-
Cevap: Diyalog
Sevgili Abbas,
aradaki farkın ne kadar olduğunun hiç önemi yok. Siz ile biz arasında sadece bir harf fark var gibi görünüyor ama, nitelik olarak çok fark da olabilir.
Tasavvufta çok sevdiğim bir söz var. "İnsan ömrü ezan ile salâ arası kadardır" İzafiyet teorisi, bu sözün yanında ikinci planda kalıyor işte.
Siz biz meselesini unutursak, en azından senin "ONLARDAN" olmadığına eminim.
Diyalektikte, ağaçlara bakarken ormanı görmemek diye bir kavram vardır. Sorun şu ki, ne Yılmaz Özdil ne başka biri, hayatın temel ilkeleri üzerinde belirleyici olamaz.
Nasıl ki, polisin karakoldaki attığı 2 tokadı: "ne var ki altı üstü iki tokat" diye geçiştiremezsek; karşı görüşten iki kişinin zorunlu teatisini de demokrasi diye kabul etme lüksümüz yok.
Esas olan ilkelerdir. Demokrasinin asgari olarak kabul edilen kuralları belli. Eğer bu kural(ya da ilke) leri hayatın her anlamında koruyor ya da savunuyorsa, bu demokratlıktır.
Ben senin, işçi haklarının askıya alındığı bir rejime karşı olduğunu biliyorum; Sayın Horasan da aynı fikirdedir
Ben senin İşkenceye ve kötü muameleye karşı olduğunu biliyorum; Sayın horasanın da karşı fikirde olduğunu sanmıyorum
Ben senin, Anti şovenist bir tavır içersinde olduğunu biliyorum; Sayın horasanın şovenist olduğunu kimse iddia edemez.
Bu örnekler uzatılabilir. Ama işte siz ile biz arasındaki ince çizgi burda beliriyor. Bu ilkeleri savunmak için uygulayacağımız stateji ne olacak;ya da nasıl bir siyaset izlemek gerekir?
Burada siz ve biz ortaya çıkıyor. Ama en azından eminim ki; Hiç birimiz onlardan değiliz!!!!!!
-
Cevap: Diyalog
Sayın Atay,
Diyalogdan daha ziyade birbirimizi tanıyamamaktan ileri gelen güvensizliğin bu seviyede bizleri ne hallara sürüklediğini gördükçe ülkemizin hallarına şaşmamak gerek...
Yapmış olduğunuz gerçeklere ışık tutan genel değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim...
Sayın Bilgili,
Hedef aldığım duyarsız ve çıkarcı "aydın"ları şahsınızla haksız yere ilintilendirdiğim için sizden çok özür dilerim...
Bununla birlikte sitemimdeki içtenliği anlayacağınız kadar birbirimizi tanıma fırsatımız olur umarım...
Saygı ve sevgilerimle...