Cevap: Bosanmada aldatmayi kanitlama
Alıntı:
rakuun999 rumuzlu üyeden alıntı
karim cocuklari vermez, sadece babasi istedigi zaman gorebilir dense yeterli olurmu bunu istedigi zaman tek tarafli bozmasi mumkunmudur? tsk
Evlilik akdi bir yerde iki kişi arasında yapılan sözleşmeye benzer.Anlaşmalı boşanmalarda da yapılan protokolü ben bir nevi sözleşmeye benzetiyorum.Bu nedenle; protokolde, "Çocukları babası -annesi istediği zaman görebilir" şeklinde bir ibareye yer verilmesi durumunda ebeveynlerden birinin bunu ihlal etmesi -makul zamanlar dahilinde- sözleşmenin ihlal edilmesi durumuna denk düşer kanaatindeyim.Bu takdirde keyfi durumlar yasanın ilgili maddelerinin -eğer göstermeyen eş kötü niyetli ise- işletilmesi sonucunu doğurur.
Cevap: Bosanmada aldatmayi kanitlama
Alıntı:
rakuun999 rumuzlu üyeden alıntı
Bu iki cocuga gece gunduz ben bakiyorum. Evden calisabildigim bir isim var. Su an bile yanimdalar. Ama bunu kanuna anlatmak olmuyor sanirim.
Aile mahkemesi uzmanları bunları tespit edebilmek, çocukların menfaatlerine en uygun kararı hakimin verebilmesi için tarafları dinlemek / analiz etmek için görevliler.
Alıntı:
Anlasmali bosanirsam ve protokole cocuklari istedigi zaman gorme hakki vardir ibaresi dussek bunun gecerliligi varmidir? Esim istediginde bunu tek tarafli olarak bozabilirmi?
Protokole böyle kesinliği olmayan bir maddenin girmesi mümkün değil. Hakim bunu netleştirmenizi isteyecektir.
Velayet anneye verilse bile sizinle çok daha sık görüşebilmeleri yönünde kişisel ilişki tesisi yapılabilir diye düşünüyorum. (ama benim düşüncemle olmuyor tabii, hakimin kanaatidir aslolan)