Cevap: İnsanın dili, kültürü, düşüncesi ve siyasi tercihleri özgürlüğünün ayrılmaz parçası değil midir?
Merak ettiğim bir durum var
D!NO34 bu forumu açtı dıye siteden kaydımı silindi yani cevap vermekte zorlandığınız bir forum açıldığında
Veya cevap vermek istemediğiniz bir forum açıldığında forumu açan üyenin üyeliğini iptalmı ediyorsunuz yani bu sitenin çalışma şekli böylemidir
çoğu benzer sitede karşı görüşlü insanlar tartışır konuşur bildiklerini paylaşır ama hakaret ve küfür kullanılmadığı sürece sordukları sorulardan dolayı hiç bir sitede bir üyenin uzaklaştırma cezası aldığını göredi ilk defa raslıyorum ondan sordum
lütfen beni bilgilendirinde yeni üyeyim ona göre davranayım.
Cevap: İnsanın dili, kültürü, düşüncesi ve siyasi tercihleri özgürlüğünün ayrılmaz parçası değil midir?
Alıntı:
DAĞLARDAYIZ rumuzlu üyeden alıntı
Merak ettiğim bir durum var
D!NO34 bu forumu açtı dıye siteden kaydımı silindi yani cevap vermekte zorlandığınız bir forum açıldığında
Veya cevap vermek istemediğiniz bir forum açıldığında forumu açan üyenin üyeliğini iptalmı ediyorsunuz yani bu sitenin çalışma şekli böylemidir
çoğu benzer sitede karşı görüşlü insanlar tartışır konuşur bildiklerini paylaşır ama hakaret ve küfür kullanılmadığı sürece sordukları sorulardan dolayı hiç bir sitede bir üyenin uzaklaştırma cezası aldığını göredi ilk defa raslıyorum ondan sordum
lütfen beni bilgilendirinde yeni üyeyim ona göre davranayım.
İlgili üyenin kaydı sırf bu forumu açtı diye silinmedi. Aslında neden silindiği son derece açık yazılmıştır.
Alıntı:
Size bugünlük bu kadar demokrasi yeterde artar bile fazla geldi bünyeniz kaldırmadı. Ne zaman ki demokrasinin veya etnik bir kimliğe sahip olmanın bölücülük yapmaya neden olmadığını anlarsınız o zaman tekrar bekleriz.
İlgili üyenin iletilerine bir bütün olarak baktığımızda ortaya bir konu koyup tartışmak yerine ''etnik bölücülüğe'' yönelik yazılarını görmekteyiz.Karşı görüş başkadır etnik bölücülük yapmak bunu ajite etmek başkadır.
İlgili üyeyi siteden uzaklaştırmadan önce bir ileti yazarak ikaz ettik kendisini o bunu anlayacağına bu seferde durduk yere ukalaca bir yanıt vermiştir. Site yönetimine bu tip yaklaşımları doğal olarak kabul edemeyiz. Yoksa sitenin özenle korumaya çalıştığımız değerlerine birer ikişer veda ederiz.
İlgili üye giriş koşullarını okumuştur. Gerçi sizin mail adresinize bakınca ilgili üyeyi tanıyor olma! olasılığınızda fazladır ama gene de belirtmekte yarar var bu kuralların ihlaline izin veremeyiz.
Sayın Tangör Evren,
Ön yargılı olmamak gerek...
Belki ERCİYES'tedir...
:))))))))
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Tangör Evren,
Ön yargılı olmamak gerek...
Belki ERCİYES'tedir...
:))))))))
Googlehttp://www.google.com.tr/images/nav_logo7.png
Ara: Web Türkçe sayfalar Türkiye'den sayfalar
Sayın horasan o kadar uzakda deyil önünüzde yazın arayın görün DAĞDALARMIŞ:) Saygılarımla
Başkalarını küçümseyerek kendinizi yüceltebileceğinizi sanıyorsanız, google dan çiçek aramaya devam edin!
Çiçeklerden naber? :)
Alıntı:
İlgili üyenin iletilerine bir bütün olarak baktığımızda ortaya bir konu koyup tartışmak yerine ''etnik bölücülüğe'' yönelik yazılarını görmekteyiz.Karşı görüş başkadır etnik bölücülük yapmak bunu ajite etmek başkadır.
İlgili üyenin tüm iletilerini okudum etnik bölücülük içeren bir cümleye raslamadım aksine özgürlük eşitlik ve insanca yaşam koşullarını savunduğuna kanaat getirdim.
İlgili üyeyi siteden uzaklaştırmadan önce bir ileti yazarak ikaz ettik kendisini o bunu anlayacağına bu seferde durduk yere ukalaca bir yanıt vermiştir. Site yönetimine bu tip yaklaşımları doğal olarak kabul edemeyiz. Yoksa sitenin özenle korumaya çalıştığımız değerlerine birer ikişer veda ederiz.
Üyeyi uzaklaştırmadan önce bu forumda uyarmışsınız onuda okudum anlayacağınız kendiside size iteat edeceğine kendini savunmuş bumudur hatası tüm yönetici olmayan üyelerin yöneticilere iteatmı etmesi gerekiyor yani bir yönetici hatalıysa bile farkı var çünkü o yöneticimidir dıyorsunuz
Alıntı:
İlgili üye giriş koşullarını okumuştur. gerçi sizin mail adresinize bakınca ilgili üyeyi tanıyor olma! olasılığınızda fazladır ama gene de belirtmekte yarar var bu kuralların ihlaline izin veremeyiz.
Sanırım ilgili üyenin mail adresi kürtçe ve benim mail adresimde kürtçe ondanmı bağlantı kurdunuz çünkü ilgili üyeyi tanımak istememle beraber tanıma fırsatına erişemedim kendim üye olduğumda onun üyeliğini askıya almıştınız sanırım eyer yasak değilse ilgili üyenin mail adresini bana yollarsanız sevinirim gercekten tanımak istiyorum
Vede mail adresinin yasaklanmasıyla ilgili önemli rolü olduğunu düşünüyorum özellikle merak ediyorum.
Bir de haddim olmayarak bir tavsiyede bulunacam size karşıt düşünceye sahip birileri karşınıza çıktığı zaman onu sileceğinize tartışın tartışınki kendi görüşü yalnışsa sizin görüşünüze ikna olsun yok sizin görüşünüz yalnışsa belkide siz onun görüşüne ikna olursunuz.
Üyeliğini iptal ederek evet ben haksızım ama güçlü olan benim demek istemişsiniz çünkü kendisine kendini savunma hakkı tanımamışsınız üstelik burası bir hukuk sitesi bu sitede kendini savunmayacaksa nerde savunacak
Bu site bir hukuk sitesi. TC Kanunlarına uyar ve uyulmasını ister. Üyenin "etnik bölücülük" yapması nedeniyle atıldığı ve uyarılmasına rağmen buna devam ettiği açıktır. Bizi demokrasi diye dolduruşa getirip, "kürtler yazmasın" gibi bir gaf yaptırmaya çalışıyorsanız bolca beklemeniz gerekir. Demokrasi herkesin istediğini etrafını rahatsız etmeden söyleyebilmesidir. Kişileri din, dil, ırk olarak ayrımcılığa sürükleyenleri ise biz site yönetimi olarak affetmeyiz. Daha önce çeşitli vesilelerle değinildiği gibi bu işler Avrupa'da rönesans ile son bulmuşken, hala kendi kuyruğunu yakalamaya çalışan köpek gibi cebbelleşmemizi toplumumuza reva görenlere de ne demek gerekir bilemiyorum ama en basit ifadeyle "sizin derdiniz menfaat, ayrıcalık", "eşitlik değil" derim.
Sayın dağlardayız ;
Bu siteye sırf bu konuyu irdelemeye girmeniz çok ilginç. Site kuralları gereği icra edilmesi gereken edilmiştir, bitmiştir. Bunun sorgulanıp durması açıkçada yanıt verilmesine karşın sözcük oyunlarıyla devam ettirilmesi anlamsızdır. Kaldıki bahse konu konu daha ciddi olarak tartışılmaktadır.
İlgili üyeyi sadece bu forumda değil diğer iletilerinin olduğu forumlarda ve hatta mesaj yolu ile de uyardım. Sayın Admin in de belirttiği gibi burası temelde bir HUKUK sitesi. Ancak hiç bir hukuk sitesinde dahada öteye giderek bir çok özel sitede bulunmayacak kadar da özgürlükçü ve kişilere hak tanıyıcı. Bu bağlamda da Türkiye'nin en büyük hukuk portalı. Kendi nickinizi arama motorlarından taratırsanız demek istediğimi anlarsınız.
Bu site kişilere şiirlerini bile yayımlama hakkı veriyor. Ama bu site asla kişilerin etnik ve dini kökenini sorgulamıyor. Sorgulanmasına veya bu konuda bölücü eleştiri yapmasına izin vermiyor. Türk kürt laz çerkez abazha yada islam sunni şafi alevi hristiyan. bu irdelenmiyor irdelettirilip bölücülükle konuşturulmuyor.
Sözcük oyunları yapmayınız. Bahse konu kişi yöneticilerden birisiyle fikri tartışmaya girmrmiştir. Yönetici o kişiyi site kuralları açısından uyarmıştır. Bunun dönüşü olmaz. Büyük harfle yazmayınız gibi bir uyarıdır o uyarı. Bunun savunması yada tartışması yapılamaz. Ne kendinizi nede başkasını kandırınız. Bu bağlamda da ikinci paragrafınızda boşlukta kalıyor. Bu kişi yandaş düşünce karşıt düşünce nedeniyle değil etnik bölücülükten atılmıştır. Etnik bölücülük kanunlar karşısında da suçtur.