-
Cevap: Hisse devri
orda sadece hisse devri yayınlanmış Müdürlük görevinizin bittiği açıkca yazıyor mu?
Vergi borçlarında devirle sorumlulktan kurtulmak mümkün değil. Devir alan ticari borçlardan olan sorumluluğunuzu almış durumda. Vergi dairesi sizin ortaklıktan ayrıldığınız döneme kadar olan borçları sizden alacaktır. Ayrıca müdürlüğünüz devam ediyorsa ortak olmasanız bile müdür olmanız nedeniyle sizi gene sorumlu tutacaktır.
-
Cevap: Hisse devri
Arkadaşlar merhaba.
Bundan 2 sene önce Bir arkadaşım ile ltd şirketi kurduk.
Bu şirketin ltd olabilmesi için benim %1 arkadaşın %99 hissesi ile kuruldu.
Ancak ben arkadaşa güvendiğim için hiç işlerini takip etmedim.
Geçen gün muhasebecilerinin araması sonucu bunların yüklü miktarda sağa sola borç yaptıkları ve piyasadan kayboldukarına dair haber aldım.
Şirkete münferiden bütün işlemler için arkadaş yetkili kılınmıştı.
Ben hiç ticaretten anlamıyorum.
Ticaret hukukununda nasıl işlediğini bilmiyorum.
Şimdi benim merak ettiğim;
Bunların yapmış olduğu borçlar bana yansır mı?
Yansırsa sadece bu borçların %1 i mi yansır.
Ayrıca bunların şirket çeki ile almış oldukları mallardan dolayı borçlarındanda sorumlu olurmuyum ? yoksa bu çek ile aldıkları mallarla ilgili sadece şirkey müdürü mü yetkili?
Yoksa ben şu aşamada sadece kurumlara olan borcun %1 inden mi sorumlu olurum.
Bana acil olarak yardımcı olabilecek bir avukat arkadaş varsa bilgi verebilirlermi.
Benim bu aşamada ne yapmam lazım.
En son aldığım haber sadece sgk ya 20 bin tl borçlarının olduğu ve bu borç ile iş yerlerine bir tebligatın gönderildiği. ancak bunları yerlerinde bulamadıkları için araştırıp beni buldukları haberini aldım.
Bu SGK yazıyı bana yazacak ancak ben bu gelen yazı üzerinden ödenmesi gerekenin %1 i olan 200 tl sinden mi sorumlu olurum.
Lütfen rica ediyorum bi arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim.
Çünkü bu adamlar kayıp ve ne yapacağımı bilmiyorum. :(