Cevap: Internet satislarinda vergi
dar mükellef kapsamı itibari ile detaylı bir konu.yapılan işlemdeki ufak ayrıntılar vergilendirmeyi etkiliyor
bunlarla beraber çifte vergilendirmeyide ilgilendirir. yani detaylı olarak bakılması gerekir.yani şunda haklısın bir uzmana danışması gerekir
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
gelir vergisi madde 7 son bendine göre işlem yapılmıştır.ödemenin türkiyedeki hesaba yapılması.1 ödeme yabancı hesaba yapılsa vergilendirme yapılaz.
2 googlen türkiyede temsilciliği var.
3. sadece kişnin yazdıklarıyla ancak bu kadar değerlendirme yapılı aslında konu detaylı
Sayın molyer bey. anlıyorumki vergi ile uğraşan bir şahıssınız. (profosyonel veya ilgili duyarak)
Ancak gereksiz tartışmalara girmemizin bir anlamı yok. ,Ben yorum yazarken, sizin dediklerinizi eleştirme gibi bir gayem yok. Sadece doğru olanı söylüyorum. Ha bu yaparken bazen yanlış bilgide verebilirim. İnsanız neticede. Ve nitekim emlak vergisi ile ilgili olarak yanlış bir bilgi verdim. bunu düzelten arakadaşa da teşekkür ettim.
O nedenle son iki üç cevabınıza bakıldığı zaman, haklı olduğunuzu ortaya koymak için varsayımlarla hareket ediyorsunuz. bence buna gerek yok. Size ve bilgilerinize saygı duyuyorum. Sİzi eleştirmek gibi bir gayem yok. Sadece doğruyu ortaya koymaya çalışıyorum. saygılar
tek konuda yanlışın var.öyle bir gayem yok.zaten burası tartışarakta doğruya ulaşılabilen bir yer. bilgi bilgiden üstündür.eksiklikleri yazarak sonuza ulaşıcağız.kimin yazdığının eksik olduğu önemli değil. çünkü burada yaklaşık 15-20 kanunun mevzuatına giren işlemle ilgili 2 cümle yazarak blgi isteniyor.tabiki yanlış cevapda verilebiliyor.belirttiğin hataya benimde düştüğüm oldu.burada cevap yazmak sana karşı olduğum anlamında değil.detaya ulaşmak için. yosa 7. maddenin son fıkrasını bende atladım mesela ilk cevapta. sen uraya mesaj atmasan bu konuya dönmeyecek ve o yazıdki eksikliğim devam edecekti.bu nedenle burada tartışmak güzel ve verimli sonuca ulaşmak için.tabi bu burda soruyu soran için kafa karışıklığı oluyor ama doğru cevabada tartışarak ulaşılır.sonuç olarak şahsınız anlamında cevap yazmıyorum doğruyu bulma anlamında yazıyorum. bir yanlış anlama olduysa pardon
Alıntı:
tek konuda yanlışın var.öyle bir gayem yok.zaten burası tartışarakta doğruya ulaşılabilen bir yer. bilgi bilgiden üstündür.eksiklikleri yazarak sonuza ulaşıcağız.kimin yazdığının eksik olduğu önemli değil. çünkü burada yaklaşık 15-20 kanunun mevzuatına giren işlemle ilgili 2 cümle yazarak blgi isteniyor.tabiki yanlış cevapda verilebiliyor.belirttiğin hataya benimde düştüğüm oldu.burada cevap yazmak sana karşı olduğum anlamında değil.detaya ulaşmak için. yosa 7. maddenin son fıkrasını bende atladım mesela ilk cevapta. sen uraya mesaj atmasan bu konuya dönmeyecek ve o yazıdki eksikliğim devam edecekti.bu nedenle burada tartışmak güzel ve verimli sonuca ulaşmak için.tabi bu burda soruyu soran için kafa karışıklığı oluyor ama doğru cevabada tartışarak ulaşılır.sonuç olarak şahsınız anlamında cevap yazmıyorum doğruyu bulma anlamında yazıyorum. bir yanlış anlama olduysa pardon
Rica ederim. Ben sizi kıracak bir ifade yazdıysam, siz kusura bakmayın
Alıntı:
Molyer arkadaşı destekliyorum. Sonuçta elimizde ayırntılı bilgi ve belgeler olmadan yorum yapıyoruz. Elbette yanlış anlaşılmalar olabilir. Konunun özünde de zaten Molyer arkadaşımız doğru olan açıklamayı yapmış.
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Molyer arkadaşı destekliyorum. Sonuçta elimizde ayırntılı bilgi ve belgeler olmadan yorum yapıyoruz. Elbette yanlış anlaşılmalar olabilir. Konunun özünde de zaten Molyer arkadaşımız doğru olan açıklamayı yapmış.
Cevap istenildiğini düşünerek yazıyorum. Hepiniz haklısınız.Ancak şunuda söylemek istiyorum. Gerçekleşmesi doğal olan durumlara karşı çıkılsa da, engellenemez.