Cevap: Öğretmenin dayakla suçlanması
Alıntı:
cenker rumuzlu üyeden alıntı
çocuk sayılırlar yorumuna katılmıyorum ben,o yaşta bence en ufak olumsuz bir hareket çabuk bir biçimde cezalandırılarak o biereye bu yaptığının kötü olduğu anlatılmalı,şahsen ben 40 yaşındaki adamın cezalandırılmasını ne kadar anlamsız buluyorsam,7-8 yaşındaki bir çocuğun yaptığı kötü bir davranıştan dolayı cezalndırılmasını da ok adar isabetli buluyorum..onların geleceği için küçük yaşlarda bu tür davranış bozuklukları anında biereye geri iletilmelii..bundan 10 yıl önce baklava çalan çocuklara 15 er yıl civarı hapis cezası veren hakimi de kutluyorum,çünkü hırsızlık eylemi 10 yaşında baklava çalabilecek kapasitedeyken,40 yaşında bir banka soymaya elverişli oluyor...
Sayın Cenker,beni yanlış anlamış..buradaki mesele zaten kusurlu çocukların cezalandırlması yada cezalandırılmaması hususu değil.ben çocuk eğer öğretmenine iftira atmışsa,konuşulursa hatasını anlayacak,doğruyu bulacaktır.öğretmenine yardımcı olacaktır.çocuklar yetişkinler kadar katı olamazlar.hatasını anlamasına yardımcı olursanız,ifadesinde gerçeğide söyleyecektir demek istemiştim.
Öğretmenin dayakla suçlanması
Öğrenci itiraf etti. Lakin olay mahkemeye taşındı birkez. Çocuk rapor almış. Olay sınıfta gerçekleşti. Nöbetim esnasında bir çok kez uyardım. Uyarmama rağmen kavga etmişti. Sonrasında okul haricinde başka öğrenciyle kavga edip, anne ve babadan çekindiğinden dolayı benim vurduğumu söylemiş ve ayrıca anne ve babasını tehtid ettiğimi de söylemiş. Veli de karakola gidip şikayetçi olmuş. Karakolda velisi ile görüştüm, çocuğunun itirafı üzerine özür diledi. Lakin mayıs ayında mahkeme var. Veli tutarsız gibi ne yapacağı belli olmaz. Bunun dışında bu olay gerçekten çok canımı sıktı ve hala sıkıyor. Bu öğrencim hafta sonu verilen kurslardan birine bıçakla gelmiş. Öğrencilere bıçak sallamış md. yrd. hemen hakalayıp tutanak tutmuş. Dünde annesi gelmiş. Öğrencilere siz oğlumu yoldan çıkarıyorsunuz diye bağırıp çağırmış bir kaç öğrencinin üzerine yürümüş. Şimdi bu öğrenci velisi tarafından aşırı şekilde desteklendiği için yaptığı herşeyi doğru olarak algılıyor. Anne babanın Çocukları üzerinde tutumu çok önemli. Çocuğu olan her veliye Ailede ve Okulda çocuk Eğitimi adlı kitabı okumalarını tavsiye ederim. Saygılar...
öğretmen arkadaşımıza düşüncelerini yazan sayın yorumcular ya nerdeyse öğrenci öğretmeni dövsün disiplin sağlanmasın eğitim verilmesin öğrenci kafasına göre takılsın dercesine yorumlar felan... ne yapmaya çalışıyosunuz bakın öğrenciye bu kadar taviz veriyosunuz daha sonra öss'deki matematik fen türkçe konularından yüzbinlerce öğrencinin sıfır çektiklerini görmezceden geliyorsunuz.peki siz iki hafta öğretmenlik yapın bakalım ne olacak ayrıca anlatılana göre bir öğrencinin eline cetvelle vurulmuş sanki görende komalık şekilde dayak felan atılmış sanır bu arada dayaktan yana felan değilim ama son zamanlarda öğretmenler üzerine bu konuda bu kadar gidilmesi hiç hoş değil benim çocuğum okula ilim fen ve bilgi öğrenmek için gidiyor kavga etmek haylazlık etmek ve başkalarının bilgi öğrenmesine mani olmak yada öğretmenin görevini yapmasını engellemek için değil.Öğretmen arkadaşa düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Sayın kantaroncu Eğitim dediğiniz şeye bir pencereden bakmışsınız. Peki yukarıda bahsi geçen problemli öğrenci hergün sizin çocuğunuzu dövse okulda, o zaman tavrınız ne olurdu acaba yine öğretmene gidip hocam konuşun o çocukla ama benim çocuğumu döven öğrenciyi dövmeyin mi derdiniz? Sizin çocuğunuzu 50 defa dövüp bahsi geçen öğretmeninde onunla 50 defa konuşmasını beklermiydiniz? Acaba bu pencereden bakıp bana ne diyeceksiniz merak ediyorum. Dayak hiç kimsenin onaylamadığı birşey ama benim çocuğumu hakederse sadece öğretmeni dövsün. Onun bunun çocukları değil.
Eğitimde şiddet ve dayak konusunda, her birey farklı düşünceler taşıyabilir.
Ortada ciddiye alınması gereken iki kurum vardır. Birincisi eğitim bilimi, ikincisi hukuktur.
Eğitim bilimi uzmanları, sizin sözünü ettiğiniz 50 defa arkadaşını döven öğrencinin drumu da dahil olmak üzere, eğitim alanında karşılabilecek her türlü sorunu ele alarak, bir eğitim sistemi oluşturmuşlardır. Bu sistemde, sizin sözünü ettiğiniz, 50 defa arkadaşını döven öğrencinin nasıl eğitileceği konusu da vardır. Hatta daha vahim davranışlarda bulunanlar da olabilir. Yine de, bu öğrencilere şiddet uygulanması öngörülmemiştir.
İkinci olarak, hukuk da, böyle bir davranışı müsamaha ile karşılamaz...
Unutulmamalı ki, arkadaşlarının gözü önünde, öğretmeninden dayak yiyen bir öğrencinin, kişiliğinde açılacak yaralar ömür boyu etkisini sürdürecektir.
Öğretmenin dayakla suçlanması
Alıntı:
Kantaroncu rumuzlu üyeden alıntı
Eğitimde şiddet ve dayak konusunda, her birey farklı düşünceler taşıyabilir.
Ortada ciddiye alınması gereken iki kurum vardır. Birincisi eğitim bilimi, ikincisi hukuktur.
Eğitim bilimi uzmanları, sizin sözünü ettiğiniz 50 defa arkadaşını döven öğrencinin drumu da dahil olmak üzere, eğitim alanında karşılabilecek her türlü sorunu ele alarak, bir eğitim sistemi oluşturmuşlardır. Bu sistemde, sizin sözünü ettiğiniz, 50 defa arkadaşını döven öğrencinin nasıl eğitileceği konusu da vardır. Hatta daha vahim davranışlarda bulunanlar da olabilir. Yine de, bu öğrencilere şiddet uygulanması öngörülmemiştir.
İkinci olarak, hukuk da, böyle bir davranışı müsamaha ile karşılamaz...
Unutulmamalı ki, arkadaşlarının gözü önünde, öğretmeninden dayak yiyen bir öğrencinin, kişiliğinde açılacak yaralar ömür boyu etkisini sürdürecektir.
Bende kantaroncu arkadaşa şunu sormak istiyorum. Dışarda kavga eden ve yediği dayağı öğretmene atan, öğrenci ile konuşılmasına rağmen aradan bir hafta geçmesine rağmen arkadaşlarına kolumu kırıp öğretmenin kolunu kırdığını söylemeyi planlıyan öğrencinin. Benim psikolojimi bozmaya, aile içerisindeki saadetimi bozmaya ne hakkı vardır? Benim de çocuğum var. Oldum olası çocukları severim ve o yüzden öğretmenlik mesleğini seçtim. Şiddet yanlısı da değilim.
Bizim eğitim sistemimizden bahsetmişsiniz. Genel itibari ile şuanki sistem başka modellerin karışımı olan aktif öğrenme, çoklu zeka kuramı ve yapısalcılık kuramının karışımı bir eğitim sistemi. Bizim kendimize ait bir türk eğitim sistemimiz yada modelimiz yok.
Son olarak bir okulda öğretmen-öğrenci, öğretmen-veli ve öğrenci-veli ilişkileri son derece önemli. Biz bu ilişkileri ne kadar çok kuvvetlendirirsek o kadar başarılı oluruz. Ben hayatım boyunca, dayak atan, derste ders işlemeyen vs. öğretmenler gördüm. Ama hepsinden bişeyler öğrendim. Hayatımda öğrendiklerimi davranışlarıma sergileyebiliyorsam ne mutlu bana. Şuan ilerleyen aylarda mahkemem var. Ceza alıp almamam önemli değil. Çünkü rahatım. Mühim olan aldığım maaşı hakkediyor olmam, içimin rahat olması, öğrencilerimin gelip sorunlarını paylaşması, herşeyin ders olmadığının farkındalığına varmaları, hayatta beklenmedik olaylarka karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiklerini bilmeleri...
Saygılar ...
dayak olayı hem eğitim hem de hukuk sisteminde yenide gözden geçirilmeli,yıl kaç olursa olsun,atalarımızın binlerce yııllık deneyimden sonra söylediği sözler bence bir isviçrede araştırma yapan piagetinin görüşlerinden çok daha etkilidir diye düşünüyorum..