Cevap: Askerlik nedeniyle istifa
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Devam eden davanızı ıspatlamış olmanız bir şeyi farkettirmeyecek.
Mevcut rahatsızlıklarınız da doğrudan, tek sebep olarak kıdem tazminatı alarak ayrılabilmenize imkan tanıyan sebepler değildir.Haziran ayında askere gidecek olmanız nedeniyle sözleşmenizi feshettiğinizi bildiri, kıdem tazminatı için sevk belgesini haziran ayında ileteceğinizi de belirtirseniz ( yazılı olarak bildirin) ,
sevk belgesinin kopyasını tercihen noter kanalıyla işverene iletip o işyerinde 1 yıldan fazla çalışmanız varsa;kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz. Ödemezse, iş mahkemesinde dava açmanız ve askerlik göreviniz nedeniyle işinizden ayrıldığınızı ıspatlamanız gerekecek.
ERDOĞAN bey teşekkürler yorumunuz için.Daha öncede benzer başlıklarda yorumlarınızı okudum.benim olayım biraz daha farklı olduğu için bu soruyu yazdım. Yalnız şurda küçük bir yanlış anlama var, ben işten ayrılma sebebi olarak sağlık problemi yada mahkemeyi göstermiyeceğim.Askerlik başvurusu için ayrılacağım sadece bu iki sebep benim silah altına alınma yani askerliğin başlamasının ertelenmesine neden olarak onları göstereceğim.Yoksa bakaya olduğum için şubeye başvuru yaptığımda en kısa sürede gidiyorum bende başvurumuda haziranda yapıp bu ay iş yerinden ayrılmak isteyorum. Buna örnek olacak mahkeme kararını hangi esas hangi mahkeme şeklinde belirtirseniz memmnun olacağım.