adıma kaç adet cep telefonu olduğunu tespit için savcılığa telepte bulunacağım
dilekçe örneğini yazabilirmisiniz
Printable View
adıma kaç adet cep telefonu olduğunu tespit için savcılığa telepte bulunacağım
dilekçe örneğini yazabilirmisiniz
başka birinin kimlik fotokopisini kullanarak kontörlü hat alan kişimi yoksa hattı kimliğin aslı olmadan veren bayimi suçludur? Eğer ceza özel belgede sahtecilik kapsamında değerlendiriliyorsa ve hattı alan sahıs devlet memuru ise alacağı ceza memuriyiteni etkiler mi? ne tür ceza alır? saygılar.
Sayın Nikon
Konu yanlış anlaşılıyor galiba "Telefoncu tabir edilen, vergi kaçıran, çalıntı mal satan bu tarz insanlara kesinlikle kimlik fotokopisi vermeyin." cümlenize katılmıyorum.
Arkadaşımın başına gelen olayı forumun ceza hukuku kısmında sizlerle paylaştım. İkinci el cep telefonu alım satımı yapan kişiler, (tabi hepsi aynı demiyorum) Kayıtlı vergisinide ödeyen kişiler. Kimlik fotokopisi olayına gelince benim arkadaşımda ikinci el telefon ticareti yapar, aldığı cep telefonunu mevzuata uygun olarak gider pusulası karşılığında alır , satar fişini faturasını keser.
Fakat bunlara ek olarak ikinci el telefon alımlarında satıcının kimlik fotokopisini alır ve Birde https://www.hukuki.net/showthread.php...FDm-sat%FDm%FD da örnegini vermiş olduğum belgeyi imzalatır. Bu belge ileride doğacak herhangi bir sorumluluktan hem arkadaşımı hem telefonu ikinciel olarak alan yeni sahibini sorumluluktan kurtarır. Olaya birde bu açıdan bakmanızı isterim.
Bir yada birkaç kişi sizin dediğiniz şekilde işlem yapmış diye bütün bir meslek grubu hakkında bu şekilde düşünmenizi yanlış buluyorum.
Şayet sizin dediğiniz gibi düşünürsek ; Benim avukatımda beni sattı, başka birinden vekalet aldı bana dava açtı her ne kadar etik bir davranış olmasada bu avukatın kendi mesleğine bakış açısı, etiği neticesinde yaptı, ama bu avukat bana bu şekilde yaptı bunlarınhepsi aynı benlara güvenilmez diyemeyiz değilmi. Yargılama yaparken, genelleme yapmadan yorum yapmanın en iyisi olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla.,