Cevap: 6. Duruşmada boşanma davası reddedildi
Eşiniz 30,5 hadi 31 diyelim düz hesap. 31 yaşında boşandıktan sonra evlenmek zorunda kalacak.
31 yaşından sonra birini bulacak, evlenecek, çocuk sahibi olacak. Ohooooo, çok uzun zaman.
20'li yaşları heba etmeyi göze alacağını hiç sanmıyorum. Nafakamı öde boşanayım lafından ben bunu anlıyorum. Birini bulsun, nafakasız bile boşanır.
son sorularıma geliyorum;
- şimdi tamam ben temyiz etmezsem, filli ayrılık süresini beklesem 3 yıl sonunda tek celsede (fiili ayrılıktan dolayı) boşanma mümkün olmayacak mı ????
(Siz dediniz ya ; yok 3 yıl sonra filli ayrılıktan sonra açtığınız dava da 1 yıl sürer dediniz kafamı karıştırdınız ? )
- Ayrıca Fiili ayrılık için adres vs gibi alanlarda herhangi bir girişimde bulunmak gerekiyor mu?
(zaten benim adresim ayrıdır karşı tarafla 1 yıldır)
3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile açılan boşanma davası tek celsede boşanma ile sonuçlanmayacaktır. Tam olarak 1 yıl sürer diye kesin çizgi çizmeyeyim. Ama tek celse de de bitmez.
Tekrar karşılıklı olarak taraflardan şahit istenecek. Kusurlu tarafın kimde olduğunun belirlenmesi gerekecek.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
3 yıllık fiili ayrılık sebebi ile açılan boşanma davası tek celsede boşanma ile sonuçlanmayacaktır. Tam olarak 1 yıl sürer diye kesin çizgi çizmeyeyim. Ama tek celse de de bitmez.
Tekrar karşılıklı olarak taraflardan şahit istenecek. Kusurlu tarafın kimde olduğunun belirlenmesi gerekecek.
şöyle bir şey duymuştum;
3 yıllık süreçten sonra; davacı 3 yıllık süreçte ayrı sürede başka bir yerde ikamet ettiğini bildirdikten sonra boşanılabiliniyormuş diye?
- sanırım bu anlamda tebdir nafakalarını da ödemek o zamanki duruşmada davacı için avantaj sağlıyormuş, ne dersiniz??
Hiç böyle birşey duymadım.
merhabalar; gerekçeli kararı aldım ve tarafıma tebliğ edildi ve bende Temyizden vazgeçmeyi düşünüyorum. şu anda davalının temyize gidip gitmeyeceğini bekleme durumundayım( nafaka uzatmak için böyle olabileceğini duydum). bu hafta itibariyle benim temyiz etme sürem doluyor.
- kararın kesinleşmesi için mahkemeye kararı kesinleştirmek istiyorum mu demem gerekli? başvurmak durumunda mıyım ?
- davalı'nın daha uzun süre nafaka almak adına ve de davayı uzatmak adına temyiz gitme ihtimalini varsayarsak benim bu aşamada ne yaapmam gerekir?
karşı tarafa tebliğ edildikten sonrada onun için de 15 günlük bir süre daha mı başlıyor?
- yani benim karşı tarafı kollayarak; eğer davayı temyiz etmezse hemen kararı kesinleştirmem mi gerekir?
benim davamı; buradan takip eden sayın avukatlar ve de hukukseverler konuyla alakalı bilgiler var, yardımlarınızı rica ediyorum!!
Tek celsede boşanmanın bir yolu yok mudur? Hakim hangi gerekçelerle hemen boşanma kararı verir? Yani kısaca en hızlı nasıl boşanılır (anlaşmalı boşanma dışında)?
merhaba ; davamın reddinden sonra bu hafta itibariyle kesinleşmiş karar yazılacak.
Davacı olan bendim bu davada.
Şimdi eşim bana bu davanın kesinleşmesinden sonra anlaşmalı olarak boşanalım diyor.
Şimdi ; KArşılıklı olarak anlaşmalı bir şekilde boşanmak için benim ne yapmam gerekir? bir sözleşmemi yapmak gerekir, mahkemede sorunsuz bir şekilde boşanmak için ??
yardımcı olursanız sevinirim!
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
3. yıl sonuda açılacak davada kusur oranı aranmaz sayın denizblk.önceki kesinleşen mahkeme kararına göre belirlenir. taraflar bu tarihten itibaren bir araya gelmemişlerse en fazla 2 celsede sonuçlanır.kararı ben ce de temyiz etmeyin.çün kü yargıtaya giden temyizlerin geri dönüş süresi en iyimser rakamla 1.5 yıl.olumsun bir sonuç aldığınız zaman yine 3 yllık süreyi beklemek zorunda kalacaksınız.davanızı hangi sebepten dolayı açmıştınız bunu açarmısınız.
Alıntı:
silahtaroglu rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ; davamın reddinden sonra bu hafta itibariyle kesinleşmiş karar yazılacak.
Davacı olan bendim bu davada.
Şimdi eşim bana bu davanın kesinleşmesinden sonra anlaşmalı olarak boşanalım diyor.
Şimdi ; KArşılıklı olarak anlaşmalı bir şekilde boşanmak için benim ne yapmam gerekir? bir sözleşmemi yapmak gerekir, mahkemede sorunsuz bir şekilde boşanmak için ??
yardımcı olursanız sevinirim!
sayın sialhtaroğlu bunu kendi başınıza yapmanız çok zor.bir avukat arkadaştan yardım almanız gerekir.şayet karşı taraf anlaşmalı boşanmayı kabul etmişse ve avukatı varsa ondan da yardım alabilirsiniz.