Cevap: Boşanma davası için nasıl bir yol izlemem gerekir?
Alıntı:
mutsuzumben rumuzlu üyeden alıntı
nazan-idil çok geçmiş olsun.şükür sonunda kurtulmuşsunuz...
bu arada şahitler var.
bir gece eşim yine şiddet uyguladıktan sonra evdeki pc'yi ve polisi aramak için kendimi odaya kilitlediğimde kapıyı kırdı.bunu duyup gelen komşularımız şahitler olaya ancak böyle bir durumda kimse şahitlik edip,mesuliyet kabul etmek istemiyor.bunuda anlamış değilim
bende aynı durumdaydım.. komşular herşeyi görüp duyuyollar sadece vah vah diyolar.. çok kötübir durum gerçekten.. ben de eşimin eski sevgililerinden birini buldum konuştum onunda canı yandığı için şahitlik yaptı ve davayı kazandım.. ama çocuğun velayeti konusunda ise sen %100 kusurlu olsan dahi (yüzkızartıcı bir durum yapmadığın sürece)çocuklarını alamaz.. nafakada bağlanır fakat ödermi? sen eşini daha iyi tanırsın hapis cezası yemekten korkan bir insansa benim eşim gibi :) öder.. ama hapse girmeyi gözealan bir insansa ödemeyebilir maalesef.. ailene gelince hiçbir anne baba çocuğunu dışarda bırakmaz.. bıraksa dahi devlet kuruluşları morçatı gibi dernekler var.. çocuğuna bakarlar sende çalışırsın geçimini sağlarsın.. yeterki iste.. asla sana bu davranışları yapan bir adamı ömrün boyunca çekmek zorunda değildin.. öyle bir ülkede yaşıyoruzki şükürler olsun devlette hukukta adalette var.. sadece biraz cesaret ve ben yapabilirim de gerisi kendiliğinden oluyo.. ;)
Sayın dnzblk
Elbetteki kendimi yalnız ve çaresiz hissediyorum.hiç bir sosyal güvencesi olmayan 4 yıldır çalışmayan ,maddi hiç bir gücü olmayan,bir tek destekçisi bile olmayan ben kendimi yalnız hissediyorum.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.çok aydınlatıcıydı...
geçtiğimiz yıldan sonra darp olayı tekrar yaşanmadı ancak psikolojik baskı,hakaret,küfür,öldürme tehditleri hala devam ediyor.
hiç bi şekilde bana önem vermeyen,saygı duymayan üstelik cinsel hayatınızda bile kusurlu olan bir eşe,eş bile demek istemiyorum.Savcılığa başvurmak için darp edilmek şartmı ki ?
bende aynı durumdaydım.. komşular herşeyi görüp duyuyollar sadece vah vah diyolar.. çok kötübir durum gerçekten.. ben de eşimin eski sevgililerinden birini buldum konuştum onunda canı yandığı için şahitlik yaptı ve davayı kazandım.. ama çocuğun velayeti konusunda ise sen %100 kusurlu olsan dahi (yüzkızartıcı bir durum yapmadığın sürece)çocuklarını alamaz.. nafakada bağlanır fakat ödermi? sen eşini daha iyi tanırsın hapis cezası yemekten korkan bir insansa benim eşim gibi :) öder.. ama hapse girmeyi gözealan bir insansa ödemeyebilir maalesef.. ailene gelince hiçbir anne baba çocuğunu dışarda bırakmaz.. bıraksa dahi devlet kuruluşları morçatı gibi dernekler var.. çocuğuna bakarlar sende çalışırsın geçimini sağlarsın.. yeterki iste.. asla sana bu davranışları yapan bir adamı ömrün boyunca çekmek zorunda değildin.. öyle bir ülkede yaşıyoruzki şükürler olsun devlette hukukta adalette var.. sadece biraz cesaret ve ben yapabilirim de gerisi kendiliğinden oluyo.. ;)
sizede çok geçmiş olsun...
maalesefki komşular herşeyi görüp,şahit olup,hatta kavga esnasında tarafları ayırmalarına rağmen,konu boşanmak istiyoruma geldiğinde ''aman bizi karıştırma karı koca arasına girilmez'' diyip köşeye çekilmeyi tercih ediyolar..
aramızda kültürel farklılık,düşünce yapısı,hayata bakış açımızı artık sebep göstermek bana bile komik geliyor.artık sebeplerim daha ciddi.umarım davamın sonunda çocuklarımla beraber ve sadece 3 kişilik bir yaşam sürebilirim,kavgasız,hakaretsiz,şiddetsiz...
dilediğim sadece mutluluk.. :(