Cevap: Kontratsız oturan kiracı

Merhaba,
Konuyla ilgili olarak benim de bazı sorularım var. Müvekkilim, geçen sene mayıs ayında bir ev satın almış ve boşaltılması için temmuz ayına kadar mehil vermiş. Ancak, evin zamanında boşaltılmaması üzerine dava açılmış, tüm bunlar noter kanallı ihtarnameler ve tahliye taahhütleri ile de sabit. Fikrinizi almak istediğim husus şu; davalılar karşılıksız olarak konutu kullanabildikleri kadar kullanmak niyetindeler ve bu dava sürecini de mümkün olduğunca uzatmaya çalışıyorlar. Bu, benim ilk fuzuli işgal davam ve açıkçası tahminen ne kadar sürebileceğini merak ediyorum. 3. duruşma bu mayıs ayında yapılacak.
Bunun yanısıra fikir almak istediğim bir diğer husus şu; bu dav agayrimenkulun aynına ilişkin bir dava sayılır da, bu durum temyiz aşamasında lehimize verilen ilamın yürütmesini durdurur mu? Fuzuli işgal davalarında temyiz dilekçesinde talep halinde yürütmenin durdurulması kararı verilmesi olasılığı nedir? 
Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Kontratsız oturan kiracı

Bu dava gayrimenkülün aynına ilişkin bir dava değildir. Fuzuli işgal davası da değildir :)