peki mahkemeye başvurduğumda bu davaların bizim %1 hissedar olmamız daha doğrusu ltd şirketler kapanışı vs. gibi davalrın uzun süreceği 5 - 6 yıl gibi söyleniyor. bu süre içinde vergi borcu vs borçlanılmaya devam ediyormu mahkeme sonuçlanana dek
Printable View
peki mahkemeye başvurduğumda bu davaların bizim %1 hissedar olmamız daha doğrusu ltd şirketler kapanışı vs. gibi davalrın uzun süreceği 5 - 6 yıl gibi söyleniyor. bu süre içinde vergi borcu vs borçlanılmaya devam ediyormu mahkeme sonuçlanana dek
Bu dava o kadar uzun sürmez. Diğer ortagınız itiraz falan edecekte değil ki dava uzasın gitsin...Evet dava bitene kadar sorumluluklarınız devam eder. ancak faaliyetsiz şirkete standart olanın dışında agır bir vergi de çıkmaz. Eski borçların faizinin işleyeceği doğrudur.
son birşey daha sormak istiyorum peki davamızı açtık ve bir sonuca varıldı olumlu olarak , şu an 100000 tl vergi borcu var bize düşen 1000 tl bunu ödedikten sonra artık bizim işimiz bitermi kalan 99000 e gelecek faiz bizi bağlarmı o saatten sonra yani
Benim de iki ortaklı bir limited şikette %47 hissem varken, sonradan diğer ortaktan hisse devir senedi ve ortaklar kurulu kararı ile %46 hisseyi alarak %93 hisseye sahip oldum. Ancak bu devrin tescil edilmemiş olduğunu 8 ay sonra öğrendim. Ortaklar kurulu kararında bu devrin tescil edilmesine ilişkin de karar vardı. Diğer ortak aynı zamanda şirket müdürü ve olduğu için hisse devrini de alınan karar gereği yapması gerkirdi. tescil edilmemiş olduğunu öğrendiğimde tescil için geçerli olan süre de geçmiş olduğu için dava açtım (hem şirkete hem de müdüre karşı). Mahkeme sonunda hisselerim tescil edilmesi kararı çıktı. Ancak karşı taraf (şirket olarak) kararı temyiz ettiler. Yargıtay mahkemenin vermiş olduğu bu kararı bozdu. Gerekçe ise devrin pay defterine kaydı ile geçerli olacağı.
Pay defteri şirkette olduğu için ve müdür olan ve aynı zamanda hisseleri bana devreden ortak, muhasebeci ve mali müşavire talimat vererek bana hiç bir bilgi verilmemesini istemiş. Şirketten şahsen bilgi almam engellendiği için, avukat ve noterle birlikte şirkete incelemeye gitmek istediğimizde ise 'ticari sırların gizliliği' öne sürülerek engel olundu. bununla ilgili tutanak tescil davasının dosyasında olduğu halde Yargıtay bozma şeklinde karar vermiş. Pay defterine devri kaydetmekle ya da kaydettirmekle görevli olan müdür, kendisininde kabul etmiş olduğu hisse devrini tescil ettirmiyor ben de tescil ettiremiyorum mahkeme tescil edilsin diyor, Yargıtay hayır tescil edilmesin diyor. Ben bu durumda ne yapmalıyım acaba?