldır. Önemli olan sizin burda uğramış oldugunuz maddi ve manevi zararı ispat edebilmenizdir. Bunlar düğün için yapmış olduğunuz masraflar, eşya masrafları, ev kirası...vs.olabilir. Ya da olay sonunda duymuş olduğunuz üzüntüde sizin için bir manevi tazmınat acabılme sebebidir.. öğretmen olmanızdan kaynaklı olarak yakın çevrenizde bu olayın duyulması ile bazı söylemler çıkması..vs.de manevi tazminat sebebi olabilir.
Delil olarak eşinizin 2ay içinde hemen boşanma istemini, bu süre zarfında tayin olayının halloldugunu ileri sürebilir, hatta kanımca tanık da dinletebilirsiniz.
Tazminat sonucu hükmedilecek miktar hakimin takdirindedir.. Yani sizin de belirttiğiniz gibi isteğinize bağlı olarak tayin olayı gerçekleştirilemez. Hakim olaydaki somut delillere ve kendi takdirine dayanarak bir karar verecektir.
SAYGILARIMLA...