Cevap: Nafaka artırımının bildirimi
Alıntı:
HUKUKCULAR KRALI rumuzlu üyeden alıntı
"Damdan düşen" olarak açıklayayım....biriken kısım sonra icraya verilirse maaşınızdan mevcut yeni nafaka kesildikten sonra kalan maaşın 1/4 ü birikmişe karşılık kesilir.....ta ki birikmiş bitene kadar....isme havale çıkarıp ; dekontları , mahkeme kararını , mevcut icra dosyasına aps ile gönderebilirsiniz....yeterki siz nafaka ödemek isteyin...her türlü imkan seferber edilir...:DD
slm.kral kardeş ve ilknur hanım.ya ben anlatamıyorum yada siz beni yanlış anlıyorsunuz.benim maaşımdan zaten nafaka kesiliyor.ama kesilen tedbir nafakasıydı.mahkeme kesinleşti ve 250 olan nafaka 300 oldu.ama kesinleşme tarihi üzerinden 4 ay geçti ama artış bordroma yansımadı.normalde 11/19/2009 kesinleşme tarihi davamın ve nafakanın 300 tl olarak belirlenmiş olduğu yazıyordu.avukatım karşı tarafın bildirmesi gerek bizim yapacağımız bişey yok diyor.Benimde buna canım sıkıldı. Ben nafaka ödemekten caymıyorum sadece keyfi bir durumun olduğunu düşünüyorum karşı tarafın yaptığı
Sayın alemdarkurt,
kesinleşmiş bir mahkeme kararı varken halen tedbir mahiyetindeki nafakanın kesiliyor olması karşı tarafın avukatının değil, sizin sorununuz.
Bu sebeple önceki iletimde belirttiğim hususları yapmanız gerektiğini düşünsem de takdir sizin.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Maaşınızın kesildiği icra dosyasına kesinleşmiş kararı ibraz edin. Dosya "hitam" kaydı düşülerek işlemden kaldırılacak, kurumunuza müzekkere yazılacak, bunu elden takip edin, maaş kesintileriniz sona erecektir.
Sonra konutta ödemeli olarak kararın kesinleştiği tarihten itibaren yatırmanız gereken nafakaları üzerine karar numarası ve nafaka olduğunu belirterek nafaka alacaklısına her ay postalayın. Dosyanın işlemden kaldırıldığı tarihle kararın kesinleştiği tarih arasında ödediğiniz nafakaların farkını yine dekonta açıklama düşerek yatırmayı ihmal etmeyin.
ilknur hanım anladığım kadarıyla kesinleşme yazısı ile bulunduğum yerin icrasına gideyim.evrakı icraya vereyim ve farkı ekleteyim.anlamadığım zaten maaşımdan kesinti varken posta ile yatırmamın sebebi?
Alıntı:
alemdarkurt23 rumuzlu üyeden alıntı
ilknur hanım anladığım kadarıyla kesinleşme yazısı ile bulunduğum yerin icrasına gideyim.evrakı icraya vereyim ve farkı ekleteyim.anlamadığım zaten maaşımdan kesinti varken posta ile yatırmamın sebebi?
Daha önce birikmiş nafaka farkı sürpriziyle karşılaşmak istiyorsanız yatırmayın...maaşınızı ortalama 1.500 kabul ederek.... 1.500-300/4....yani 300/50....6 aylık nafaka farkı toplu kesilir bilginize....ta ki fark bitene kadar....
Alıntı:
Daha önce birikmiş nafaka farkı sürpriziyle karşılaşmak istiyorsanız yatırmayın...maaşınızı ortalama 1.500 kabul ederek.... 1.500-300/4....yani 300/50....6 aylık nafaka farkı toplu kesilir bilginize....ta ki fark bitene kadar....
doğru ama 250 olarak halen kesiliyor zaten.eklenmeyen ise 50 tl.yani biriken sadece artış olan 50 tl lik kısım
Alıntı:
doğru ama 250 olarak halen kesiliyor zaten.eklenmeyen ise 50 tl.yani biriken sadece artış olan 50 tl lik kısım
En köklü çözüm İlknur hanımın bahsettiği şekilde olanı...icra müd. konudan haberdar edilmezse ne yapabilir ki.?.....aps ile de olsa kesinleşmeyi icraya ibraz edin derim....
Alıntı:
En köklü çözüm İlknur hanımın bahsettiği şekilde olanı...icra müd. konudan haberdar edilmezse ne yapabilir ki.?.....aps ile de olsa kesinleşmeyi icraya ibraz edin derim....
Benim bildiğim mahkeme kararı tedbir nafakasının kesilmesi esnasında olduğu gibi mahkeme tarafından icraya verilir ve icrada benim bulunduğum yerin icrasına bahse konu kararı yollar, akabinde maliyeye yapılan yazışmayla bir kesinti cetveli belirlenir ve ben bordrolu olduğumdan kesinti bordroma yansıtılır. Bu böylede oldu. kesinleşme kararınında böyle olmasını beklediğimden kendim elden takip etmedim.Haklıda sayılırım.Hem maaşımdan kesinti yapılacak, hemde bunu ben yaptıracam. Saçma ama dediğiniz gibi yapıp kendim başvuracam
Alıntı:
Benim bildiğim mahkeme kararı tedbir nafakasının kesilmesi esnasında olduğu gibi mahkeme tarafından icraya verilir ve icrada benim bulunduğum yerin icrasına bahse konu kararı yollar, akabinde maliyeye yapılan yazışmayla bir kesinti cetveli belirlenir ve ben bordrolu olduğumdan kesinti bordroma yansıtılır. Bu böylede oldu. kesinleşme kararınında böyle olmasını beklediğimden kendim elden takip etmedim.Haklıda sayılırım.Hem maaşımdan kesinti yapılacak, hemde bunu ben yaptıracam. Saçma ama dediğiniz gibi yapıp kendim başvuracam
Evet gerçekten de saçma ama eşiniz bunu yapmıyorsa bunu yapmak maalesef size düşüyor. Çünkü bunu yapmazsanız ileride eşiniz faizi ile sizden alacak. en iyisi faizi işletmeden bunu sizin yapmanız.