Cevap: Geçimsizlik- Boşanma - Tazminat
tazminatla ilgili eşin ağır kusurlu olması gerekiyor demiştiniz .15 gün önce ciddi kavga ettik .nafaka davasını kazandım diye hazm edemedi .kavga sırasında üstüme yürüdü ağır hakaret vs. saçlarımı koparttı avuç dolusu saçım koptu .çocuk önünde rencide oldum .şimdi sakın çocuğu dinlerler onu şahit yapın demeyin .çocuğu böle bi konuya nasıl sokabilirim .tam evden çıkıyordum karakola gidecektim eşim , sakinleşti ve ayağımdan ayakkabıları çıkarttı .darp izi olması için ille morlukmu gerekir ?
iki duvar arasında yaşananları nasıl ispatlayabilirim bunun benim bilmediğim bir yöntemi varmı ? yada psikolojik şiddeti ispatmanın bir yolu ? diyelim ki ben boşanma davasında çocukla birlikte 1000 lira nafaka aldım . sigortalı bir işe girersem nafakanın ne kadarı kesilir ? yada kesinti olurmu ?
2 yıldır ilk defa foruma konu açabilidm çok mutluyum birileri sesimi duydu . çok tşk ederim .
Alıntı:
maviboncuk rumuzlu üyeden alıntı
tazminatla ilgili eşin ağır kusurlu olması gerekiyor demiştiniz .15 gün önce ciddi kavga ettik .nafaka davasını kazandım diye hazm edemedi .kavga sırasında üstüme yürüdü ağır hakaret vs. saçlarımı koparttı avuç dolusu saçım koptu .çocuk önünde rencide oldum .şimdi sakın çocuğu dinlerler onu şahit yapın demeyin .çocuğu böle bi konuya nasıl sokabilirim .tam evden çıkıyordum karakola gidecektim eşim , sakinleşti ve ayağımdan ayakkabıları çıkarttı .darp izi olması için ille morlukmu gerekir ?
iki duvar arasında yaşananları nasıl ispatlayabilirim bunun benim bilmediğim bir yöntemi varmı ? yada psikolojik şiddeti ispatmanın bir yolu ? diyelim ki ben boşanma davasında çocukla birlikte 1000 lira nafaka aldım . sigortalı bir işe girersem nafakanın ne kadarı kesilir ? yada kesinti olurmu ?
2 yıldır ilk defa foruma konu açabilidm çok mutluyum birileri sesimi duydu . çok tşk ederim .
Yaşadığınız kavga yada darp olayı bir kere cereyan etmiş münferit bir olaydır. Kaldı ki bunu karakola giderek tutanak tutturarak ve adli mercilere yansıtarak belgelendirmeliydiniz. Elbetteki iki duvar (aslında 4 duvar) arasında yaşananları ispat etmek güç
Siz kadar eşinizde ispatlayamayacaktır bu durumda. Çocuğunuzu taraf etmeyin elbette bu duruma ancak başkaca da tanığınız yoksa dinletebilirsiniz.. Komşularınızdan bağırtı çağırtınızı duyanlardan tanık gösterebilirsiniz. Yada aile içinden diğer kişileri..
Psikolojik şiddet dediğiniz ne ola ki.. darp izi yoksa.. ispatlanmış fiziki bir darp yada araz yoksa birşey tutturamazsınız.
Çocuk ve sizin için ayrı ayrı nafaka miktarı belirlenecek olursa evlenmeniz yada bir işe girmeniz halinde ve eşinizin nafaka miktarının yeniden belirlenmesi istemi ile dava açması halinde hakim ekonomik ve sosyal durumunuza göre sizin aldığınız nafaka miktarını düşürebilir yada ödemeyi kaldırabilir..
tşk ederim yanıtınız için .psikolojik şiddeti kelimelere dökemekte zorlanıyorum . daha öncede yazdığım gibi aşırı kıskanç yaşam huzuru hiç vermedi bana .sağa niye baktın sola niye baktın . o sanamı baktı sen onamı baktın .niye bunu giydin .niye güzelsin . niye herşeyi iyi biliyorsun .yazmaya utanıyorum valla .saçma sapan hak etmediğim bana ait olmayan şeyler işte . kavga ederken sesimi bütün apartma duydu elbette . ama komşu yok .herkes herkese yabancı .komşu olsada aile içinden biri olsada asla hiç kimse aile içi konusuna girmek istemiyor .ben çok yanlızım her konuda .
Alıntı:
maviboncuk rumuzlu üyeden alıntı
tşk ederim yanıtınız için .psikolojik şiddeti kelimelere dökemekte zorlanıyorum . daha öncede yazdığım gibi aşırı kıskanç yaşam huzuru hiç vermedi bana .sağa niye baktın sola niye baktın . o sanamı baktı sen onamı baktın .niye bunu giydin .niye güzelsin . niye herşeyi iyi biliyorsun .yazmaya utanıyorum valla .saçma sapan hak etmediğim bana ait olmayan şeyler işte . kavga ederken sesimi bütün apartma duydu elbette . ama komşu yok .herkes herkese yabancı .komşu olsada aile içinden biri olsada asla hiç kimse aile içi konusuna girmek istemiyor .ben çok yanlızım her konuda .
İşte bahsetmeye çalıştığım şeyde bu di. Yani yaşanan eylemler nasıl dört duvar arasında kalıyorsa, sizin gördüğünüzü söylediğiniz psikolojik şiddet de sizle eşiniz arasında kalıyıor. Tanık olmadan, delil olmadan, sadece siz söylediniz diye hakim bu iddianızı değrlendirmeyecektir. Hatta eşiniz "evet yaptım" dese bile hakim bu beyanı kabul etmeyebilir.
Hukukta iddialarınızı ispatlamak zorundasınız. Deliller ve tanık ifadeleri ile..
tm 4 duvar arası olsun :) burda yaşadığım bütün çirkinlerin üstüne su mu içiyim .ben anlatmadım sanrım .uzun yazmamak adına anlatamıyorum sanrım .forum konum iptal olur diyede korkudan ölüyorum . nafakayı hazm edemedi dayak yeme durumuna geldi olay . bird karakola gidip savcının önüne çıksaydı ne yaşardım allah bilsin .
kaldiki hemen yarınsı günü karakola gidip darp izi olmadan şikayet edebiliyormuyum diye sordum öğrendim .şikayet edebilirisini önce karakola gelir ifade verir 15 gün sonrada savcı karşısına çıkar dedi memur .evde 2 av tüfeği bir büyük av bıçsağı ve bir silah var başıma daha kötü bişey gelir diye korktum şikayet edemeden çıktım karakoldan . benim yerimde olsanız ne yapardınız . ?
anladım avukat bey .ille haklı olabilmek için canımın daha çok yanmasını beklemeliyim .kolum bacağım gözüm şişmeli başka çarem yok .
Bu kadar tehlike altındaysanız neden 4320 sayılı yasaya göre koruma tedbirleri talep etmiyorsunuz Aile Mahkemesinden.
ilknur hanım dediğiniz aklımda zaten .şu ara ev sakin biraz .boşanma davası açıcam diyip duruyo .en ufak bir rahatsız edici hareketinde bunu yapıcam .kaldıki birde şöle bir özel durumum var : ailem yada çevrem eşimin böle bir zarar vereceğine ihtimal bile vermiyorlar.benim olayları abarttığımı düşünüyorlar .kimse kimsenin ne yaşadığını görmüyor . tşk ederim paylaşımşarınız için .
slm . avukat bey bi sorum olcak .baro yardımıyla bir avukatım vardı .aynı avukatı ek görevlendirme istemek için .2. bir dava için yani bunun belli bir süresi varmı ? yoksa barodan mı öğrenmeliyim .ne zaman dava açacağımı bilmiyorum çünki .kaç gün kaç ay ? vekalet için aynı masrafları ödemesem ii olurdu .
Alıntı:
dardayım rumuzlu üyeden alıntı
Yaşadığınız kavga yada darp olayı bir kere cereyan etmiş münferit bir olaydır. Kaldı ki bunu karakola giderek tutanak tutturarak ve adli mercilere yansıtarak belgelendirmeliydiniz...
Adli mercilere yansımayan ve sadece bir kere o da belirli bir nedenden ve karşı tarafın yarattığı gerilimden ötürü meydana gelmiş münferit bir olay, daha önceden ve sonradan tekrarlanıp tekrarlanmadığı ispatlanamazsa, hakimin kanaatinde hoşgörüyle karşılanabiliniyormu?