Cevap: Eşimin Ailesiyle Yaşamak Zorundayım, Boşanabilir miyim?
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
yaklaşık 1,5 ay olmuş zaten kalmış 2,5 ay. iş inada binmesin yeterki neler yapar neler insan. karşı tarafında avukat yardımı alacağını gözardı etmemek gerek. benim naçizane tavsiyemdir sadece anlaşarak boşanmaya çalışması. aksi takdirde benim kanaatim elinde delil olarak sadece msn den yapılmış bir görüşme (tabi hala elinde kaydı varsa, yada ip adresi ve msn adresi şahsa aitse) var. diğer iddialar ispatı güç şeyler. eşya tespiti, tazminat talebi gibi unsurlar devreye girince dava içinden çıkılmaz bir hale giriyor ve yıllarca sürüyor.
Kocasının ayrı ev açmaması boşanma sebebidir demiştim. En azından bunu ispat edebilir. Diğer konuları bilemem.
Anlaşmalı boşanmak isterlerse her ikisi de buna bir diyeceğim tabiki olamaz. Diyelim ki tazminat-nafaka almaktan vazgeçti bu hanım. Bakalım karısının kredi kartından yapılan harcamayı verecek mi kocası? Kadın maddi açıdan mağdur edildim diyor.
bazen insan belalardan arınmak için bedel ödemek durumundadır. bence bu arkadaşımız kısa yoldan böylesi bir insandan kurtulmalı herşeyi arkasında bırakmalı, ve onunla arasında hiçbir bağ kalmamalıki bu insanı hayatında bir daha görmesin ve karşılaşmasın.
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
bazen insan belalardan arınmak için bedel ödemek durumundadır. bence bu arkadaşımız kısa yoldan böylesi bir insandan kurtulmalı herşeyi arkasında bırakmalı, ve onunla arasında hiçbir bağ kalmamalıki bu insanı hayatında bir daha görmesin ve karşılaşmasın.
Bu üyemiz haklarını öğrenmek istedi. Bende bilgim ölçüsünce anlattım. Karar kendisinindir.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bu üyemiz haklarını öğrenmek istedi. Bende bilgim ölçüsünce anlattım. Karar kendisinindir.
Kesinlikle.. Ayrıldıktan sonra eşime mahkmeye gidersek boşanmam ayrı ev isterim o zaman da sen mecburen tutarsın demiştim. Bunu bilerek oturdukları evin kontratını üzerine alacağını söyledi bana ama aldı mı bilmiyorum. Gerçi ev dubleks 7 odalı bir ev. Ama ailesi ile beraber oturduğumuza şahitler var zaten. Anlaşmalı boşanma için beklememiz gerekiyor . Ben zaten mağduriyetimi giderdikleri taktirde nafaka tazminat istemeyeceğimi eşime de söyledim. K. kartımı ödesinler yeterli.. Anlaşmalı boşanma süresi gelene kadar eşyamı almak istedim vermeyiz dediler. Off ...
Alıntı:
ZamaneSalagi rumuzlu üyeden alıntı
Kesinlikle.. Ayrıldıktan sonra eşime mahkmeye gidersek boşanmam ayrı ev isterim o zaman da sen mecburen tutarsın demiştim. Bunu bilerek oturdukları evin kontratını üzerine alacağını söyledi bana ama aldı mı bilmiyorum. Gerçi ev dubleks 7 odalı bir ev. Ama ailesi ile beraber oturduğumuza şahitler var zaten. Anlaşmalı boşanma için beklememiz gerekiyor . Ben zaten mağduriyetimi giderdikleri taktirde nafaka tazminat istemeyeceğimi eşime de söyledim. K. kartımı ödesinler yeterli.. Anlaşmalı boşanma süresi gelene kadar eşyamı almak istedim vermeyiz dediler. Off ...
Sizde madem eşyaları anlaşma protokolüne yazdırın madem. Eşyaları vermeleri karşılığında anlaşmalı boşanırsınız.
Haaa eşyalara zarar verip de size verirlerse o da ayrı mevzuu.
Bu söylemleri bana hiç de iyi niyetli olmadıkları izlenimi verdi. Bir erkek 3-5 eşyanın hesabını yapıyorsa bu evlilikten hayır gelmez. Ki sizin kredi kartınızı ödemek üzere kullanmış ama ödememiş. Hiç iyi niyetli değil.
Kanunlar kadınlardan yana bunu unutmayın. Asıl onlar düşünsün. Ayrıca evin kontratını üstüne alsa bile kayınvalideniz ve ailesi de sizle yaşadığına göre hiçbir şeyi ispat edemezler.
Kontratı üstüne aldığı günün tarihine hakim bakınca, hakim kocanıza inanacak mı sanıyorsunuz?
Sayın Zamane.... (Kusura bakmayın ama gerisini yazmam abes)
Öncelikle, evlenen eşlerin ayrı evde ikamet etmeleri yasal gerekliliktir. Hiç kimse, eşini kendi ailesi ile yaşamaya zorlayamaz. Evlenme ile ayrı bir aile kurulmuştur çünkü. Bu nedenle, eşinizin anne babası ile aynı evde ikamet etmeye zorlanmanız boşanma sebebi.
kanunen kadına ve erkeğe ait olan eşyalar bellidir. Bu nedenle, çeyizinizi, takılarınızı alabilirsiniz.
Terk nedeniyle boşanma davası açması için, müstakil ve dayalı döşeli bir evin olması ve sizi bu eve davet etmesi gerekir.
Kredi kartı konusu biraz karmaşık. Sizin izninizle kredi kartı kullanılmış. dava açıp, kullanan kişilerin, izninizi kötüye kullandığını ve kendi ihtiyaçları için harcama yaptıklarını kanıtlamanız gerekir.
Ancak yine de, bir avukat yardımını öneririm. Maddi durumunuz uygun değilse, Baro, size bir avukat tayin edecektir.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Zamane.... (Kusura bakmayın ama gerisini yazmam abes)
Öncelikle, evlenen eşlerin ayrı evde ikamet etmeleri yasal gerekliliktir. Hiç kimse, eşini kendi ailesi ile yaşamaya zorlayamaz. Evlenme ile ayrı bir aile kurulmuştur çünkü. Bu nedenle, eşinizin anne babası ile aynı evde ikamet etmeye zorlanmanız boşanma sebebi.
kanunen kadına ve erkeğe ait olan eşyalar bellidir. Bu nedenle, çeyizinizi, takılarınızı alabilirsiniz.
Terk nedeniyle boşanma davası açması için, müstakil ve dayalı döşeli bir evin olması ve sizi bu eve davet etmesi gerekir.
Kredi kartı konusu biraz karmaşık. Sizin izninizle kredi kartı kullanılmış. dava açıp, kullanan kişilerin, izninizi kötüye kullandığını ve kendi ihtiyaçları için harcama yaptıklarını kanıtlamanız gerekir. Ancak yine de, bir avukat yardımını öneririm. Maddi durumunuz uygun değilse, Baro, size bir avukat tayin edecektir.
Çok teşekkür ederim Sayın Avukat. Kredi Kartlarımdaki harcamalardan birinin faturası eşimin babası üzerine.. Diğeri de nakit çekilde kardeşinin ihtiyacı için. Ispatım ancak evlendikten kısa bir süre sonra olduğu için bu harcama zaten tanımadığım bir şehirde, yalnız başıma bakkala dahi gidemez iken bu parayı nereye harcadım ben? Bilmiyorum ikna edici olabilir mi ?
Çeyizimi ve bana ait kişisel eşyalarımı vermiyor eşimin ailesi.. Bu da aslında onların aleyhine bir durum değil midir ? Yasal olarak eşyalarımı hangi koşullarda alabilirim?