evi geçen sene satın aldık
Printable View
evi geçen sene satın aldık
Sayın Pegasos internette kısaca sorununa göz attım.diyorki emekli için vergi muafiyeti şartı.maaşı hariç geliri olmayacak.yazlık olmayacak.200m.küçük olacak.bu şartları taşıyan vergi vermeyecek.2008 yılı haberlerinde hükümetin vergi için kanun tasarısı hazırladığı tasarıya göre ev şehir dışındaysa 1000/1.5 şehir içinde ise 1000/3 oranında vergi alınacağı belirtilmiş.şuan tasarı kanunlaştımı bilmiyorum.kanunlaştıysa vergi verecek anneniz kanunlaşmadıysa vergiden muaf.Avukat arkadaşlar konuya muhakkak hakimdir.belediyenin vergi çıkartması eve sizin geçmenizden dolayımı onu anlamadım.
Almış olduğum konutun emlak vergisinden muhafiyetni yaptırmak için belediyeye gittim. Emlak işleriyle uğraşan memureye durumu izah ettim, vergi muhafiyetinden faydalanmak istediğimi söyledim, memure hanım ne dese begenirsiniz; 'bu muhafiyet mayısa doğru kalkacak boş yere yaptırmayın' bu söz üzerine dedim ki: siz doğmamış çocuğa don biçyorsunuz, olasılıklar üzerine tahmin yapıyorsunuz (konuşuyorsunuz)! kaldı ki olacağı kesinleşse bile ‘boş yere’ yaptırmayın...ne demek dedim.Maalesef arkadaşlar böyle bir durum gündemdeymiş bilgilerinize.
Bu olay 2008 mart ayında olmuş.okuduklarımdan anladığım anneniz evi alır almaz belediye ye gidip şartları uygunsa yani geliri yoksa muafiyetten yararlanmak istediğini bildirmek.kanun çıkmışsa rahiş bedel üzerinden emlak vergisini yatırmak.siz belediye ye beyanname vermeyip belediyeden ceza mı çıktı yoksa?
arkadaşım kendi konun için ayrıca bir başlık neden açmıyorsun da,
buraya yazıyorsun anlayamadım??
Arkadaş yazdığım son iki cevap senin konunla alakalıydı.ya yazdığımı okumadın yada anlamamışın.yukardaki gönderdiğim ileti senin sorunun gibi başka bir kişinin sorunuydu.o sorun benim değildi alıntı yapmıştım.vatandaş 2008 martta ev almış sizin gibi.belediyeye gitmiş emekililerin vergi muafiyetinden yararlanmak istemiş.sizin yapacağınız belediyeye gidip emeklilere vergi muafiyeti kanununun devam edip etmediği ediyorsa vergi vermessin.etmiyorsa vergi verirsin.
Birde evi geçen yıl aldık demişsin.evi satın aldığınız zaman belediyeye vergi beyannamesi vermen lazımdı.yada emeklilerin vergi muafiyedi kanunu devam ediyorsa kanundan yararlanmak için başvuru yapmanız lazımdı.siz hangisini yaptınız.hiç birşey yapmadıysanız belediye ceza keser diye düşünüyorum.sorununu daha detaylı olarak anlatabilirsen yardımcı olacaklar çıkar inşallah.