Cevap: Borclunun iliskisi olmadıgı bir eve icra gelirmi?
Alıntı:
av.ramazanyalvaç rumuzlu üyeden alıntı
Hacize gelmezler tabligat adresi orası olduğundan tabligat doğal alarak oraya gelecek tabi nereye gidecek
Sayın Av.Ramazan Yalvaç; neden hacze gelinmesin? Tebligat muhtarlığa bırakılmış .Ve takip kesinleşmiş. Anladığım kadarıyla ödeme emrine itiraz da yok.
az önce sahıs icradan sorumlu banka avukatını aradı ve durumu izah etmis fakat evukat kesinlikle bu borcun taksidine yada baska biseye yanasmamıs ve o evin esyaları alırım diye cıkısmıs.sonra ev sahibi gidip itirazla ugrassın diye eklemis.ben bu durumdan hicbirsey anlamadım magdur olucam bu gidisle.
Alıntı:
xenadu rumuzlu üyeden alıntı
cevaplarınız icin cok tesekkurler.sahıs benim evimde kalmaktadır benim misafir deme sebebim sahsın evle ilgili yükümlülüğü olmaması (ikametkah.fatura gibi) sadece bana sıgınmıs ve kendini toparlamaya calısan bir arkadasım.ama verdigi adres yuzunden tebligat sahsın adına benim evime geliyor.yani yarın bigün icra memurları geldiginde gözümün önünde esyalarımı alıcaklarmı yoksa ben acıklayıp gerimi gönderecegim bilemiyorum.
Öncelikle ben sizin bu yazdıklarınızdan bu şahsın esasen sizin evde bile kalmadığını ve sadece Tebligat adresini orası olarak gösterdiğini bunu da mal kacırmak için yaptığını anlıyorum yada öğle.sizde ona bu sayede yardım ve yataklık yapıyorsunuz yani icra gönderenin biri bu durumu anlarsa savcılığa suçduyurusu yaparsa asıl ozaman ne yapacaksınız onu düşünün.
Alıntı:
az önce sahıs icradan sorumlu banka avukatını aradı ve durumu izah etmis fakat evukat kesinlikle bu borcun taksidine yada baska biseye yanasmamıs ve o evin esyaları alırım diye cıkısmıs.sonra ev sahibi gidip itirazla ugrassın diye eklemis.ben bu durumdan hicbirsey anlamadım magdur olucam bu gidisle.
Savunduğum fikre geldik. Yasal bir engel yok bu konuda. Sanırım ödeme emrine süresi içinde itiraz etmediniz.Etseydiniz ve akabinde alacaklı tarafından itirazın kaldırılması davası açılsaydı kazanırdınız ve haciz olayı ortadan kalkardı. Yapacağınız şey daha önce dediğim gibi istihkak iddiasında bulunmanız ve en azından alacaklı menkul eşyaları muhafaza altına almak istediğinde karşı çıkıp -tabi kabul ederlerse- yediemin olarak size bırakılmasını istemeniz.
Alıntı:
Bora Baykal rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Av.Ramazan Yalvaç; neden hacze gelinmesin? Tebligat muhtarlığa bırakılmış .Ve takip kesinleşmiş. Anladığım kadarıyla ödeme emrine itiraz da yok.
malı kaldırmazlar sadece yazarlar ondan sonra adres sahibi gider ve bir dilekçe yazarak itiraz eder.
Alıntı:
av.ramazanyalvaç rumuzlu üyeden alıntı
malı kaldırmazlar sadece yazarlar ondan sonra adres sahibi gider ve bir dilekçe yazarak itiraz eder.
Menkullerin -bu durumda- muhafaza edilemeyeceğine dair İİK'da bir hüküm yok.
Varsa ben bilmiyorum.
Ne saçma sapan birşey öncelikle benim evimde misafir diyorsun sonra 3 aya yakındır burda diyorsun arkadaşım bu şahıs senin neyin oluyor.
icra yazısındaki o şahıs orda ise senin evinle ne alaka senin evine resmen icra geldimi hayır o şahıs orda ise tabiki oraya ona aid icra yazısı gelecek.
senin evine de icra gelmez neden gelsin .
GELMEZ DEMİ?
Sayın Yalvaç; Gelmez diyor sa gelmez
Ben sayın Yalvaç'a Katılıyorum.
Önceki görüşümden dönüyorum
Alıntı:
avukat kesinlikle bu borcun taksidine yada baska biseye yanaşmamıs ve o evin esyaları alırım diye cıkısmıs.sonra ev sahibi gidip itirazla ugrassın diye eklemis.
Sorunun cevabı budur... :)