Cevap: Almanya'da oturum izni
Alıntı:
ozkaynakm82 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba benim eşim Almanya doğumlu ve süresiz oturum izni var.4 yıl önce Türkiyede evlendik eşim 6 ayda bir Almanya ya giriş çıkış yapıyor.(5 ay Türkiyede 1 ay Almanyada kalıyor).bu yüzden oturumu iptal edilirmi.
Türkiye'ye giris cikis kayitlarini istedilerse eger oturumunun ciddi tehlikede oldugunu söyleyebilirim. Normalde fark edildigi zaman iptal edilir, cünkü Almanya disinda 6 aydan fazla bulunulmasinin oturumun iptal edilmesi icin yeterli neden oldugu yasayla sabitlenmistir...
Alıntı:
Fischer rumuzlu üyeden alıntı
Allah Allah! Hakikaten ilginc.6 ayda bir giris cikis yaptigina göre hersey normal. Anlamadigim konu, pasaport su anda kimde? Esiniz pasaportsuz olarak mi Türkiye'ye döndü?
Bu arada bahsettiginiz belgenin Türkcesi Cocugun velayetinin aciklamasi. Bu belgeyi nüfus müdürlügünden cikarabilirsiniz... Saydiginiz diger belgeler ise aile birlesiminde gerekecek belgeler..Esiniz durumu biliyor olmali, ortada yanlis anlasilma var...
Ayrica esiniz Türk vatandasi. Almanyaya nasil gidebielceginize aciklik getireyim. Esiniz size ve cocugunuza yetecek kadar para kazandigi bir iste calisiyor olmali.. (Almanyada) .Ya da size her ay para verecek almanyadaki akraba veya baska birisi olmali. Oturacaginiz ev ucunuze de yetmeli.. Bunlar en önemli sartlar. Anlayacaginiz isiniz biraz zor ama basarabilirsiniz.
esim su ancocugumla almanyada ve pasaport alman polsinde evet her sey normal gozukuor ama cocugun oturum ıznı olmadıgı ıcın almışlar pasaportu ve yazdıgım evrakları ıstemısler.ayrıca sızın yazdıgınızcocugun velayetı dedıgınız muvafakatname mi?tam olarak açıklarmısınız.gosterdiğiniz ilgi icin çok tesekkur ederım.
Salpyilmaz, 6 ayda bir giris cikis yapan binlerce Türk vatandasi vardir eminim. Sorun cikabilir mi, belki ama Sn Ozkaynak'in cocugunun oturum izni yoksa ve Almanyaya giris yapildiysa iste o zaman sorun cikabilir. Degil mi?
Sn OZkaynak, cocugunuzun vekaletinin sizde olduguna, yani cocugun sizin oldugunuza dair bir belge istedikleri. Bunun Türkcesi nedir bilmiyorum. Nüfus Müdürlügüne giderseniz mutlaka yardimci olurlar. Cok ayrintiya girip telas etmeyin, illa xxx isimli belge diye birsey yok, sadece cocugun adi, ana adi baba adi seklinde isimleri gosteren bir belge. Bu belgeyi aldiktan sonra apostili damgasini vurdurursaniz olumlu bir imaj olur. Apostili damgasini kaymakamlikta vurdurabilirsiniz...
6 ayda bir giris cikis yapan binlerce Türk vatandasi vardir, ben de eminim. 2000'den sonra Alman vatandasi olup da sonradan, bildirmeden Türk vatandasligini alanlar da vardir, biriyle ben daha Türkiye'deyken tanismistim.. Normalde Alman vatandasligi direk düser bilirsiniz, Almanya fark ederse tabii. Oturum icin de ayni sey gecerlidir.
Sayet arastirirlarsa oturumu iptal etmeleri durumunda mahkemeden olumlu yanit alma ihtimali de cok düsüktür. Bundan sonra oturum hala iptal edilmezse buna dikkat edilmesini salik veririm...