Fakat numaralar oğlumun adına kayıtlı ve birde mesajların noterden onaylı dökümü ellerinde
Printable View
Fakat numaralar oğlumun adına kayıtlı ve birde mesajların noterden onaylı dökümü ellerinde
Eskiden beri psikolojik sorunlarım var bu olaydan sonra büyük bir yıkıma uğradım ve bir psikiyatrist tarafından tedavi görüyorum bunun mahkemenin seyrine bir etkisi olurmu.
burası türk-iye size hiç bir şey olmaz merak etmeyin bu ülkede herkese küfür edin hakaret edin hiç bir şey olmaz psikolojim bozuktu deyip kurtulursunuz zaten; bide rapor alırsınız olur biter
ama insanlara faydalı bir şey yaparsanız asılmaya kadar yolunuz var; sizi asacaklarsa bile 50000 tl de para cezası verirler önce parayı alırlar sonra asarlar......
Dosyamın fotokopisini aldım savcı tevil yolu ile suçunu ikrar ettiği şeklinde mahkemeye iddia name vermiş ancak gsm operatörü dosyadaki evraklarda mesaj çektiğim numaraların oğluma ait olduğu görülüyor.
Davanın ilk duruşması yapıldı dünürüm duruşmaya katılmamış evine gelen mahkeme davetiyesi alınmamış ve taşındığı beyan edilmiş hakim dinlenmesi gerektiğini bazı şeyler sorulacağını kolluk kuvvetlerinin adresinin tespiti için yazı yazılmasını istemiş ayrıca dosyada hakaret unsuru olarak mesajlar var ama tehdit gösteren hiç bir delil olmadığı gibi zaten tehdit yok tehdit olmadığı zaman sedece hakaret amme davası olurmu çünkü bana amme davası olduğu söyleniyor tehdit ortadan kalkınca amme davası olma niteliği ortadan kalkarmı. davacı gelmeyince dava düşermi.
davacı kamu hukukudur,dolayısıyla şikayetçinin katılmasına gerek yoktur. ancak davadan zarar görmemek adına talebi halinde duruşmalara katılabilir. katılmazsa yokluğunda dava devam eder ve sonuçlandırılır. Sesli,görüntülü,ya da yazılı olarak gönderilmiş tehdit,hakaret mesajları ceza almanızı kaçınılmaz kılar. bahsettiğiniz psikolojik durum sadece hafifletici sebep olarak göz önünde bulundurularak cezanın alt sınırından verilebilir. alacağınız en iyi ihtimal ceza adli para cezası olacaktır ve hakim takdirine göre daha önce ertelenmiş bir cezanız yoksa hükmün açıklanmasının geri bırakılması kanunuyla ertelenip dentimli serbestliğe tabi tutulacaksınızdır. tabi bu en iyi ihtimaldir. alt sınır 2,5 ay hapis cezası verilmesi ihtimali biraz daha kuvvetlidir. bunda da daha önce ertelenmiş bir ceza almamışsanız, ertelenecektir.geçmiş olsun.
bulunduğunuz şehirde mahkemelerin iş yükünü bilmiyorum ama büyük şehirlerde bir sulh ceza davasında 2 cümleden daha fazla konuşacak fırsat bulamazsınız. bu sebeple duruşmada hayat hikayenizi anlatmak yerine en önemli bir kaç konuya değinmenizi tavsiye ederim. detayları ise ek dilekçe yazarak kaleme teslim ediniz. iş yükünden dolayı kendinizi savunacak fırsat verilmediği için ezbere kararlarla hiç ummadığınız sonuçlar ortaya çıkmaktadır.