Cevap: eşime yazdığım mektubu yargıtaya delil olarak gönderebilirmiyim?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Çok dikkatlisiniz Allah nazardan saklasın.
Engin Bey selamlar, isterseniz bu yazdığım şeylerin belgelerini gönderebilirim size. Şahit ifadelerini, hakimin gerekçeli kararını bir okursanız bana hak vereceğinize eminim.
Yok kimsenin sözünden şüphe etmiyorum.
Sadece malum dava sinir sisteminizi bozmuş diye düşünüyorum :)
Alıntı:
Yok kimsenin sözünden şüphe etmiyorum.
Sadece malum dava sinir sisteminizi bozmuş diye düşünüyorum :)
Malesef öyle Engin Bey, eşimin açtığı dava reddedilseydi belki o zaman yuvamı kurtarabilirdim. Bu olay benim tüm hayatımı altüst etti. Hatta o süreçte eşya alacak davası açmıştım, hakim ilk kararında evimden kaçırılan eşyaları hemen bana geri verdi (yediemin olarak) sonra eşimin avukarı devreye girip sahte faturaları mahkemeye sununca ve hakim de bu sahte faturaları kabul edince ben şaşkınlıktan küçük dilimi yuttum. Süreç içinde ben o faturaların sahte kesildiğini ispat ettim. Ama zaten sahte olduğu tarihlerinden belliydi ve mahkemede hakim bunu sormuştu karşı tarafa. Hakimin neden böyle kararlar aldığını, bu adliyede neler döndüğünü başsavcılığın araştırması gerekir diye düşünüyorum.
Engin Bey diğer açtığım bir konu da bnunla ilgiliydi,yöneticimiz konuyu kilitlemiş, isterseniz burdan cevap vereyim. Hakim eşimi dövdüğüm gerekçesine dayanarak boşanma kararı veriyor. Eşimi dövdüğüme dair maddi, somut veya geçerli bir delil yok. Sadece şahit olduklarını iddia eden 4 kişi var. Onlar da ifadelerinde "döverken görmedik" diyorlar. Zaten eşimi dövmediğim için görmeleri de mümkün değil. Üstelik evli olarak yaşadığımız süre Ankara'da oturuyorduk, şahitler de İstanbul'da oturuyorlar. En son savcılığa verdikleri ifadelerinde "Ankara'ya hiç gelmediklerini " beyan etmişler. Sizce bu durum hukuka aykırı karar verdiğini göstermez mi sizce de?
Size %100 katılıyorum. Herkes işini kusursuz icra etmeye çalışmalıdır. Hiç tanımadığı insanların mağduriyetine yol açmamalıdır. İnsanların hayatları, mutlulukları hakkında karar verirken tir tir titremelidir insanın eli, yüreği.
Gereği böyle düşünülmemeli.
Alıntı:
Size %100 katılıyorum. Herkes işini kusursuz icra etmeye çalışmalıdır. Hiç tanımadığı insanların mağduriyetine yol açmamalıdır. İnsanların hayatları, mutlulukları hakkında karar verirken tir tir titremelidir insanın eli, yüreği.
Gereği böyle düşünülmemeli.
Teşekkür ederim Engin Bey, ben akrabam olan bir hakime dosyayı gösterdim. Tabi kendisi hiç aile mahkemeinde görev yapmamıştı. Ama şahit ifadelerini görünce çok şaşırdı. Boşanma kararını duyunca ne diyeceğini bilemedi. Yorum yapmaktan bile kaçındı. Düşünün bir hakimin haksız olarak verdiği kararın sonucunda mağdur olan kişi intihar etse, sonra yargıtaydan o karar bozulsa bunun vebali kimin üzerinde olacaktır? Devlet o kişiye güvenerek insanların hayatlarını emanet ediyor. O kişi hata yapma lüksüne sahip olmamalı diye düşünüyorum.Saygılarımla