Cevap: Dava red olursa tazminat ve nafaka ödenirmi
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Bakın siz hala evi eşinizin istediğini anlıyorsunuz yukarıda yazdığınız talepten.
Tekrar ediyorum eşiniz evi istememiş.
Eşiniz boşanma olursa maddi talepleri olduğu için, bu boşanma davası süresi içinde kredisi devam eden evi satmanıza engel olmak için şerh koydurmak istemiş. Hepsi bu.
Ayrıca eşinizin açtığı boşanma davasında hakim illaki bu şerhi koyacak diye bir kaide yok. Çünkü siz boşanmak istemiyorsunuz. Hakimin takdirindedir şerhi koyup-koymamak.
Yakın arkadaşımında boşanma davası vardı. Eşide karşı boşanma davası açmıştı. Ve bir sürü şerh koydurmak için talepte bulundu yukarıdaki 194. maddeden. Ama hakim kadının bu şerh taleplerini kabul etmedi ve şerh koymadı.
Diyelim ki bu eve tapudan şerh koydu hakim. Eşinizin boşanma davası redolduktan sonra bu kararı tapuya götürüp şerhi kaldırabilirsiniz.
Kusura bakmayın önce ki yazdıklarınızı görmemiştim. Şimdi anladım. Teşekkür ederim
İyi geçindiğinize dair ve hiç kavga-gürültünüzün olmadığını en iyi komşularınız bilir.
Komşularınıza gidip mahkemede sizin için şahitlik ederlerse eşinizin geçimsizlik iddasını büyük ölçüde çürütmüş olursunuz.
Hiç kimse yuvanın bozulması için şahit olmak istemez. Ama yuva yıkılmasın diye şahit olurlar. Komşularınızla konuşmaya gidip olanları anlatın. Karınızı sevdiğinizi komşularınıza da söyleyin. Sizin bu iyi niyetinizi, yuvanızı kurtarma isteğinizi görünce şahitlik edeceklerdir.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
İyi geçindiğinize dair ve hiç kavga-gürültünüzün olmadığını en iyi komşularınız bilir.
Komşularınıza gidip mahkemede sizin için şahitlik ederlerse eşinizin geçimsizlik iddasını büyük ölçüde çürütmüş olursunuz.
Hiç kimse yuvanın bozulması için şahit olmak istemez. Ama yuva yıkılmasın diye şahit olurlar. Komşularınızla konuşmaya gidip olanları anlatın. Karınızı sevdiğinizi komşularınıza da söyleyin. Sizin bu iyi niyetinizi, yuvanızı kurtarma isteğinizi görünce şahitlik edeceklerdir.
Tüm komşular, arkadaşlar beni bilen herkez evliliğimizin mükemmel olduğunu bilirler en çok ta komşular sağolsun hepsi şahit olacak.İnşallah iyi sonuçlanır sonu.
Alıntı:
eser963 rumuzlu üyeden alıntı
Tüm komşular, arkadaşlar beni bilen herkez evliliğimizin mükemmel olduğunu bilirler en çok ta komşular sağolsun hepsi şahit olacak.İnşallah iyi sonuçlanır sonu.
İnşallah komşularınız yuvanızı kurtaracak şekilde şahitlik ederler. Hatta gerekirse komşularınız da eşinizi iknaya gitsinler. Belli mi olur belki karınızı ikna ederler.
Cevap: Dava red olursa tazminat ve nafaka ödenir mi?
dava red olduğu için eğer söylediklerinide ispat edemezse istekleride red oluyor aynısı benim başıma geldi.