Cevap: babasının yanında ayda 3 gün kalan çocuk fikren ve bedenen gelişemiyormuş. YARGITAY ÖYLE DİYO
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
sonuçta annesi olduğunu göre bence sakıncası olmaz ve hiçbir anne ve baba çocuğunu incitmek istemez
Diyorsunuz. Aşağıdaki linki tıklayıp okuyun madem.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77
Bakalım alkolik babayı nasıl savunacaksınız bebeğini öldürdüğü için.
Baba kesinlikle şunu diyecektir. Alkollü idim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Ne müthiş savunma değil mi?
Cevap: babasının yanında ayda 3 gün kalan çocuk fikren ve bedenen gelişemiyormuş. YARGITAY ÖYLE DİYO
Konu burada madde bağımlısı babaya verilmemesi değil çocugun. Yaş küçüklüğü.
Konunun yönünü değiştirmeyin lütfen
Cevap: Yargıtay;babasının yanında ayda 3 gün kalan çocuk fikren ve bedenen gelişemiyormuş.
aslında konu saptırıldı, kararda anne ve babanın bu konuda anlaştıklarını ancak yargıtayın bu anlaşmaya rağmen ayda 3 günün fazla olduğu konusunda bir kararı olduğu grülüyor. burada alkolik olan kimse yok, dikkatinizi çekerim
Cevap: Yargıtay;babasının yanında ayda 3 gün kalan çocuk fikren ve bedenen gelişemiyormuş.
o zaman size rize de çocuklarını ve polis olan eşini öldüren kadınıda ben hatırlatırım ve bu kadın alkolikte değildi
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Burada babanın alışkanlıklarına ilişkin bir hüküm tesisi yok. Her cocugun mutlaka hem anneye hem de babaya ihtiyacı vardır. Ancak boşanma durumunda Türk Yasaları öncelikle çocuğun çıkarlarını gözetir. Ve Yargıtay'ca velayete ilişkin verilen kararlar bilimsel veriler üzerine tesis edilmektedir. Ama takdir edersiniz ki; hala emzirilerek beslenen ve altı bezlenene bir bebekte annenin bakımı daha iyidir.
Biraz sizi mutlu edecek diğer boytundan bakalım; çocuklar 11-12 yaşlarından itibaren disipline edilmesi gereken yaş dönemine girerler. Ve yasa uygulayıcılar bu dönemlerde çocukla baba arasında kurulacak kişisel ilişki tesisinde süreleri daha uzun tutmakta hatta talep halinde velaeti babaya da verebilmektedir.
Şöyle ki; 0-6 yaş arasında ki çocuklar anneye tam muhtaç
7-12 hem anneye hem de babanın ilgisine muhtaç
12 ve üstü yaşlarda tamamen baba.
Kızgınlığınız anlıyoru ama daha bilimsel bakmak lazım bu konuya.
Yani anneye diyorlar ki
cefasını sen çek altı bezden çıkınca sefasını babası sürsün. :)
Ben bir anne olarak çocukların anne babalarıyla büyümesi taraftarıyım, hatta hak etmeyenin anne baba olmasına izin verilmesin,
çiftler boşandıktan sonra çocukları ile ne kadar ilgili bunun gözlemi yapılsın ve daha sonraki evliliklerinde çocuk sahibi olmalarına uzmanlar izin versin.
Dün kızım bana --anne ben nasıl doğdum-- diye sordu, ben de anlayabileceği şekilde anlattım. --sen benim karnımdaydın küçücüktün sonra büyümeye başladın vs. gibi, fazla ayrıntıya girmedim kafası karışmasın diye.
eşime anlattım çoook sinirlendi ---çocuğun kafasını niye karıştırıyorsun daha zamanı değil leylekler getirdi deyiverseydin--- dedi. Ben de --derslerine iyi çalış 2. bebeği sonra düşünürüz daha çoook küçücüksün leylek yavrusu seni--dedim
Bir de 2. çocuk isteyen bir eşim var. İşte çocuğu doğurmak büyütmek çok kolay çünkü tüm çocukları leylekler getirip bırakıveriyor.
Alıntı:
tarhana rumuzlu üyeden alıntı
aslında konu saptırıldı, kararda anne ve babanın bu konuda anlaştıklarını ancak yargıtayın bu anlaşmaya rağmen ayda 3 günün fazla olduğu konusunda bir kararı olduğu grülüyor. burada alkolik olan kimse yok, dikkatinizi çekerim
Dava dosyasının içeriğini bilmiyoruz. Çocuğun yaşının küçüklüğü de olabilir, babanın alkolikliği de. Ben direkt olarak alkol-uyuşturucu bağımlısıdır da demedim.
Ayrıca siz ""bu tip insanların hiç bir şeye hakları yok hatta size göre bu insanların yaşamalrı bile insanlık için zarar, o zaman öyle insanları belediye ekipleri itlaf etsin neden alkoliklerin yaşamasına izin veriliyorki. "" dediniz. O sebeple konu uzadı.