Cevap: Bankadan istifa halinde,bankanın tazminat ve eğitim ücreti talebi
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Cezai şart indirilir.İşçinin taşıyabileceği bir seviyeye.Eğitim gideri ödenir.Sonuçta bir süreli sözleşme yapılmıştır.
Ne cezai şart öderim nede eğitim gideri olmaz.
Emsal kararlarda ne yazıyor.Cezai şartta ödemez,eğitim gideri de mi ödemez şeklinde?
Hocam burası hukuk sitesiyse ifedelerimiz hukuki lütfen olsun.
Öncelikle şunu söyleyeyim, bu konuda iki tane bankanın davayı kaybettiği emsal karar var.
Biri İzmir 8.İş mahkemesi
Esas: 2009/332
Karar:2009/580
Diğeri Ankara 5.İş Mahkemesi
Esas: 2009/558
Karar:2010/11
Bu Mahkeme kararlarında tek taraflı cezai şartın geçersiz olduğu kararı verilmiştir.
Böyle sırıtmanızın sebebinide anlayamadım.
Saygılarımla.
Kararları yaz da tartışalım.
Hukuki olarak.
Sırtmaya devam edeceğim.
Süresi belirli hizmet akdinde erkenden fesheden taraf tazminat ödemekle yükümlü değil midir ?
Eğer banka işten çıkarsa idi, pekala sözleşmeye göre ben 2 sene çalışacaktım; diğer aylarında maaşını vereceksiniz deme hakkınız mümkünken; banka neden aynı hakkı kullanamasın ? bir hukukuçu arkadaşımız bu konuda daha net cevap verebilir sanırım.
Alıntı:
merakli12 rumuzlu üyeden alıntı
Süresi belirli hizmet akdinde erkenden fesheden taraf tazminat ödemekle yükümlü değil midir ?
Eğer banka işten çıkarsa idi, pekala sözleşmeye göre ben 2 sene çalışacaktım; diğer aylarında maaşını vereceksiniz deme hakkınız mümkünken; banka neden aynı hakkı kullanamasın ? bir hukukuçu arkadaşımız bu konuda daha net cevap verebilir sanırım.
Evet haklısınız ama yukarıda yazılı olan ''Taahhütnamede'' bankanın böyle bir yükümlülüğü olmadığı için yanı cezai şartın sadece işçiye yükletilmesi, işverene herhangi bir şart koşulmaması dolayısıyla iş kanununa göre geçersiz sayılıyor.
iyi günler,
bir konuda bilgilerinize ihtiyacım olacaktı.ben de 07.06.2010 tarihinde TC Ziraat bankasından istifa ettim.15000 eğitim+10000 cezai şart olmak üzere 25000 tazminat ödemek zorunda kaldım.görüştüğüm bir kaç avukat bankayı dava ettiğimde kazanmamın zor ve masraflı olacağını söyledi.ben de dava etmedim.fakat şimdi içime bi kurt düştü.dava açma sürem geçti mi?geçmediyse açsam kazanma ihtimalim nedir?ÇOK ACİL cevaba ihtiyacım var...
eğitim gideri kesinlikle ödeniyor
15.000-TL eğitim gideri nasıl oluyor, yurt dışındamı eğitim gördünüz? Eğitim giderini ayrıntılı olarak size gönderdilermi?
ben ziraat bankacılık okulunda uzman yard. için 6 ay eğitim gördüm.onun karşılığı..acaba dava açma sürem doldumu lütfen bir cvp....
Dava açma süresi konusunda emin değilim ama zaman aşımının 1 yıl olduğunu hatırlıyorum. Benim dava sonucunda mahkeme, davanın KISMEN KABUL KISMEN REDDİNE kararı verdi, bende temyiz başvurusunda bulundum, dosya şu an yargıtayda temyizde.
2.sayfada belirttiğim bankanın kaybettiği emsal mahkeme kararlarıda banka tarafından yargıtaya temyiz edilmiş. Dosyaları takip ediyorum, daha bi sonuç çıkmadı.
acaba sizin bankanızın emsali bana da emsal olur mu mahkemeye karşı?