Cevap: Windows 7-ağ yazıcısı sorunu
Alıntı:
Thesecret rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle selamlar.
Windows 7 ile ilgili bir yazıcı sorununu ararken sitenizde bulunan ve çözümünü kendimin yapabildiği sorunu görünce cevap yazmamaya kayıtsız kalamadım, bunun için sitenize üye oldum.
Dipnot: Hep sorun arayarak değil, bazen sorunlara yardımcı olmak gerekir değil mi? Aksi halde tüketen toplum olmaktan öteye gidemeyiz.
Saygılarımla.
Sayın Thesecret,
Öncelikle bu duyarlı yaklaşımınızdan ötürü hem kendi adıma ve hem de sitemiz adına teşekkür etmek isterim. Aramıza hoşgeldiniz.
Sorunum hakkında ise, önerinizi uygulamaya çalıştıysam da başarılı olamadım.
Konu hakkında bilgi sahibi olmayan biri olarak konunun uzmanlarına danıştım ne var ki bir sonuç alamadım.
Ağ yazıcısından da vazgeçip bağımsız bir yazıcı almak istediğimde dahi, windows 7 ile uyumlu olup olmayacağı konusunda tereddütlü bilgiler aldım.
Son olarak HP'den, şu an Türkiye’de bulunan yazıcıların hiçbirisinde Windows 7 driver cd’sinin olmadığını öğrendim.
HP P1005,P1006,P1007 Model yazıcıları internet sitesi üzerinden Windows 7 driver indirilerek çalışmaktaymış.
Şimdi bu modellerden birisini edineceğim.
Belki de sorun yazıcımın eski bir model olmasından kaynaklanıyor. Bilemiyorum. Sorunumu adım adım şöyle aktarabilirim sanırım:
Birinci kutucuk: Windows update denetleniyor.
İkinci kutucuk : Windows HP Laserjet 2200 Series PCL için sürücü bulamıyor. El ile yüklemek için.....
Ardından üçüncü kutucuk: bilinmiyor üzerindeki INF dosyası gerekli.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Thesecret,
Öncelikle bu duyarlı yaklaşımınızdan ötürü hem kendi adıma ve hem de sitemiz adına teşekkür etmek isterim. Aramıza hoşgeldiniz.
Sorunum hakkında ise, önerinizi uygulamaya çalıştıysam da başarılı olamadım.
Konu hakkında bilgi sahibi olmayan biri olarak konunun uzmanlarına danıştım ne var ki bir sonuç alamadım.
Ağ yazıcısından da vazgeçip bağımsız bir yazıcı almak istediğimde dahi, windows 7 ile uyumlu olup olmayacağı konusunda tereddütlü bilgiler aldım.
Son olarak HP'den, şu an Türkiye’de bulunan yazıcıların hiçbirisinde Windows 7 driver cd’sinin olmadığını öğrendim.
HP P1005,P1006,P1007 Model yazıcıları internet sitesi üzerinden Windows 7 driver indirilerek çalışmaktaymış.Şimdi bu modellerden birisini edineceğim.
Belki de sorun yazıcımın eski bir model olmasından kaynaklanıyor. Bilemiyorum. Sorunumu adım adım şöyle aktarabilirim sanırım:
Birinci kutucuk: Windows update denetleniyor.
İkinci kutucuk : Windows HP Laserjet 2200 Series PCL için sürücü bulamıyor. El ile yüklemek için.....
Ardından üçüncü kutucuk: bilinmiyor üzerindeki INF dosyası gerekli.
Sayın Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu,
Hoşbuldum teşekkür ederim.
Öncelikle mavileştirdiğim yazınızı cevaplayayım: 3-4 gün önce orjinal cd üzerinden bir adet 1005 yazıcıyı windows 7 e driver kurdum ve gayet güzel çalıştı. Sorun yok yani.
Yazıcı sorununuza gelirsek: Sizi yanlış bilgilendirmişler maalesef. Windows 7 o kadar harika bir işletim sistemi ki; tanımadığı ya da kabul etmediği driver yok hemen hemen. Nokta vuruşlu yazıcılar bilirsiniz, çok eski bir yazıcılardır ve Windows 3.1, windows 95 hadi azıcık daha iyimser olsun Wİndows 98 döneminden kalma yazıcılardır. Onları tanıdıktan sonra laserjet özellikli bir yazıcıyı tanımaması mümkün değil. Siz benim dediklerimi değil, yazıcı ekle, donanım ekle bölümünden yapmışsınız anladığım kadarıyla.
Ağ bağlantıları, paylaşımdaki bilgisayarları görmek için olan bölüme girip orada yazıcının kurulu olduğu bilgisayara tıklayıp paylaşımdaki klasörler arasında yazıcı ikonu aramanız gerekiyor. O ikona çift tıkladığınızda "sürücüyü yüklemek istiyor musunuz" diye bir uyarı verecektir. "Sürücüyü yükle" dediğinizde driverları yüklüyor, yükledikten sonra bir hata veriyor. Aynı işlemi ikinci kez tekrarlıyorsunuz bu sefer dosyaların yazdırılma komutunu taşıyan tepsi açılıyor. O tepsiden "varsayılan yazıcı olarak ata" diyorsunuz, yazıcınız kesinlikle kuruluyor.
BU konuda oldukça iddialıyım. Şayet başaramazsanız, kendime ait sistemde yazıcı yüklenmesi konusunda çektiğim resimleri derleyip foruma yükleyeceğim. Bir faydası umarım olacaktır o zaman.
Saygılarımla...
Alıntı:
Siz benim dediklerimi değil, yazıcı ekle, donanım ekle bölümünden yapmışsınız anladığım kadarıyla.
Ağ bağlantıları, paylaşımdaki bilgisayarları görmek için olan bölüme girip orada yazıcının kurulu olduğu bilgisayara tıklayıp paylaşımdaki klasörler arasında yazıcı ikonu aramanız gerekiyor. O ikona çift tıkladığınızda "sürücüyü yüklemek istiyor musunuz" diye bir uyarı verecektir. "Sürücüyü yükle" dediğinizde driverları yüklüyor, yükledikten sonra bir hata veriyor. Aynı işlemi ikinci kez tekrarlıyorsunuz bu sefer dosyaların yazdırılma komutunu taşıyan tepsi açılıyor. O tepsiden "varsayılan yazıcı olarak ata" diyorsunuz, yazıcınız kesinlikle kuruluyor.
Aslında tam olarak dediklerinizi yapmaya çalıştım. Ağ bağlantılarından yazıcı ikonuna gelip çift tıkladığımda "sürücüyü yüklemek istiyor musunuz" uyarısı değil, "sürücü karşıdan yükleniyor" diyen Windows yazıcı yükleme kutusu çıkıyor. Daha sonra da "sürücü bulunamadı....."
Alıntı:
BU konuda oldukça iddialıyım. Şayet başaramazsanız, kendime ait sistemde yazıcı yüklenmesi konusunda çektiğim resimleri derleyip foruma yükleyeceğim. Bir faydası umarım olacaktır o zaman.
Çok sevinirim.
Esin hanım şimdiye kadar işin uzmanları yanıtlar diye düşündüğümden konu hakkında yorum yazmadım.
Windows7 programınız 32 bit mi, 64 bit mi?
Sizin verdiğiniz link 64 bit için, acaba 32 bit için uygun olan http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4062 sayfasındaki HP laserjet 2200 sürücülerini denediniz mi?
Ayrıca driver olarak Windows7 nin içinde HP LaserJet 2200 inbuilt yani içinde kurulu olarak geliyormuş. Bu açıdan şu iki yazıyı da okumanızı önemle tavsiye ederim.
http://hpanswers.blogspot.com/2009/0...rs-for-hp.html ve http://hpanswers.blogspot.com/2009/0...rivers-in.html
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Esin hanım şimdiye kadar işin uzmanları yanıtlar diye düşündüğümden konu hakkında yorum yazmadım.
Windows7 programınız 32 bit mi, 64 bit mi?
Sizin verdiğiniz link 64 bit için, acaba 32 bit için uygun olan
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4062 sayfasındaki HP laserjet 2200 sürücülerini denediniz mi?
Bilgiler için teşekkür ediyorum. Program 64 bit ve önerilerinizi denememe rağmen ne yazık ki sonuç alabilmiş değilim.
Kaldırıp yere çakmayı denediniz mi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kaldırıp yere çakmayı denediniz mi?
Henüz düşünce aşamasında. :)
Sayın Av. Esin Kılıç
Yere çakmayı hiç düşünmeyin konusunda uzman birisinden yardım alın.
Yazıcıyı kendi bilgisayarınızda yapsın.
Saygılarımla.