Annenize iyi bakın saygılar
Printable View
Ramazan bey tekrar çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi işlemleri yaptım tapuyu üzerime aldım. Tek fark notere gittiğimde noter bu işlemi yani bakma akdini tapudan yapıcaksınız dediler. ve oraya yönlendirdiler Aldığım tapuda bakma akdi karşılığında verildiğine dair bir ibare mevcut aynı zamandada annemle aramızda bir senet imzalattılar o da tapuda kaldı.
sanırım işlem tamam değilmi Noter den yapılmamış olması bir şeyi etkilermi ?
teşekkür ederim :)
Konu kapandı sanırım
Çocuğun muhtaç durumdaki anne babaya bakma zorunluluğu vardır, bu nedenle çocuk ile anne baba arasındaki ölünceye kadar bakma akdi geçersiz sayılacaktır.
Anneniz sağken dilediğini yapabilir,vefatından sonra mirasçıları saklı paylarından daha az miras kalmışsa veya hiç kalmamışsa dava açarak o akdi geçersiz kılabilirler.
Bu konuda, gerçek değerini ödeyip satın almanız, o evi satın alacak parayı ödeme gücünüzü ıspatlamanız dışında kurtarma şansınız yok! Bir başkasına satılıp o parayla siz bir başka ev alsanız da,sizinle birlikte yaşayan annenizin parasını kullandığınız iddiasıyla diğer kardeşleriniz en azından saklı paylarını alabilirler.
Miras birakanin yasal mirascilariyla da olunceye kadar bakma akti yapma hakki vardir ve yasaldir. Yanlis yonlendirmeyelim insanlari rica ediyorum.
Burda onemli olan mesele, bu akit su an iptal davasiyla veya annenizi kaybettikten sonra tenkis davasiyla mahkeme onune geldiginde, bu aktin diger sakli payli mirascilarin (kardesleriniz bu gruba giriyor) sakli paylarina tecavuz maksatli yapilip yapilmamasidir. Hakimin bakacagi nokta bu olacaktir. Bu bilgilere gore degerlendirmenizi yapin.
Yasal olmadığını söylediğimi nerede gördünüz???
Bozulabilir dedim.
Burada da aynı şey söylenmiş!
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=8666