-
Cevap: İşten çıkarıldım
Bakın, burada istifa yazmamış olsaydım dahi tazminatım dava açma süresi geçtikten sonra ödenecekti.Mesele burada.Tazminatın mutlaka dava açma süresi içerisinde ödenmesi şartı olmalı.Eğer ödenmediyse bunda işverenin kötü niyeti aranmalı.Benim demek istediğim bu.
-
Sayın lalelale buraya kadar yazdıklarınızı okudum, size yazılanları da okudum. Gerekli ve hatta bence yeterli yanıtlar size verilmiş. İstifa etmişsiniz imza atmışsınız daha ne yanıtı bekliyorsunuz. İş kanunu sizi fazlasıyla korurken siz kendiniz bu korumadan yararlanmamışsınız.
-
Kusura bakmayın anlamamakta direnen sizlersiniz.Demetis rumuzlu çalışanın şikayetini okuyun ve bu bir aylık sürenin nasıl suistimale açık olduğunu görün.Bu siteyede birdaha yazı yazmayacağım.At gözlüğü ile olaylara bakmaktan lütfen vazgeçin.
-
Gözlüğü çıkartalım bir kıyıya koyalım o zaman sn.lalelale, ama hep beraber.
tazminatla işe iade davası ayrı ayrı tanımlanmış haklardır, işvereninizin tazminat ödemesini , işe iade davası için kaçırmamanız gereken 30 günlük süreyi aştıktan sonra yapmak istemesi yasal değildir, bunu siz de biliyorsunuz.
Diyorum ki açın kıdem ihbar tazminatlarınız için davayı hemen, ve işvereniniz faiziyle birlikte tzminatlarınızı ödemek zorunda kalsın yasaların size sağladığı haklarınızın korunmasının güvencesini doyasıya yaşayın.
Dilerseniz işe iade davası açın tazminat yerine, kazanın davayı işvereniniz işe geri almazsa üstüne işe başlatmama tazminatına hak kazandıktan sonra açın 2. davayı eğer işvereniniz gene tazminatlarınızı ödemezse.Bu durumda gecikmeli de olsa yasalarla korunan haklarınız tadını çıkarta çıkarta size teslim edilsin.
İşe iade davası açmam, tazminatım ödenmez, tazminatım geç ödenecek işe iade davası açamayacağım,istifa ettim hem tazminatımı istiyorum, hem işe iade davası açmak istiyorum...
Hepsi bir arada olmaz sn.lalelale,hepsi bir arada olmaz.
Önce siz kendi haklarınıza sahip çıkıp gerekeni yapacaksınız ki, nerde bu devlet nerde hukuk diyerek serzenişte bulunduğunuz sistem sizin haklarınızın teslimi için gerekeni yapsın, yapabilsin.
-
Aslında ben lalelale'yi öyle iyi anlıyorumki.Ben 1500 kişinin çalıştığı bir fabrikanın insan kaynakları bölümünden emekli oldum.Aynı şeyleri bizde yapardık.İnanın iş hayatı o kadar merhametsizki.Hele 1-2 maaş tutarında ek bir ödeme yaparsanız gariban işçiler gıkını bile çıkarmadan ne uzatırsanız imzalıyorlardı.Bizde 45 gün sonra tazminatlarını öderdik.Nasıl olacak bilmiyorum ama bir şekilde buna engel olunması gerekiyor.Dediği gibi bu kanun maddesinin suistimale açık bir tarafı var.