Kısaca açıklayabilirsem; AKP güven vermiyor.Söylediği şeylerle yaptıkları arasında büyük farklar var.
Printable View
Belki de darbe o kadar da kötü bir şey değildir :)
Yaşım dolayısı ile hiç darbe görmedim.1981 doğumluyum.Fakat 12 eylül yüzünden öz halamı ilk kez 20 yaşında görme imkanı buldum.1980 yılında gittiği Almanya'dan ancak 2000 yılında Türkiye'ye dönebildi.12 eylül yüzünden ailede herkes birbirine hasret kaldı.Öğretmen olan annem birçok soruşturma geçirdi.Tüm bunların ve anlatamadıklarımın üzerine eğer yukarıda yazmış olduklarınız da hala ısrarlıysanız birşey diyemiyorum.Ama AKP darbelere karşı bir zihniyet değildir.AKP'nin kendisi darbecidir.
Hali hazırda darbe yapmış ve millete birçok acı yaşatanlar dururken neden yapamamışlar yargılanır onu hiç anlamam...
Sayın Eyilik,
TSK'nin Kemalist çizgiden şeklen olmasa da ruhen İnönü dönemiyle birlikte ayrıldığına inanan ve bunu destekleyen bir çok delile ulaşan biriyim...
Siyasal islamın ise Osmanlının son 40 yılından itibaren emperyalizm tarafından nasıl bir stepne olarak kullanıldığına da yakın tarihimizden tanık insanlarız...
2. Dünya Savaşı sonrası kapaklanmış olduğumuz paktın Kemalizmin ruhuna saldırısı ile siyasal islamı yeniden ısıtmasının aynı döneme denk gelmesi bir tesadüf olmasa gerek...
Şimdi bu giz çözüldü...
İzlemiş oldukları global politikalar gereği artık şeklen de olsa Kemalizme tahammülleri yok ve esas oğlana "başrol" oyunculuğu verilmiş durumda...
Başrolü alan siyasal islamın aktörleri ise yönetmenden aldıkları bu destekle senaryoları zorlayan bir oyunu oynamak istiyorlar...
Yönetmen zorlanan bu senaryodan oldukça hoşnut...
Çünkü zorlanan bu senaryoda yönetmenin geçmişinin tüm pislikleri ve kirleri de piyonlar üzerine yüklenerek AKlanmış oluyor...
Bu gerçeği görebilenler ise piyonlaştırılmaya çalışılıyor...
Yani darbeci diye ellerindeki medya gücü ile aşağılanmaya çalışılıyor...
CHP ve Baykal hazımsızları yine hop oturup hop kalkacaklar ama Baykal doğruyu söylüyor (mealen):
"Bazı davalarda yargıç, savcı, avukat olmak yerine sanık olmak bir ayrıcalıktır!"
Saygılarımla...
Ben bu cümleyi çok sevdim. Keşke bekleselerdi kaotik eylemler yapılsaydı toplu katliam, faili meçhul cinayetler, vs. vs. sonra tv den generalin teki çıkıp yönetime el koyuyoruz deseydi arkasında pusuya yatan emniyet güçleri bir anda çıkıp suç üstü yapsalardı. Güzel bir mantık :)
Darbe teşebbüsü suç sayılıyor, darbe gerçekleşirse artık hukuken yapılacak bir şey kalmıyor hukuken. Bir şey yapmaya kalkanların akibeti pek de parlak olmadı.
Bakın sn. horasan bu davalarda sanık olmayı bir ayrıcalık addeden söze çoktan kapılıp gitmiş bile. Selam söyleyin sn horasan Danıştay saldırısını, Cumhuriyet gazetesi bombalanmasını Dink cinayeti ve daha nice ağır suçlamaların sanıklarına ne diyelim soda zoruyla hazmedicez artık size bişi olmasın :)
Hani bi söz vardır "Şu herifin Allah bir dediğine inanmam" ben biraz bu inadı seziyorum. Yoksa Allah biliyor ya, en karşı görüş iktidarda olsa ve bu lögar kapağını açmış olsa yemin ediyorum onları da takdir ederim.
Sayın OĞUZ,
Olaylara çok genel ve çok yukarıdan baktığımı görmezden gelip beni spesifik zamane olayların içine hapsetme gayretlerinizi ve hatta örtülü tehditlerinizi ben dahil tüm üyeler ibretle izlemektedirler...
Geçin bu çocukça oyunları...
Siz Hrant'ı nasıl bilirsiniz?
Daha öldürüldüğü gün benim nasıl bir yorum yaptığımı biliyor musunuz?
Günlük karalamalarla yorum yaptığını zannedenlerin halları kalıcı yorumlarımızın zamanla ışığı karşısında körleşmeye mahkumdur...
Benim ne düşündüğümün ve nasıl bir görüşe sahip olduğumun falına bakacağınıza size tavsiyem yazdıklarımı okuyup anlamaya gayret ediniz lütfen...
Kaybedileceği bilinen bir davada yapılan avukatlık o anlayamadığınız sanık olma işine pek benzemez...
VESSELAM!
Ve bir soru:
Sizce Hrant'ın eşi ve avukatları da mı darbeci?
:)
Sayın Oğuz
"Yönetime el koduk" diyenler, onur konuğu olarak ağıralnırken; Yönetime el koymaya teşebbüs ettiği iddia edenlerin yargılanmasındaki mantık, daha güzel bana göre.
Şaşırmadan ve devirmeden bu uzun cümleyi kurma başarınızı tebrik ediyorum. :ok
Bu soru vesilesiyle genel olarak ifade ediyorum, kimse darbeci değildir, hiç bir parti, kurum, kuruluş ve şahıslar....Alıntı:
Sizce Hrant'ın eşi ve avukatları da mı darbeci?
Konu başlığı: AKP gerçekten darbeye ve darbecilere karşımı?
Değilse Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın, en kibar tabirle.
Ben siyaset uzmanı değilim, bir parti söz konusu olduğunda aleyhinde söylenen her şeye inanmaya hazır dururum, bunun hiç istisnası yoktur.
Hiç bir parti babamın partisi değil, ekmeğimi de onlar vermiyor, beceremeyen defolsun gitsin.
Sayın OĞUZ,
Siz bakmayın CHP ve Baykal taraftarlığıma...
Sanmayın ki bizim siyasete ilgimiz
verdiği ekmek parasından
babamızın ekmek teknesi olmasından
kaynaklanıyor...
Bir iktidar gelsin ve şu kadar süre ve şu kadar insan 4/C kapsamında desin peşin peşin destek veririm...
Ama desin ki:
"Ey halkım,
Yazık ki 500 milyar doların üzerinde bir borcumuz var... Tası tarağı sattık elde sermaye de yok... Biz bu kadar lüks yaşamı haketmiyoruz... Herkes gücü yettiğince elini taşın altına koyacak... Bu işe devletle başlıyoruz... Türkiye'de üretilmeyen hiçbir araç makam aracı olmayacak... Hem herkesin de öyle makam aracı olmayacak... Ne bu üst düzey ... maaşları öyle... Savunma giderlerinde müttefik çıkarları bir yana bırakılıp ülke çıkarlarına uygun harcamalar yapılacak ve tasarruf sağlanacak... Müttefiklik anlayışımız halkımızın çıkarlarına hizmet noktasında ve onunla her evresi paylaşılır olacaktır... Mecliste her meslek grupları temsil ediliyor olacak bir seçim sistemine geçilecektir... Gelir vergisinden muaf harcama olmayacak, devlet onlardan daha iyi hizmeti yapar hale getirilecek... Üretimi bizim kontrolümüzde olan ürünlerin fiyatları bizim tarafımızdan belirlenecek... Tarım ve hayvancılığa destek ağalara değil bizzat üretimi yapan çiftçilere verilecek... Hırsızlık ve sahtekarlık en ağır şekilde ve kısa sürede cezalandırılacak... Allah'ı kitabı sözde halka hizmet için camilerden ve mahremlerinden meclislere, meydanlara indirenlerden hesap öbür tarafa bırakılmadan sorulacaktır... Çağın kumarbazları kısa vadeli fonlara çok ağır vergiler konarak halkımızı çarpmalarına engel olacağız... Kalıcı yatırım maksadı hariç yabancı sermayeye ağır vergiler konarak halkın çıkarları kollanacak... İlke olarak bu ülkede kazanılan para bu ülkede kalacaktır ilkesi esas alınacak ve bu tür yabancı yatırımcılar teşvik edilecektir... Lüks tüketim mallarının ithalat vergileri ciddi olarak artırılacaktır. Bu uğurda gelen karaborsa artacak kaygıları, bizzat bu kaygıları dile getirenlerden başlamak üzere sorgulanacak ve bu yola hizmet edenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır... Yabancılara verilen Tapu Senetleri kira senedi mahiyetini taşıyacak kalıcı tapular verilmeyecektir... Dış siyasette zaafiyet haline gelen ihale ve lobicilikle adam satın almalarla kendimizi savunmak acziyeti bir kenara bırakılıp dinamik ve etkin savunma ve hatta karşı iddialarla diplomatik taarruza geçilecektir... Ben bütün bunları göze almış yaparken de birileri de çıkıp yurdumuzda o emperyalizmin maşası olmayı seçerse analarından emdikleri sütü burunlarından getireceğim... İster diktatör, ister faşist, ister Hitler, ister Stalin, ister ... ... desinler umurumda da değil... vs...vs... vs..."
hemen peşinden giderim...
Günümüzde şeklen aynı şeyler yapılıyor gibi de olsa halka değil başkalarına hizmet noktasında kuşkuların ötesinde geçmişte bu kadar aleni yapılmayan, yapılamayan açık deliller söz konusu...
Yani OYNANAN bir solculuk...
Yani OYNANAN bir halkçılık...
Yani OYNANAN bir milliyetçilik...
Yani OYNANAN bir muhafazakarlık...
Yani OYNANAN bir demokrasi ve özgürlük...
Yani OYNANAN bir hoşgörü ve diyalog...
AMA BİZZAT YUKARIDA BU OYUNLARI OYNAYANLARIN ÇOĞUNUN BİLE HABERİ OLMADIĞI OYNANMAYAN VE BİZZAT YAŞATILMAK İSTENEN BİR ŞERİAT VE O ŞERİATIN DIŞ DESTEKLİ OLİGARŞİK FAŞİZMİ VAR...
Siyaset mi Sayın OĞUZ?
Neyimize bizim... Boşversenize... :)
Unutmadan, iltifatlarınız için teşekkür ederim... Bu başarıda sizin gibi çetin ceviz üyelerin katkısını inkar edemem doğrusu...
İyi akşamlar...
Akp çamur at izi kalsın taktiği ile halkın beynini yıkıyor hepsi bundan ibaret.