Otoriter/Mlliyetçi
100%
Islamci
75%
Muhafazakar Demokrat
75%
Anarsist
63%
Otoirter/Kemalist
50%
Liberal Demokrat
38%
Sosyal Demokrat / Sosyalist
38%
Komünist
25%
ileriki günlerde tekrarlayacağım bu testi bakalım halimiz nice olacak :)
Printable View
Otoriter/Mlliyetçi
100%
Islamci
75%
Muhafazakar Demokrat
75%
Anarsist
63%
Otoirter/Kemalist
50%
Liberal Demokrat
38%
38%
Komünist
25%
ileriki günlerde tekrarlayacağım bu testi bakalım halimiz nice olacak :)
Bir çok büyüğümden...
Bir çok küçüğümden...
Bir çok arkadaşımdan genelde aldığım iltifat:
"Sen bir anarşistsin!"
olmuştur...
Test sonuçlarına göre şimdilik de olsa en "kuzu" olmak varmış...
:))))))
Sosyal Demokrat / Sosyalist - %100
Liberal Demokrat - %100
Anarşist - %100
Otoriter/Kemalist - %75
Muhafazakar Demokrat - %75
Komünist - %75
Otoriter/Mlliyetçi - %50
İslamcı - %0
Sorular bana saçma geldi ama yine de çözdüm meraktan. Sonuçlarım da testin gerçekçi olmadığını teyit etti kanımca. Zaten insan kendi ideolojisini bilmiyorsa en iyi testi getirin hiçbir işe yaramaz.
Ayrıca Sayın Gür'ün çekincesine katılıyorum. Otoriter ile Kemalist kavramlarını aynı kefeye koymak çok ama çok yanlış bir düşüncedir.
Sonuçlar hiç de gerçekçi değil! bana göre; Muhafazakar sosyal demokrat! mışım ..:)
Hem de muhafazakar! :)))
Siyaset bilimi içerisinde kavramlar bu kadar keskin çizgiler ile ayrılabilir mi?
İşin şakası bir yana tabi ki; kısıtlı bir test..
Benim sonuçlar da aşağıdaki gibi çıktı.
Liberal Demokrat : 100%
Sosyal Demokrat / Sosyalist : 75%
Muhafazakar Demokrat : 75%
Komünist : 50%
Islamci : 50%
Anarsist : 50%
Otoirter/Kemalist : 25%
Otoriter/Mlliyetçi : 0%
Bazı arkadaşlar gerçekçi bulmasa da bu testte gerçeklik payı olduğu kanısındayım. Yüzde yüz doğru olduğu söylenemez. Ama sorulara doğru (samimi) cevaplar verilirse, kişinin siyasal eğilimi konusunda ipuçları verdiğini söyleyebiliriz. Daha önce de sitede yazmıştım: hiç bir siyasal sistem yüzde yüz saf değildir. Liberalizmin de sosyalizmin de dozajları ve türevleri vardır. Liberaller özgürlüğü, sosyal demokratlar eşitliği, muhafazakarlar istikararı önceliğe alırlar, ama diğer kaygıları da dışlayamazlar. Bu nedenle, bir sosyalist eşitliği öncelese de özgürlüğe verdiği önem oranında aynı zamanda liberaldir.
Bu arada kemalizm ile otoriterliği yan yana yakıştıramayan arkadaşların; bu konudaki literatürü gözden geçirmesinde yarar var. Bir çok siyaset bilimci kemalizmin yanında otoriteliği hafif bulup, "totaliter" kavramını kullandığını unutmayalım.
Kendilerini su katılmamış kemalist, sosyalist ya da liberal zannedenlerin, aslında öyle olmadıklarını görmeleri ilginç değil mi? Ben de kendimi "kemalist/otoriter" bulmazdım, ama test sonucunda az da olsa (%25) bu eğilimimin olduğu anlaşılıyor.
Sorulara samimi cevap verenlerin, kendilerini zannettiklerinden farklı yerde görünce şaşırmalarını doğal karşılamak gerekir.
You Scored as Muhafazakar Demokrat
Muhafazakar Demokrat
100%
Otoriter/Mlliyetçi
88%
Otoirter/Kemalist
75%
75%
Anarsist
75%
Liberal Demokrat
63%
Komünist
50%
Islamci
50%
:$:$ Anarşist olduğumu söyleyen çok çıkmıştı fakat,böyle tasdik almak hiç hoş olmadı :)
You Scored as Anarsist
88%
Liberal Demokrat
88%
Anarsist
88%
Otoriter/Mlliyetçi
75%
Otoirter/Kemalist
63%
Muhafazakar Demokrat