tamam çok teşekkür ederim..
en azından kafam aydınlandı.
son olarak :
bu 3 yıllık süreçte, O dava açma yetkisine sahip olabilir mi acaba ???
Printable View
Ne davası?
boşanma davası yanii? (mesela) ::
biten davayı ben açmıştım; hatta bundan önce başka bir dava da ha açmıştım ondan feragat edip 4 ay sonra bu son davayı açmıştım!
- nafakayı ödedikten sonra, Anlaşmalı boşanma için mahkemeye başvurabilir miyiz acaba??? (öyle birşey olursa )..
çok teşekkür ederim, saygılar sunarım..
İyi ki varsınız, selamlar..
gerekçeli karar'a göre ;
davacının kardeşi tanığın beyanının soyut ve inandırıcılıktan uzak olduğu, ceza mahkemesinin dosyasında belirlendiği üzere davacının davalıya şiddet uyguladığı, davalıya atfı kabil bir kusurun kanıtlanamadığı, davacının 1.aile mahkemesinde açmış olduğu ve aynı nedenlerli ileri sürdüğü davasından da kısa bir süre önce feragat ettiği, feragat tarihi 15/09/2008 tarihinden dava tarihi 11/11/2008 tarihine kadar yeni bir dava açılmasını gerektirecek ve evlilik birliğinin çekilmez hale geldiğini kanıtlayacak nedenlerin bulunmamasına göre davanın reddine karar verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır.
Hüküm : Davanın REDDİNE;
2- Davalı için uygulanmakta olan aylık 300-TL tedbir nafakasının karar kesinleşinceye kadar devamına
...
Sonuç bu; ben boşanmakta kararlıyım, acaba bu karara göre TEMYİZ'e gitmem doğru olur mu, yoksa 3 Yıllık Fiili Ayrılıkla boşanmam daha mı doğru olur??