Cevap: Boşanma davası sırasındaki ortak mallar
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Kullanacaklarından değil. Karşı tarafın elinden almanın verdiği dayanılmaz haz varya.. Hani domuzdan kıl çekme denilen kavram varya.. Canı yanacak ya karşı tarafın, hani mal canın yongası ya...
Yetmezmi ?
Çok ilkel ve insanın kendine de zarar veren bir tutum bu. Benim boşanma sürecinde olan herkese tavsiyem bir an önce bu işi sonuçlandırıp yeni bir hayata tez zamanda başlamalarıdır.
Başkasına zarar vereyim derken esas kendine zarar veriyor insanlar. Kendi ömürlerinden her gün bir yaprak daha düşüyor.
Cevap: Boşanma davası sırasındaki ortak mallar
Alıntı:
lektem71 rumuzlu üyeden alıntı
Çok ilkel ve insanın kendine de zarar veren bir tutum bu. Benim boşanma sürecinde olan herkese tavsiyem bir an önce bu işi sonuçlandırıp yeni bir hayata tez zamanda başlamalarıdır.
Başkasına zarar vereyim derken esas kendine zarar veriyor insanlar. Kendi ömürlerinden her gün bir yaprak daha düşüyor.
Açıkçası ben de sizinle aynı fikirdeydim. Hatta o kadar ki eşimle ilk anlaştığımız zaman nasıl olsa zamanla aramızdaki sorunlar çözülür, boşandıktan sonra bir süre sonra da kızgınlıklar gider, arkadaş olabiliriz,ortada çocuğum var aralarına giremem diyordum.
Ancak süreç öyle uzun ki; bence zaten boşanma davalarının çirkinleşmesinin ve tarafların (ben kendimi de öyle buluyorum şu an) çirkefleşmesinin nedeni dava sürecinin çok uzun ve yıpratıcı olması.
Ben şöyle yeni bir soru sormak istedim.
Şimdi ben hala eşimin evlenirken aldığı eşyaları kullanıyorum. Hala aynı evde oturuyorum ve kontrat sadece onun üstüne.
İki ay öncesine kadar kirayı ben ödüyordum ve masrafları ben karşılıyordum. Ancak birikimim sıfıra indi ve iki aydır kirayı ödeyemiyorum. Ev sahibim sen merak etme ben kocandan alırım diyor, ancak boşanmakta olduğum eşim ihtarname çekmiş ev sahibine.
Avukatım bu eşyaların değeri eğer sana tazminat verilirse ondan düşebilir diyor.
Ancak ben zaten eşyaları onlara vermeyi kabul etmiştim sadece bu evde kaldığım için kullanıyorum. Bu evden taşınırken yanıma almayı düşünmüyorum.
Eğer çok zor durumda kalırsam ancak beyaz eşyaları satabilirim.
Ne yapmam gerekiyor? Hem ev için hem eşyalar için?