Cevap: Komşulukta Anlayış eksikliği ve İletişim Sorunları Üstüne Bir Yazı (Öğrencilerden)
Anlamadığım bir diğer şey ise;herkes şikayetçi özellikle ses var diyor herkes.Tamam var ee sen nabtın? sende müzik açık uyu,sende kulaklık al satılıyor aynı göz bandı gibi bir vakaa veya yastığı kafanın altına koy yada ben gibi yap 'Duyma!'.Bu kadar titiz bu kadar hassas olmayın sonuçta apartman yahu insan dolu içi bir duvar var aranda. Ütopyandaki ikamet koşulları için müstakil daireleri öneriyorum. Herkesin parası mı var? Ama şehirden uzak vs nedenleri aşarak gelip yerleştiğin apartman dairesinde üst,alt veya yan komşunun yaptığı ses mi rahatsız ediyor seni? Yap kendi evini,yaşa yaşat istediklerini.
Cevap: Komşulukta Anlayış eksikliği ve İletişim Sorunları Üstüne Bir Yazı (Öğrencilerden)
Yazdığın yazıları okuyan aklı başında bir insan, senin karıştığın trafik kazalarının tümünde senin kabahatli olduğunu, mobese görüntüsüne gerek kalmadan anlayabilir.
Şİmdi şöyle anlatayım.
Öncelikle arkadaşlar öğrenci, sonra bekar, namaz kılmıyorlar, badem bıyıkları yok, muhtemelen kız arkadaşları türbanlı da değil, hatta içki de içiyorlar.
Elimizdekileri toplarsak ne çıkar ortaya, potansiyel suçlu, komşunun kızına sarkıntılık edecek kadar şerefsiz, komşuları düşünmeyecek kadar anlayışsız, gecenin bi yarısı evde o kadar bekar toplandığına göre seks partisi yapıyorlardır. Mahallenin namusunu kimseye yedirmeyiz anlayışı, hatta siyah da giyiyorsunuzdur ki,muhtemelen satanisttir bunlar.
Dahası var da yazmayayım. Anlayış kısaca bu işte. Dar kalıpların içersine sıkışan insanlar, herkesin kendisi gibi düşündüğünü sanıp, kendi yalan dünyasında yaşadığı gibi yaşamasını ister. Yoksa, sorun, komşuluk hukuku, kat mülkiyeti kanunu açısından çözülmez.
Gençlerin kızlı erkekli arkadaş olduklarını, iki cinsten insanın yanyana geldiğinde, seks yapmayıp arkadaşlık da yapabileceğini bilmek ve anlamak gerek. Kaldı ki, seks de yapabilirler ve buna sadece ailelerin tepki gösterme hakkı vardır.
İnsanın evinde içmesinden daha doğal birşey yoktur. Eğer çevreyi rahatsız ediyorsa, mütecaviz sarhoşluk olur. Bunun da suç oolduğunu hatırlatmakta yarar var.
Eğer, bir insan koöşusuna selam veriyorsa, illa ki onu taciz etmek amacı gütmez. Selamlaşmak, uygar bir davranış biçimidir.
kapının önüne ayakkabı koymak, yasaların onaylamadığı bir davranış olmakla beraber, üzerine çöp koynak da ayrı bir yasadışı davranıştır. Ama anladığım kadarıyla burada sorun, ayakkabıların dışarda olması değil; sahiplerinin içerde olması.
Ne yazık ki, bu tür sorunların tek çözümü var. O da anlayış.
Alıntı:
Gezgin_06 rumuzlu üyeden alıntı
Yazdığın yazıları okuyan aklı başında bir insan, senin karıştığın trafik kazalarının tümünde senin kabahatli olduğunu, mobese görüntüsüne gerek kalmadan anlayabilir.
Tabi efendim haklısınız, hatta yanımda bir kız varken akşamında tecavüz edeceğimi, elimde bıçak gördüyseniz birini öldürdüğümü düşünebilirsiniz. Siz aklı başında bir insansınız, siz ve sizin gibi olan diğer tüm vatandaşlar gibi...
yazık...
Av.Ragıp Atay aynen size katılıyorum. Bahsettiğim 'anlayış' kavramıyda buydu. Hukuk problemleri çözmeye yardımcı değildir, hukuk problemlerden sonra yaptırım uygular. Belki tekrar sorun yaşanmamasını sağlar ama sonuç olarak etkiye tepki prensibi var.
Problemler yaşanmadan çözülebilirsin diye bir şeyler paylaştım ben. Ama görüldüğü üzere yine aynı at gözlüklü, önyargılı insanlar her yerde mevcut.