Cevap: Çalışmadığım halde 700 TL tedbir nafakası ödemek durumunda kaldım
Alıntı:
aykan99 rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış biliyorsunuz.Tedbir nafakası her boşanmada bağlanır.Yoksulluk nafakası kusura göre bağlanır.Benim boşanma davası sürerken çocuk için 200 lira tedbir nafakası bağlandı.Dava sonunda ben kazandım ve dava başlangıç tarihinden kesinleşinceye kadarda bayana tedbir nafakası bağlandı.Bayan tam kusurlu bulundu hakim tarafından.Gerekçeli karardada yazıyor.Sonra anlaşmalı dava açıp hemen kesinleştirdik tabi.İşsiz bir kişi için 700 lira tabiiki çok neden hep erkeklerden beklenir ki?
FARK benim çocugum yok :)
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Remzi,
Nafakanın belirlenmesi için hakim bazı kriterleri değerlendirir. Şimdi başa döneleim.
1- Çocuklarım dediğinize göre birden fazla çocuğunuz var. Bunların geçimi için ayda ne kadar para gerekir?
2- Boşanma davası açmadan önce ne iş yapıyor, ne kadar kazanıyordunuz?
3- Çocuklarınız okuyorsa, hangi okulda okuyordu?
4- Boşanma davası açmadan önce ailenize harcadığınız toplam para ne kadardı?
5-Evzinz kendinizin miydi, kira mı ödüyordunuz? Kira ise ne kadar kira ödüyordunuz?
Bu ve benzeri soruların cevabı, nafaka miktarını belirler. Yoksa, her boşanma davası açan, sigortasız bir işte çalışır ya da serbest çalışıyorsa, işyerini güvenilir birine devreder ve nafaka ödemekten kurtulur.
Eski eşim aynen öle yapıyor ödememek için işsizim ( 3 yıldır ) iş bulamadı sanırım , birde bana o bu anam babam konu komşu bakıyor diyor ödememek için ama bütün bankarala haciz yolladım, hesabına bloke koydurdum, hapis kararı içinde dilekçe verdim anasının evinde haci yolladım :)
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Eski eşim aynen öle yapıyor ödememek için işsizim ( 3 yıldır ) iş bulamadı sanırım , birde bana o bu anam babam konu komşu bakıyor diyor ödememek için ama bütün bankarala haciz yolladım, hesabına bloke koydurdum, hapis kararı içinde dilekçe verdim anasının evinde haci yolladım :)
Bir ara hatırlatın ;Size Nafaka Mağduru Erkekler Derneği amblemli şilt göndersin :)
Alıntı:
Jupiter_30 rumuzlu üyeden alıntı
Bir ara hatırlatın ;Size Nafaka Mağduru Erkekler Derneği amblemli şilt göndersin :)
Çok KOMİKSİNİZ :) valla asıl mağdur kim acaba? hem 3 yıldır insan iş bulmazmı yaaa nasıl erkeklik bu anası babası konu komşu ile hayatmı geçer :DD bırakın erkekler magduru derneğiymiş siz inanıyormusunuz bu dediğiniz derneğe :DD
Alıntı:
sevcanakay rumuzlu üyeden alıntı
Yaklaşık 1 Yıl önce şiddetli geçimsizlikden dolayı aile mahkemesinde boşanma davası açtım ve halen boşanma davam devam etmektedir, hakim eşimin bana 200 ytl ödemesi gereken tedbir nafakası bağladı, fakat eşim ödemedi, icra gönderdik ama kendisi kabul etmeyerek itiraz ederek icra davası tekrar açtık, yeniden ayrı bir mahkeme açıldı icra ile ilgili yani ödemediği için tedbir nafakasını , sormak istediklerim şunlar
1: Tedbir nafakasına eşim itiraz etsede yeniden açtığımız icra takibi ni kazanma ihtimalim nedir?
2: Tedbir nafakasını eşim yinede ödemez ise ne olur? herhangi bir cezası varmıdır?
3: Hakim uygun görmüş bağlamış neden itiraz ederlerki?
NOT: Ben şuan çalışmıyorum çünkü bu evlilik beni genç yaş da çok etkiledi tranva yaşadım ve hala etkisindeyim, kendime güvenimi kaybettim , çalışacak durumda o psikoloji de değilim yoksa çok çalışkan bir insanımdır ama eşim olcak insan bana yaşattığı tranvalar benim çalışmama engel şuan inanın.
Belki psikolojisi bozuk,tramvalar geçirmiş bir insan ile yaşadığı yıllardan sonra tramva yaşıyordur.Adam hala kendine gelememiştir:)
Sonuçta her insanın böyle bir hakkı var...
Jüpiterin imzasını çok beğendim valla. Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.
Bazıları okuyor zira eğitim almış okuma yazma öğrenmiş, bazıları da okuduğunu anlayamıyor, onlar için eğitim sadece cehaleti almıştır.
Ne yazmış kadın,bu evlilik beni çok etkiledi travma geçirdim. çalışacak psikolojide değilim.
Muhterem ne yazmış? travma geçiren , psikolojisi bozuk bir insanla yaşadığı yıllardan sonra demiş.
Yuh mu desem, pes mi desem yani. Önce anla sonra yorum yap. Eğitimli kardeş.
Alıntı:
nurtenoz rumuzlu üyeden alıntı
Jüpiterin imzasını çok beğendim valla. Eğitim cehaleti alır eşeklik baki kalır.
Bazıları okuyor zira eğitim almış okuma yazma öğrenmiş, bazıları da okuduğunu anlayamıyor, onlar için eğitim sadece cehaleti almıştır.
Ne yazmış kadın,bu evlilik beni çok etkiledi travma geçirdim. çalışacak psikolojide değilim.
Muhterem ne yazmış? travma geçiren , psikolojisi bozuk bir insanla yaşadığı yıllardan sonra demiş.
Yuh mu desem, pes mi desem yani. Önce anla sonra yorum yap. Eğitimli kardeş.
Yuh demenizi açıkçası size yakıştıramam.Pes demenizi belki düşünebilirim...
İmzamı çok beğendiyseniz Google'a özlü sözler yazın karşınıza uygun bir deyim çıkar...
Hatta size birtane ben hediye edeyim:"Kadınlar evlenene kadar geyşa,evlendikten sonra ninja"
Çekişmeli,velayet ve nafaka talepli boşanma davalarında ya dava açılırken tedbir talebiyle Maddi durum araştırması dosyaya girdiği anda ilk duruşmada ara kararla veya daha sonraki celselerde dava sonuna kadar çalışmayan taraf lehine vaya çocuklar lehine tedbir nafakasına karar verilebilir. Bu ara kararlara karşı, itiraz veya ara karardan rücu talep etme hakkınız vardır.
Eli nasıl bilirsin diye sormuşlar, kendim gibi demiş.
Siz de tanımadığınız birine psikolojisi bozuk diyorsunuz, sonra beni tanımadan yuh demeyi bana yakıştıramıyorsunuz.
Google da aramama gerek yok. Hukuki.nette cevabı gördüm.