Cevap: Zekeriya Öz gibi savcılar nasıl yargılanır?
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Sırf polemik yaptığınız gibi neredeyse parti sloganı atacaksınız. Bu size son uyarımdır. Hukukçulara gareziniz nedir bilemem. Milletvekilleri, hükümetler değişir ama hukuk ve hukukçu aynen kalır. Hukuk HAK demektir. HAKKI DA hukukçular teslim eder!
Bu forumda ve her benzer konuda her kim olursa olsun yargılandıktan sonra suçlu denilmesi gerektiğini tartışıyoruz. Gördüğünüz gibi sizin gibi bir vatandaş da başka savcının yargılanmasını istiyor. O savcı veya hakim tutuklanmamalı ama suç işlediyse cezalandırılmalıdır. Yargılama, adı üstünde acaba ile başlar, muhakeme derinleştikçe gerçek ortaya çıkar. Suçluysa başta TBMM üyeleri dahil cezalandırılmalıdır.
Savcının yargılanmasına değil, tutuklu yargılanmasına itiraz edildiğini anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz. Ancak forumu ve siteyi yazılmayan şeyleri yazılmış gibi saptırarak sabote etmeye çalışıyorsanız bizim de yapabileceklerimiz vardır. Demokrasi hadsizlik demek değildir.
Aykırı seslere olan tahammülsüzlüğünüz beni nedense hiç şaşırtmadı. Tutuklanmaya kaşı çıkma ile cezalandırmaya da karşı çıkıldığını düşünerek yorum yapmak benim hatam olmuş, bunu anladım. Fakat sabote etme isnadınızı şiddetle reddediyorum.
Hukukçulara ne gibi bir garezim olabilir, zahmet edip profilime baksaydınız bir avukat olduğumu belirttiğimi görürdünüz. Hukuk ve hukukçularla ilgili tek kastım aşağıda; imzada. Ben sadece meslek şovenizmine karşıyım.
Yazınızda bir yandan bana cevap veriyor bir yandan da tehdit ediyorsunuz. Sadece cevap verseydiniz de benim için yeterli olur, demek ki savcının tutuklanmasına itiraz edenler yargılanmasında ve suçu sabit görülürse cezalandırılmasında anormal bir şey görmüyorlarmış diye sevinirdim.
Had bildirme ve tehdit ile meşrebinizi de ortaya koymuş oluyorsunuz.
Cevap: Zekeriya Öz gibi savcılar nasıl yargılanır?
Alıntı:
henien rumuzlu üyeden alıntı
Aykırı seslere olan tahammülsüzlüğünüz beni nedense hiç şaşırtmadı. Tutuklanmaya kaşı çıkma ile cezalandırmaya da karşı çıkıldığını düşünerek yorum yapmak benim hatam olmuş, bunu anladım. Fakat sabote etme isnadınızı şiddetle reddediyorum.
Hukukçulara ne gibi bir garezim olabilir, zahmet edip profilime baksaydınız bir avukat olduğumu belirttiğimi görürdünüz. Hukuk ve hukukçularla ilgili tek kastım aşağıda; imzada. Ben sadece meslek şovenizmine karşıyım.
Yazınızda bir yandan bana cevap veriyor bir yandan da tehdit ediyorsunuz. Sadece cevap verseydiniz de benim için yeterli olur, demek ki savcının tutuklanmasına itiraz edenler yargılanmasında ve suçu sabit görülürse cezalandırılmasında anormal bir şey görmüyorlarmış diye sevinirdim.
Had bildirme ve tehdit ile meşrebinizi de ortaya koymuş oluyorsunuz.
Merak etmeyin, üye profilinizde avukat yazdığını gördüğüm için bu cevapları aldınız. Eğer HUKUKÇU olmasaydınız, ya hiç cevaplanmaz ya da farklı cevaplar alırdınız. Kısacası hukukçu olmanızın avantajını kullandınız. (Siz istemediniz, biz öyle uygun gördük).
Hatalı algıladığınızı yazmanıza sevindim. Çünkü bir hukukçunun bunları ayırtedebileceğini, ayırt edemiyorsa bir ard niyet olduğu farzedilir. Uyarı tehdit değildir. Hukuku uygulayan sizin gibi meslektaşları koruma gayreti için bir güvenlik mekanizmasıdır. Bu sitenin kuruluşunun en önemli amacı meslektaşlara hizmet edebilmektir. Şimdi meslektaşını dahi koruyamayan, kollayamayan bir adminin bu sitenin anahtarını derhal bırakması gerektiği hususunu siz takdir edin. (Konu yanlış bir yere gitmesin diye tekrar belirtmek gerekirse; Kayıtsız şartsız bir hukukçu şovenizminden değil, henüz yargılaması dahi yapılmamış bir konuda hukukçulara söz edilmesine müsaade etmiyoruz).