mahkemeye baş vurun
Printable View
mahkemeye baş vurun
İcra yasasında oldukça açık bahsedilmiş.
Maaş haczi de mümkündür, bu haciz ücretin 1/4 ünden az olamaz.
Bir ailenin yaşamını devam ettirebilmesi ( açıkçası ölmemesi için) gereken minimum ücret olan asgari ücrete de haciz uygulanmakta ve bu haciz miktarı da alınan ücretin 1/4 ünden az olamamaktadır.
Yani, iş sözleşmesi gereği yapılan iş karşılığında alınan belirlenmiş ücretin en az 1/4 üne ve sözleşme karşılığı anlaşılan ücret dışındaki kazançların tamamına alacaklının talebiyle icra müdürü doğrudan haciz uygulayabilir.
erdoğan bey eşim tarafından açılan davanın sonucunu paylaşmak istedim sitede sorunlarımıza ilgi duyup cevap yazan herkese ve sizlere çok teşekkür ederim bilgiye erişimin çok zor olduğu bir alanda bizlere bu fırsatı verdiniz bildikleriniz konusunda her zaman cömert davrandınız çok sağolun..kısaca özetledim.
DAVANIN KONUSU: aile konutu şerhinin konulması ve konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması
DAVANIN ÖZETİ:
DAVACI VEKİLİNDEN SORULDU:Davalı bankanın müvekkilimden muvafakat almadığı görüldü dinlenen tanık beyanlarında bu evin müvekkilim ve eşi tarafından yaptırıldığı yapımından kendisine ait ziynet ve taki eşyalarını verdiği anlaşılmıştır. Ayrıca tapu müdürlüğü belediye başkanlığı ve tedaş'a yazılan müzekkereler sonucunda başka evleri bulunmadığı mevcut evlerinde uzun süreden beri ikamet ettikleri anlaşılmıştır. Bu nedenle davanın kabulünü (aile konutu şerhinin konulması ve ipoteğin iptal edilmesi) talep ediyorum.
DAVALI VEKİLİNDEN SORULDU: Davacı ev hanımıdır herhangi bir kazancı sözkonusu değildir. dolayısıyla evin yapımında herhangi bir katkısı söz konusu değildir. Davacı tarafından dinlenen tanıklar davacının yakınları olup tarafsız beyanda bulunmamışlardır. Davanın reddini talep ediyorum
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:....İli....mah...bulunan .........adına tapuda kayıtlı konutun tapu kaydına AİLE KONUTU ŞERHİNİN KONULMASINA ve bu yer üzerinde tesis edilen İPOTEĞİN İPTALİNE karar verilmiştir.
Sayın Erdoğan Bey; bir konuda açığa kavuşmamış bir sorunu sizinle de paylaşmak istiyorum. İ.İ.K 83/1. maddede maaş, her nevi ücret, tahsisat.....vs. şeklinde başlayan cümle ancak kesinti 1/4 oranında olur şeklinde bitiyor. Maaş ve her türlü ücreti ayrı ayrı saydıktan sonra maaşın 1/4üne ekdersin tamamına konur diye bir hüküm yok. Acaba ek dersin tamamının kesilmesi bir ictihat mıdır? Sonuçta ek derste öğretmenin çalıştığı zaman alacağı bir paradır. Eğer kesilecekse ek dersin de 1/4'ü kesilmelidir. Kanun maddesi açık olmasına rağmen ek dersin tamamı kesilir diye bir hüküm yok. Acaba başka bir yerde var mı bizi aydınlatırsanız sevinirim.