Cevap: Kazandığım davayı icraya vermem gerekiyormuş ama kafama takılan sorular var
ama rakamlarıda yazdım hiçbiriniz tam veri vermiyorsunuz :)
ne evraklar lazım onu da yazmıyorsunuz :(
Cevap: Kazandığım davayı icraya vermem gerekiyormuş ama kafama takılan sorular var
Doğru ve usule uygun doldurulmuş Takip talebi, ödeme emri, mahkeme kararı bir de nüfus cüzdanınızdan bir fotokopi, adli işlem dosyası.
Sayın FreeLander
Dosyada vekil ücretine hükmedildiğine göre, avukatınız varmış. Bırakın o icra takibi yapsın.
Yok yanlış yazıldı, avukatım yoktu diyorsanız, o parayı zaten talep edemezsiniz.Hiç takip talebinde bildirmeyin, iptal olur.
Biz burada hukuki yardımda bulunuyoruz, dava dilekçesi, icra tkibi gibi hizmetlerimiz yok ne yazık ki. Bir avukata giderseniz, size takip talebi yazabilir.
yanıtınız için teşekkür ederim, icra hesaplamasını webde bulmak mümkün, sadece kalemler ve uygulama konusunda yardım istemiştim hepsi o.
önemli olan herşeyi kendim yapabilmek istemem. yani hevesim bu benim.
şirket vekaletinin olduğu bir avukatımız var, 6 yıllık vekalet, ama bu dosyada davayı açanda kazananda benim. dava kararına göre bir vekalet var ortada.
1) icrayı avukat yaparsa bu vekaleti ekleyecekmiyiz?
2) hukuk bilgisi olmayan bir kişi, avukattan destek almadan a dan z ye duruşma başarısı gösteremez. doğal olarak bir avukatı olmalı o zaman bu ücret yazımı hatalı değil ?
3) davacı için vekalet hakkı kararsa, eğer yanlışsa davalı bunu düzeltme talebiyle dilekçe vermesi gerekmez mi? usul nedir ?
Bizim de başımızda var bakalım nasıl çözümlenecek.
vekalet ücreti için düzeltme talebinde bulunulmuş onu bekliyorum.
icra dosyasında faiz hesabı yapılırken, dava başlangıç tarihi ile icra başvuru tarihinimi almak lazım, dava başlangıç tarihi ile mahkeme sonuç tarihinimi.
Bu kazandığı davayı icraya koyduğunda borçlu kişi mal beyanında bulunmazsa ve haczedilecek herhangi bir malıda yok alacak tahsil edilmiyorsa.
Borçlu Hapis cezası alırmı.
Mahkeme kararı ile belirlenen tazminatı ödeyememekde ve mal beyanında bulunmamanın nafaka borcu gibi farklı bir cezası varmıdır.
Yoksa aynı kredi kartı borcu gibimidir.