merhaba, kararın geri dönmesi derken eğer yargıtay kararı beğenmezse yerel mahkemeye geri gönderir mi eğer öyle olursa boşanma gerçekleşmez olabilir mi...
Printable View
merhaba, kararın geri dönmesi derken eğer yargıtay kararı beğenmezse yerel mahkemeye geri gönderir mi eğer öyle olursa boşanma gerçekleşmez olabilir mi...
Kafama takılan şu;
Eşiniz lehine hem nafaka hem de tazminata hükmedilmiş.
Hal böyleyken eşiniz niçin temyize başvurmuş? Kararın beğenmediği tarafı miktarlar mıdır?
Yüksek miktarda nafaka ve tazminat istendi. Hiçbir malım mülküm birşeyim yok yaşım zaten şuan bile 25.. evliyken 23 yaşındaydım. 250 lira nafaka verildi. Tazminat yok buna rağmen temyize verildi. Sıkıldım artık mahkemelerde bu yaşımda sürünmekten temyizden geri dönüp yerel mahkemede tekrardan sürünmek istemiyorum. Yani bana sonradan dediler ki eğer yargıtay sonucu beğenmezse tekrarda yerel mahkemeye sevkedip davanın baştan görülmesini isteyebilir. Fikriniz nedir ?
Bu tamamen Yargıtay'ın bozma gerekçesine bağlı olacak.Alıntı:
Yani bana sonradan dediler ki eğer yargıtay sonucu beğenmezse tekrarda yerel mahkemeye sevkedip davanın baştan görülmesini isteyebilir. Fikriniz nedir ?