Cevap: Park alanı olarak gözüken yere ev
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Faruk bey size katılmamak elde değil, açıkçası bizim buralarda belediye çok fazla kaçak katlarla ilgilenmiyor herkes gelişigüzel yapıyor evini. Ancak benim prensibimdir hukuka aykırı hiçbirşey yapmam. Bu yüzden arsamı ve evimi birşekilde kurtarma derdine düştüm, yoksa bize sıra gelene kadar daha 50 yıl geçer.
Sizlere birkaç sorum daha olacak affınıza sığınarak;
Öncelikle arsalarımın imar planının resmini koyuyorum aşağıya..
http://img405.imageshack.us/img405/3786/asdf11.jpg
NOT: Arsalarım resimde görülen siyah noktayla işaretlediğim 4. ve 5. parsellerdir.
Soruma gelince, bizim arsaların yeri park alanı olarak gözükmesine karşın arsalarımın en fazla 100-200 metre ilerisinde zaten 3 adet park bulunmakta. Buna karşın belediyeye zaten yeterli park olduğuna dair dava açamazmıyım?
Sizlerden ricam, kamulaştırmadan ziyade arsalarımı birşekilde kurtarabilmem için ne biliyorsanız yazın lütfen.
Tekrardan teşekkür ederim.
Saygılar
Cevap: Park alanı olarak gözüken yere ev
Merhabalar, ben şehir plancısıyım.
Belediyenin Bir parseli park alanı olark göstermesi durumunda bınanızı yıkamaz el koyamaz. budurum da ya belediyenin size gelip kamulaştırma teklif etmesi gerekir yada sizin başvurup parsellerin kamulaştırılmasını talep etmeniz gerekmektedir.
bu durumda sizin binanızı yıkmazlar fakat siz yıkdığınız takdirde yeniden bina yapamazsınız.
Eğer siz konut alnına çevirmek istiyorsanız bu durumda yapmanız gereken plan değişikliği teklifi sunmaktır. Bu da bir planlama bürosu tarafından yapılabilir, şahsen başvuramazsınız. Mahkeme olayına gelince mahkemeler bu tür durumlarda önce plan değişikliği teklifi sunmanızı istemektedir.
Bu parsellerin teklif ile değiştirilip konuta çevrilmesi mümkündür. konuta çevrilme olasılığıda yapılan analiz sonucu tespit edilebilir.
Yani kısacası parselleriniz kurtarılabilir. bu konuda yardımcı olabilirim.