Cevap: Çocuk görüşlerinde icra masrafları karşı taraftan alınabilirmi
Ben avukat değilim. Yukarıdaki bilgilere de araştırmam sonucu ulaştım. O sebeple başka bilgi maalesef veremiyorum. Foruma üye olan avukatlarımız cevaplarlarsa bende bilgilenmiş olurum sizin gibi.
Ancak avukatınızdan memnun değilseniz onu azledersiniz. Başka avukatla görüşür onunla devam edebilirsiniz.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Ben avukat değilim. Yukarıdaki bilgilere de araştırmam sonucu ulaştım. O sebeple başka bilgi maalesef veremiyorum. Foruma üye olan avukatlarımız cevaplarlarsa bende bilgilenmiş olurum sizin gibi.
Ancak avukatınızdan memnun değilseniz onu azledersiniz. Başka avukatla görüşür onunla devam edebilirsiniz.
Haklısınız, Ancak bunun birde maddi tarafı var: Avukatın parasının 4/3 ünü baştan ödemiş durumdayım (yoksa avukatlar işe başlamıyorlar). Başka bir Avukat yine aynı miktarları hatta belki daha fazlasını istiyecek...
Zaten Hukuken görme hakkım olan cocuğumu alabilmem için icra işlem ve sosyal hizmetler uzmanı (ortalama her hafta sonu 250 TL) masrafları insanın belini doğrultmamasını sağlıyor. Bunuda karşı taraf bir güzel kullanıyor ve sürekli iftiralarla dava açıyor. Yani elmahküm.
İsterseniz İcra mahkemesine dilekçe yazın. Tutanağı da dilekçenize ekleyin. Yukarıda belirttiğiniz tutanakta geçen ifadelerin altını çizerek ve yine yukarıda belirttiğim Yargıtay İçtihatlerini de dilekçeye yazarak eşinizi şikayet edip, icra masraflarını talep edin.
Ayrıca eşinizin bu ifadelerinin bulunduğu tutanağı ve sürekli icra ile aldığınızı gösteren belgeleri delil olarak gösterip Çocuğunuzun Velayetini talep eden bir dava da açabilirsiniz aile mahkemesine.
Eğer icra mahkemesi yine bu konuda birşey yapmazsa kararı temyiz edin derim. En azından yargıtay bu konuda daha bağlayıcı oluyor.
Tavsiyeleriniz için çokteşekkür ederim.
Üstadım açıkçası karar vesaire uğraşmayın.Siz direk ilamsız takibi başlatın.Ödemezlerse bu sefer dava açar ve yargıtay içtihatlarini emsal olarak gösterir ve karşı tarafın zorluk çıkardığı için icra takibi başlattığınızı şahitlerle ispatlarsınız...
Empati gösterdiğiniz için teşekkür ederim, velayet davası zaten açtım. Ancak 3 senede 3 duruşma oldu her biri beş dakika sürmedi. Karşı taraftan beş tane yalancı şahit çıktı ve "hiçbir problem yok babası oğlunu her istediği zaman görüyor dediler" hakimde icraya rağmen göstermemişsiniz demedi. Ben bu konuya dikkat çekmek istediğimde hakim tarafından azarlandım. 6 kere icrayla gitmeme rağmen İcrayla bile göstermediği için davada açmıştım, o duruşma ise karşı tarafın kendi ve avukatı gelmemesine rağmen, anketsiz mühürsüz hiçbir resmiyet göstermeyen bir Dr. raporuna dayanarak dava düştü (çocuk bir seferinde hastaymış) ve oğlumun annesi göstermemeye devam etti. Böyle devam ederse üçbucuk yaşındaki oğlum ben görmeden askere gidecek...
Bu olanlarıda sizlerle paylaşmak istedim. mağdur babalara sesleniyorum:
1. PARANIZ YOKSA DAVA AÇMAYIN, VARSA BİLE TÜKENİR ! 2. SIHATTİNİZ YERİNDEYSE BİLE ONDANDA OLABİLİRSİNİZ ! BENDE OLDUĞU GİBİ !
Bu konuda henüz davada kesin karar alınmamış ve ara karar ile görüş verilmiş olması durumunda ve babanın alkollü araç kullanımından ehliyetine el konulmasına rağmen arabayla gelerek çocuğu almak istemesine karşın çocuk tesliminin icra yolu ile yapılması babaya şart koşulmuşsa durum ne olur bu kararlar yine de geçerli olur mu?
bende 2009 da icar atkibi ile çocuk aldım geriye yönelik alabilirmiyim ki..? icra masrafını
2009 yilinin eylÜl ayinda boŞandim. O gÜnden berİde Çocugumu gÖremİyorum. Bahane olarakta boŞanma davasinin yargitayda oldugu, boŞanma davasi sonuÇlanmadan Çocugu gÖremeyecegİm sÖylenİyor. Benİm bİldİgİm mahkeme karari dosya yargitaydan dÖnene kadar gecerlİ olmasi gerekmİyormu? Madem dosya yargitayda; ben nİye kafama buyruk Çocuk onda degİlde bende kalsin gİbİ bİŞey Öne sÜremİyorum... Bu kanunlar neden hep kadinlari koruyor. Ondan sonrada tÜrkİyede kadin ÖlÜmlerİnden bahsedİlİyor. Erkegİn Şİddete ughrayacagi hİÇ hesap edİlmİyor. 4,5 yildir Çocuk gÖremİyorum. Bu nasil mahkeme karari demek hakkim degİlmİ? Dosyayi İcraya koyuyorum, İtİraz edİyorlar dosya İcra hukuk mahkemesİne gİdİyor. Hakİmde gÖremezsİn dİyor gÖnderİyor. Çocuk gÖrmeden İcraya dÜnyanin masrafini yatirmak caİzmİ...