Cevap: İş Akdinin Feshi.. Sanık olmak
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir avukatınız var mı?
Anlattığınız kadarıyla iş sözleşmenizin feshinden öte çok daha zor bir suçla suçlanıyorsunuz ve görünen o ki durumunuz hiç iç açıcı değil.
Dışardan bakın ve düşünün;
biri banka atmlerinden sorumlu,
o birinin kardeşi o bankanın kredi kartlarını kopyalamakla suçlanıyor!
Savcı, hakim, banka, komşu... herkes ilk anda aynı şeyi düşünecektir.
Tazminatlarla ilgili sorunzun cevabı ise, hayır , bahedilen suçlama nedeniyle yapılacak fesihte tazminatlarınız ödenmek zorunda değildir.
Evet haklısınız ilk bakıldığında herkes aynı şeyi düşünecektir ama hukuk eldeki delil ve belgelere mi bakar yoksa düşünceleremi? Benim zaten somut olan lehime deliller var. Bunlar mahkeme başlayınca yargıca sunulacak. Ayrıca yapılan suç kart kopyalama değil başkası adına banka aranıp kart istemedir. Ayrıca bir davada sanık olmak suçlu olmak anlamına gelmiyor. Avukatımız var bu arada. Birde şunu hatırlatmak isterim işyerim konuyu 10 aydan beri biliyor yani benim zaten bir bağlantım olduğunu tespit etselerdi şimdiye kadar çıkarırlardı. Kaldı ki bankanın teftiş kurulu olayı araştırdı ve bir rapor sundu savcılığa. Ben sadece sanık olmam yüzünden fesih geçerli bir neden sayılırmının derdindeyim. Ayrıca bu feshin geçerli bir nedeni " işyerinin normal yürüyüşünü olumsuz etkileme" maddesinemi girer? Açıklamalarınız ve yorumlarınız için teşekkürler.